![]() |
|
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476) |
Muzyczne Fascynacje - Robson - 20.12.2007 Cieszę się Raingod
Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 20.12.2007 W końcu wysłuchałem audycji. Chce sie was słuchać, a i szeć godzin nie wyczerpałoby tematu. Gratuluję pomysłu i wykonania. Muzyczne Fascynacje - Raingod - 21.12.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Dec 20 2007, 05:58 PMRobson, to kawal zarabistej sprawy dla fanow, dzieki ze jestes. dzieki ze zapraszasz Kube. Zawsze lubilem te romanse Knopflera z innymi artystami, a Twoje podsumowanie trafilo na moja playliste w dlugich samochdowych wojazach Stawiam dobrego browara za to ;D
Muzyczne Fascynacje - Robson - 21.12.2007 Ja też Raingod zawsze przepadałem za kolaboracjami MK. I zawsze chciałem zrobić taki program. Sam nie dałbym rady. Pomógł Kuba któremu jestem niezmiernie wdzięczny. To było dla mnie prawdziwe wyzwanie bo jednak niewiele wiemy w temacie Contributions. W zasadzie tylko jak doszło do współpracy z Bobem Dylanem mamy jasnoć. Reszta to dotykanie po omacku. Nie powiedzielimy ważnej rzeczy, że często bywało tak że Mark nagrywał swojš partię gitary w studiu tak naprawdę nie spotykajšc się z danym muzykiem. Ale tak się często dzieje. Raingod jeli ten zestaw będzie Ci towarzyszył w drodze to już wiem że było warto to zrobić
Muzyczne Fascynacje - anrom - 21.12.2007 No to powiem Wam, że mi też ten zestaw będzie towarzyszył w drodze. To już pomału tradycja Dzięki Wam chłopaki za wspaniałš audycję po raz kolejny. :wub: Muzyczne Fascynacje - ania - 25.12.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Dec 18 2007, 09:39 PMmam pytanie- czy to była jedyna piosenka z płyty 'Deja Vu All Over Again', na której Mark grał z tym panem? Muzyczne Fascynacje - olaph72 - 26.12.2007 Jedyna. Ale za to jaka.
Muzyczne Fascynacje - SmokEustachy - 26.12.2007 A ja mam pytanie takie: Czy istnieje materiał muzyczny, w ktorym Knopfler gra z Claptonem utwory i Knopflera i Claptona? Tj dłuzszy materiał, np 2 godziny i utwory pół na pół. Muzyczne Fascynacje - Raingod - 26.12.2007 Polecam DVD I CD ERICA CLAPTONA After Midnight Live z 1998 - mysle ze o to mniej wiecej chodzi. Setlista: 1. Crossroads 2. White Room 3. I Shot The Sheriff 4. Lay Down Sally 5. Wonderful Tonight 6. Tearing Us Apart 7. After Midnight 8. Can't Find My Way Home 9. Badge 10. Same Old Blues 11. Cocaine 12. Layla 13. Money For Nothing 14. Sunshine Of Your Love Moze i malo Knopflerowskich kawalkow, ale Mark gra na calym materiale. Muzyczne Fascynacje - SmokEustachy - 26.12.2007 Cytat:Originally posted by Raingod@Dec 26 2007, 09:10 PMWielkie smocze dzięki! 50% planu wykonane. Muzyczne Fascynacje - Raingod - 26.12.2007 A swoja droga to polecam wspolny wystep Claptona, Knopflera i Eltona Joghna na Knebworth. Sacriface brzmi zupelnie genialnie. A nawiazujac do fantastycznej audycji Robsona i Kooby, dorzuce cos, co zapewne wielu z nas zna, ale wielu tez nie slyszalo - William Topley - Sea Fever - swiatecznie do sciagniecia na dysk z http://chomikuj.pl/raingod
Muzyczne Fascynacje - dziadek - 27.12.2007 Dobre! Powiem szczerze - słyszałem to pierwszy raz. Dzięki Raingod za udostępnienie! Muzyczne Fascynacje - pablosan - 28.12.2007 Knebworth'90-super koncert, swietni wykonawcy, a "Think I love you too much" zagrane tak, ze ciary po plecach-moim zdaniem nigdy nie bylo lepiej ani wczesniej, ani pozniej Rozmowy gitarowe MK i EC w tym kawalku po prostu bajeczne!
Muzyczne Fascynacje - Robson - 01.01.2008 Szkoda, że tak naprawdę nie poznalimy tego nagrania w wersji studyjnej. Spokojnie mógłby wejć na album on every street. A tak to podzielił m.in. los "Pyromana" Muzyczne Fascynacje - hillbilly - 01.01.2008 Cytat:Originally posted by pablosan@Dec 28 2007, 08:23 AMTym bardziej dziwi że po wpólnej trasie z EC nie powstał żaden projekt nagrania płyty, która byłaby chyba jednym z najlepszych gitarowych albumów w historii. Muzyczne Fascynacje - pogdan - 01.01.2008 Ładne te "Sea Fever". Muzyczne Fascynacje - Robson - 02.01.2008 Cytat:Originally posted by hillbilly+Jan 1 2008, 09:44 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hillbilly @ Jan 1 2008, 09:44 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-pablosan@Dec 28 2007, 08:23 AMTym bardziej dziwi że po wpólnej trasie z EC nie powstał żaden projekt nagrania płyty, która byłaby chyba jednym z najlepszych gitarowych albumów w historii. [/b][/quote] To mogłoby być ciekawe jeli panowie zdecydowaliby się razem na takiej płycie zapiewać tak jak to miało miejsce w przypadku Erica z JJ. jednak ich sposób podejcia do gry, gitary jak tak bardzo wyrazisty i indywidualny że póki co trudno mi to sobie wyobrazić ale może tym bardziej byłby to projekt bardzo interesujšcy Na razie jedno jest pewne. W najblizszej przyszloci gitarę Marka usłyszymy na płycie Guy'a Fletchera i Sonny Landretha.
Muzyczne Fascynacje - ania - 02.01.2008 ja też dziękuję pięknie za Sea Fever B) gitara Marka bezbłędna niesamowicie rozpoznawalna! nie do pomylenia z nikim innym! zgadzam sie z Robsonem. Eric i Mark razem na płycie to jak gwiazdka z nieba słowem trudno mi to sobie wyobrazić. chociaż na wspólnš Erica z J.J.'em też trzeba było się naczekać ... więc może jeszcze kiedy
Muzyczne Fascynacje - SmokEustachy - 02.01.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Jan 1 2008, 07:06 PMNie wyobrażam sobie Think na OES.Jako nie pasuje mi do Calling Elvis itp How Long. A Knebworth mam. Muzyczne Fascynacje - Robson - 03.01.2008 A ja owszem Np. przed lub po "When It Comes To You"
|