![]() |
|
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary (/showthread.php?tid=552) |
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 31.03.2007 No tak. Dzięki za odp. Ania. A druga Ania pisała wczeniej że gdzie wyczytała że to będzie plyta bluesowa i stšd moje pytanie
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 01.04.2007 Robsonie, coz, nie pamietam niestety... Znajde kiedys, to wrzuce linka.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 01.04.2007 U Guy'a pojawiła się nowoć.... a wyglšda znajomo.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 02.04.2007 Wibrafon kojarzy mi się niezmiennie z końcówkš Love Over Gold w wykonaniu Mike'a Mainieri Doskonałe wykonanie... Bardzo interesujšcy dwięk ma ten instrument. No a przecież na tym albumie był jeszcze ten słynny dialog gitary akustycznej i wibrafonu w Prywatnych Dochodzeniach... Czy kojarzycie jaki moment w póniejszej karierze MK, kiedy wykorzystano ten instrument w taki pierwszo-planowy sposób jak na Love Over Gold? PS. Ania M. - ta nowoć u Guy'a to konkurs . On się lubuje w tego typu konkursach na najlepszy podpis pod zdjęcie. Kilka razy brałem udział ale widocznie moje poczucie humoru nie do końca odpowiadało Jury .
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 02.04.2007 W tak pierwszo- planowy sposób jak na Love Over Gold Kubo ja nie kojarzę No i Mike Mainieri jest mistrzem wibrafonu. Co nie oznacza, że Frank Ricotti nie pokaże klasy Ciekawe czy Mark na nowej płycie pozwala pograć dodatkowym muzykom i będa to jakie większe partie, popisy (saksofon, tršbka, wibrafon) czy też subtelne "wstawki"?
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - HOWARD - 02.04.2007 Czyli generalnie na Boże Narodzenie jest szansa na jaki Ragpicker's Dream II ?
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 02.04.2007 Nie wiem czy na The Ragpicker's Dream part two ale wczeniej Howard wczeniej!
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - pablosan - 02.04.2007 Wyglšda na to, że będzie to standardowa strategia Marka Knopflera-płyta wrzesień+promocja medialna i trasa wiosna-lato 2008 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 03.04.2007 :wub: 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - zwierzak24 - 07.04.2007 Cytat:Originally posted by pablosan@Apr 2 2007, 09:44 PMTrasa,która miejmy nadzieje nie ominie Polski ^_^ 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 09.04.2007 Cokolwiek się tam wtedy wydarzyło nie sšdzę aby Mark zaprzštał sobie tym głowę i w ogóle o czym takim pamiętał. W końcu przyjeżdza do nas i muzyka jest najważniejsza a nie jakie tam sprawy organizacyjne. Oczywicie ma to jaki wpływ ale nie chce mi się wierzyć, że oto pojawajš sie daty koncertów i Polska nie jest brana pod uwagę bo na Torwarze...A co My mamy z tym wspólnego? Mam nadzieję że Mark i jego wita doskonale o tym wie Nie takie ekscesy się zdarzały i jako inni artyci do nas powracali. Nie rysowałbym pesymistycznego scenariusza. Jeli będzie inaczej niż mylę troche się pogniewam na MK i pewnie ruszę tyłem do Pragi lub Berlina bo tam podobno zawsze wszystko jest Ok :mellow:
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 12.04.2007 Cytat:Originally posted by Robson+Apr 2 2007, 11:49 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ Apr 2 2007, 11:49 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> W tak pierwszo- planowy sposób jak na [i]Love Over Gold Kubo ja nie kojarzęTak mi się przypomniało, że Frank Ricotti jest nam już znany ze współpracy z MK. Słychać go w El Macho, gra tam na marimbie, instrumencie pokrewnym wibrafonowi. Wibrafon ma "klawisze" (płytki) metalowe natomiast marimba jest prymitywnš odmianš ksylofonu, czyli wibrafonu z drewnianymi płytkami. Może być instrumentem perkusyjnym ale także solowym. W El Macho była wykorzystana jako instrument nadajšcy utworowi charakter latynoski, słychać go wyranie w tle, ale jest bardzo charakterystyczny. Ciekawe jak będzie z wibrafonem... .<!--QuoteBegin-Robson[/i] Jeli będzie inaczej niż mylę troche się pogniewam na MK i pewnie ruszę tyłem do Pragi lub Berlina bo tam podobno zawsze wszystko jest Ok [/quote] Roberto, a czemu (jeli można wiedzieć ) ruszysz do Pragi lub Berlina - TYŁEM? Ja wyruszę przodem z kopyta , gdziekolwiek Maestro się pojawi . Zdziwiłbym się gdyby do Polski nie przyjechał, ale też potrafię to zrozumieć. Pomimo, że to nie nasza wina, że mierdziało w garderobie - obciach i wstyd pozostaje. Jednak wierzę, podobnie jak Robson, że wrażenie dobrej publicznoci przytłumi wszelkie złe wspomnienia i Mark nie popuci . Wydaje mi się, że niebagatelne znaczenie ma również wskanik sprzedaży płyt. Nie jedzie się do kraju, w którym sprzedaje sie mało płyt. Ekonomia potrafi być brutalna niestety.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 12.04.2007 Tyłek miało być że ruszę
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Andrzej - 12.04.2007 Cos mi się zdaję Robsonie ,że ruszymy tyłki do Berlina, a to dlatego ,że byłem wiadkiem rozmowy naszego Pablosana z managerem MK po koncercie MK\EH w Hamburgu. Niestety trasa promocyjna nowej płyty MK w 2008 roku nie przewiduję koncertów w Polsce, cytuję: - manager - niestety nie będziemy w Polsce wszystko jest już zaplanowane do 2010 roku. - Pablosan - jak to , zobacz my Fani z Polski przyjechalimy do Hamburga 1000km, czyż nie jestemy szaleńcami. -manager - rzeczywicie jestecie szaleńcami........ W drodze powrotnej z Hamburga cały czas ta myl chodziła mi po głowie, ale cišgle do dzi tłumaczę sobie , że zwišzku z moim slabym angielskim być może żle co zrozumiałem. Pablosan co Ty na to?????? Ale nie ma tego złego co by.......Będzie okazja znowu spotkać się u mnie w Słubicach(ugoszczę Was i przywitam wielkim sercem) i znów zrobimy wielkš i najpieknięjszš wycieczkę muzycznš na koncert w Niemczech , a tam......między innymi spotkanko z Dziadkiem(Markiem), ktory tak nas serdecznie wita na obczyżnie. "Jeszcze Polska nie zgineła" :wacko: 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - macsa - 13.04.2007 Kurczaki - oby twoje słowa Andrzeju nie były prorocze.... Jeli jednak się sprawdzš to proszę o rezerwację jednego miejsca dla mnie w tej wędrówce ladami Marka na obczyznę... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - dziadek - 13.04.2007 Już rozpoczynam przygotowania! Choć mimo super - nagłonienia (w na koncercie MK w Berlinie nie byłem, mogę wymienić jedynie Frankfurt i co pewnikiem potwierdzicie sami Hamburg), klimat koncertu w kraju (np. w Spodku) był nie do przebicia!!! Miejsce stojšce na płycie, dwa metry od sceny, obok podobnie reagujšcych fanów. Udział w takim wydarzeniu zapisuje się głębiej w pamięci niż który tam rzšd i numerowany fotel. Mylę, że nawet Andrzej nie zauważy jak minęły dwie godziny... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 13.04.2007 Tak Andrzeju ja byłem przy tej rozmowie. Wprawdzie wokół Paula Crockforda zrobil się tlum i pokany wianuszek Fanów widamo skšd i ja nie byłem na pierwszej linni ognia jednak z tego co pamiętam Paul nie wybiegał aż tak bardzo w przyszłoć wspominajšc co o roku 2010 :wacko: Rzeczywicie data 2008 padła. Podchodziłem do tego na zasadzie e tam Paul Crockford rzucił hasło nie należy się tym przejmować. Ale chyba Andrzeju cišgnełe mnie dzisiaj na ziemie :ph34r:
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - macsa - 15.04.2007 No to mamy następnš DOBRĽ wiadomoć potwierdzajšcš wydanie albumu na jesieni i to dokładnie we wrzeniu ! Oto na stronie Iana'a Lowthian'a w newsach wyranie piszš, że data wydania nowej płyty Marka planowana jest włanie na wrzesień: "Ian has just returned from London where he has been recording with Mark Knopfler in his new studio. This will be Mark's latest solo recording, due for release in September." Trzeba już zaczšć wrzucać drobniaczki do skarbonki aby we wrzeniu wystarczyło na "TRD Part II" 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 15.04.2007 To raczej spekulacja . Dopóki nie potwierdzi się to w oficjalnych ródłach, chyba nie ma się co nastawiać. Ale zbierać do skarbonki jak najbardziej można , tym bardziej, że wrzesień - padziernik to raczej standardowy okres, kiedy ukazuje się nowy materiał MK więc prawdopodobnie tak będzie. Ale nie traktowałbym tego 'newsa' jako oficjalnej informacji.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 16.04.2007 A ja sie nastawiam i to bardzo Z drugiej strony nie ma po co trzymać tego materiału i odkładać Bóg wie na jaki termin. Już nawet obojętne jest dla mnie czy to będzie wrzesień czy padziernik ale niech to będzie jesień A.D. 2007
|