Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci (/showthread.php?tid=173)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 07.07.2006

Chyba tak:

-Rockpalast'79
-Alchemy
-Sydney'86
-Bazylea

i chyba nie było trudno jeœli o tę chronologię chodziło. Uśmiech Druga i czwarta pozycja to rok 83 i 92.

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - aaadam - 07.07.2006

ja bym jeszcze Mandele'88 dopisal bo to taki pół koncert, ale niezły był

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 08.07.2006

To jeœli tak to ja dorzucam występ DS na Live Aid z 13 lipca 1985 roku Oczko Mieli tylko 20 min. ale pokazali klasę w pełnym tego słowa znaczeniu. Money For Nothing,ze Stingiem (jak dla mnie wtedy œredni pomysł) i boskie wykonanie Sułtanów.I tak można by jeszcze wymieniać i wymieniać. Ja ostatnio "wałkuje" trochę niedocenionš i mam takie wrażenie pomijanš płytę koncertowš Live At The BBC.Materiał z pierwszej płyty i w końcu na oficjalnej płycie mogliœmy posluchac What's The Matter Baby plus niesamowite wykonanie Tunnel Of Love.

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Bart - 08.07.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Jul 8 2006, 02:37 PM
Ja ostatnio "wałkuje" trochę niedocenionš i mam takie wrażenie pomijanš płytę koncertowš Live At The BBC.
Jeœli niedocenionš, to na pewno nie przeze mnie! [herezja]Słucham jej częœciej niż Alchemy[/herezja] Uśmiech

Mam tak samo. Oczko Ale zaraz to jak w końcu? Bo piszesz, że herezja :wacko: Duży uśmiech

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - aaadam - 08.07.2006

jeœli chodzi o Live Aid to zaprotestuje, bo jeœli chodzi o stronę muzycznš to rewelacja, ale wizualnie to wyglšd i zachowanie drugiego gitarzysty to obciach totalny!!!!

Adamie ale co masz konkretnie na myœli, że Jack Sonni œwiata poza sobš nie widział?

Cytat:Originally posted by Robson@Jul 8 2006, 03:12 PM
Mam tak samo. Oczko Ale zaraz to jak w końcu? Bo piszesz, że herezja :wacko: Duży uśmiech
Herezja, boć to się nie godzi przedkładać jakiegokolwiek innego koncertu nad Alchemię Oczko Jestem grzesznikiem i o tym wiem Oczko

Eee tam żebysmy tylko takie grzeszki mieli Język

Cytat:Originally posted by Robson@Jul 8 2006, 05:26 PM
Eee tam żebysmy tylko takie grzeszki mieli Język
hi hi hi Duży uśmiech

A swojš drogš to bardzo żałuję, że What's the matter tak przepadł w odmętach czasu.

Zgadza się. Oczko Bardzo lubię ten kawałek. Chyba tylko w sferze marzeń istnieje płyta pt. Sultans Of Swing: B-sides and Rarities, Live- 1978-2006 Oczko

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - numitor - 08.07.2006

Adam --> Dlaczego obciach? Rock`n`roll po prostu, a nie zaden obciach...

no jak nie obciach, wyobraŸ sobie, że to byłeœ Ty a teraz Twoje dzieci to widzš Duży uśmiech

Cytat:Originally posted by Robson@Jul 8 2006, 05:40 PM
Zgadza się. Oczko Bardzo lubię ten kawałek. Chyba tylko w sferze marzeń istnieje płyta pt. [b]Sultans Of Swing: B-sides and Rarities, Live- 1978-2006 Oczko [/b]
To może zestawimy takš płytę. Pierwsze dwa utwory to mogły by być:
1. Eastbound Train (b-strona singla Sultans Of Swing)
2. Me And My Friends (live Leeds 1978)
3. Real Girl (live Leeds 1978)

poczštek jest, co proponujecie dalej, tylko przypominam o ograniczeniu czasowym, czyli 80 min albo 2 razy 80 min, no i o jakoœci (wydaje mi się że mogš być tylko utwory sounboard, audience - odpadajš)

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 09.07.2006

Kiedyœ już powstała taka płyta. Tzn. taki wštek. Uśmiech Nazywał się bisajdy, ale chyba już go nie ma. Materiału jest spokojnie na album dwupłytowy. Oczywiœcie DS/MK.

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - aaadam - 09.07.2006

bisajdy nie działajš, więc trzeba jeszcze raz to zrobić, ale tym razem do końca (czyli do wydania płyty!!!!Oczko

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - BET - 10.07.2006

Polecam muzyka, ktorego dopierop odkrywam, ale juz zdazyl wstrzasnac mna, poniekad. Cudowny piesniarz, bluesman, autor pieknych protest songow - Neil Young.

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 10.07.2006

Zwłaszcza ostatniš płytę. Mocna rzecz.

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - jamm - 10.07.2006

neil potega jest i bastaUśmiech klimaciarz fantastyczny, co tu gadac... ikona legenda bez zadnej przesady...

kto by chcial posluchac niechaj slucha...
http://deep-purple.pl/bootlegi/miesiaca/

Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - jamm - 14.07.2006

http://teledyski.onet.pl/10174,1232218,teledyski.html
hehehehe polecam zwlaszcza michalowi Szczęśliwy