![]() |
|
Nowa Płyta W Kwietniu! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowa Płyta W Kwietniu! (/showthread.php?tid=301) |
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 22.03.2006 No to 31 ![]() A to inspiracja która posłużyła Markowi do napisania If This Is Goodbye http://www.ianmcewan.com/bib/articles/9-11-02.html Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 23.03.2006 No dobra... Moje pierwsze wrażenia po odsłuchaniu tych nowoci... Muszę powiedziec, że jak dla mnie Beachcombing i I Dug Up A Diamond sš znakomite i ...bardzo sie cieszę, że Emmylou za bardzo w nich Markowi nie przeszkadza... :ph34r: Jako nie mogę się przyzwyczaić do tego jej 'country'owatego głosu, sorry. This Is Us jest niezłe bo ma niezłš gitarkę Markowš ale na singiel wybrałbym Beachcombing, które jest o niebo lepsze... To kawałek 'drogi'- (mimo, że wcale o niej nie opowiada), wietnie nadaje sie do samochodu, w trasę... idealnie pasuje do okładki płyty... Należy do gatunku "niekończšcych się" i uwielbiam takie zakończenia gdzie Mark zabiera nas w podróż z dwoma akordami... W ten sposób kończy sie wiele wspaniałych kawałków, wspomnieć choćby Romeo and Juliet, Hill Farmer's Blues, Why Worry, Love Over Gold, You Don't Know You're Born, When It Comes To You... No i jest Stratocaster... Jest dobrze. I Dug Up A Diamond podobnie jak Robsonowi, kojarzy mi się z Back To Tupelo (podobne rodki wyrazu, ta sama tonacja ) i tu też Emmy się nie wychyla wokalnie (i słusznie) tylko ładnie wspomaga Mareczka . Piękny klimat i aż dwie partie gitarowe grane przez Maestro - słyszę tam Telecastera (pierwsze solo) a potem Les Paula... Ciekawe jak jest naprawdę...? Love and Happiness - przesłuchałem z cztery, pięć razy i ...na razie starczy. Im więcej słucham tym lepiej, ale podejrzewam, że to nie jest Markowa robota. Co mi to nie podpada na Jego autorstwo... zbyt 'landrynkowe' i takie... No nie wiem, chyba przesłodzone za bardzo. Trzeba się osłuchać. Tutajmożna podobno posłuchać Red Staggerwing... mówię "podobno" bo u mnie nie działa, nie mam real player'a , ale pewnie kto z Was ma i bedzie mógł to odtworzyć i sie z nami podzielić
Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 23.03.2006 Real Player nie był potrzebny. No to tradycyjnie - kto chce mp3-kę, niech się zgłasza. Niestety - tym razem jakoć gorsza. Piosenkę zagrał w swojej audycji Nick Barraclough (specjalista od country) z radia BBC2 - 22 marca między19:00 a 20:00 (to informacja dla dokumentalistów). Z playlisty programu wynika, że chwilę potem zabrzmiało "White Lightnin", a póniej "The Bug" - ale w wykonaniu Mary-Chapin Carpenter. Tej drugiej chyba nie miałem, w każdym razie nie mogę znaleć mp3-ki lepszej jakoci, więc na razie pozostaje tylko taka. Sš chętni?
Nowa Płyta W Kwietniu! - HOWARD - 23.03.2006 Dzięki Olaf! ![]() Ech.. miło, że pomylałe .. Pozdrawiam!! Nowa Płyta W Kwietniu! - ania - 23.03.2006 ja tez dziekuje Howard
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 23.03.2006 Równiutko 30 dni!
Nowa Płyta W Kwietniu! - Raingod - 23.03.2006 Na stronie Universalu jest premiera polska na 21 kwietnia ![]() http://www.universalmusic.pl/index.php?aty...&view=1&id=5377 Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 23.03.2006 Red Staggerwing to jak na razie najpoważniejszy kandydat aby płytę All The Roadrunning okrzyknać countrowa płytš roku 2006 Oczywicie trochę żartuję ale motyw na skrzypcach zagrany przez Glena Duncana jest wspaniały. Sprawdzajš się zapowiedzi Kuby, że to bardzo countrowy kawałek ale co ja mogę powiedzieć- po prostu mi sie podoba Pewnie mniej niż np. I Dug Up A Diamond I pewnie dlatego, że jest zupełnie inny. Co mi sie wydaje, że All The Roadrunning będzie bardzo bogatš mozaikš rożnych klimatów i bardzo dobrze ![]() ps. nie wiem czy to dobrze ale znamy połowe płyty a nawet ciut więcej bo fragment Rollin'On też dostępny
Nowa Płyta W Kwietniu! - Steeven - 23.03.2006 A ja na razie znam tylko "All the road..." i mi z tym dobrze. Choć jak tak czytam Wasze wrażenia o tych piosenkach, to najchętniej...bym zmienił czytany temat. Przyznam, że korci i nęci. Ale nie. Chcę kupić sobie płytkę, kiedy nadejdzie czas i wtedy się jš rozdelektować na maksa. To dopiero będzie co. Tyle nowych utworów Maestro na raz. Wszystkie nieznane! Ale, żebym to przeżył jak chcę, musze teraz być niewrażliwy na Wasze zachwyty. Ciężko....
Nowa Płyta W Kwietniu! - Andrzej - 23.03.2006 Ja nie wytrzymalem Steeven, dlatego tym bardziej Ciebie podziwiam. Nowa Płyta W Kwietniu! - Steeven - 23.03.2006 Zobaczymy, jak długo.... Bo po takich opisach, to aaaaaaaaaaaaaaaaaaa........
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 24.03.2006 Steeven 29 dni
Nowa Płyta W Kwietniu! - numitor - 24.03.2006 Red Staggerwing --> ja jestem bardzo zainteresowany numitor@o2.pl Jakbys mogl dolaczyc ten cover WII, o ktorym mowiles bede b ardzo wdzioeczny. Z gory dziekuje Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 24.03.2006 Zrobione!
Nowa Płyta W Kwietniu! - hillbilly - 25.03.2006 http://mkprojects.spanishcity.net/ nie wiem czy wszyscy widzieli ale na wszelki wypadek.... Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 25.03.2006 Mamy coraz więcej-czy to dobrze? Nowa Płyta W Kwietniu! - hillbilly - 25.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 23 2006, 03:05 PMChyba "wiochš" roku... Nowa Płyta W Kwietniu! - HOWARD - 25.03.2006 Wypraszam sobie... 'Wie ukazana w tekstach [w tekstach i muzyce Marka też] to Arkadia (Wsi spokojna, wsi wesoła); autor głosi pochwałę pracy, życia zgodnego z naturš i podporzšdkowanego naturalnemu cyklowi przyrody. Praca na roli przeciwstawiona została innym, niemoralnym, sposobom życia: dworakowaniu, kupiectwu, wojaczce... ' Zapraszam na wie
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 25.03.2006 Ja też zapraszam W maju w moim ogrodzie jest bajecznie zielone dywany i białe drzewa. Dla wszystkich starczy miejsca To włanie tam przed laty po raz pierwszy zapoznałem się z ksišżkš "Sułtani Swingu" w pewien letni wieczór A tak w ogóle 28 Czy słyszelicie już Donkey Town? Cudne jest Dziękuje Ewelino
Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 25.03.2006 Cytat:Love and Happiness - przesłuchałem z cztery, pięć razy i ...na razie starczy. Im więcej słucham tym lepiej, ale podejrzewam, że to nie jest Markowa robota. Co mi to nie podpada na Jego autorstwo... zbyt 'landrynkowe' A więc potwierdziło się. To będzie płyta Marka... 10 na 12 kompozycji sš Markowe. Emmylou napisała tylko Love and Happiness (tak czułem ) i Belle Star. Reszta ma ten Niezwykły Markowy Klimat... i niebanalnoć. Donkeytown... kolejna perełka... melodia która zostaje w głowie na długo... i znowu piękna niekończšca się końcówka... Cytat:Chyba "wiochš" roku...Hillbilly... może pomyl nad zmianš nick'a bo Twój obecny gryzie się troszkę z poglšdami
|