![]() |
|
Nowa Płyta W Kwietniu! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowa Płyta W Kwietniu! (/showthread.php?tid=301) |
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 25.03.2006 Ano włanie Nie twierdzę, że Emmy jest w cieniu Marka ale rzeczywicie Mark przejmuje pałeczkę znacznie częciej To chyba dobrze prawda?
Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 25.03.2006 Bo to jest MK i EH a nie odwrotnie
Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 25.03.2006 Słuszna uwaga Jamboree i widać zasada: kobiety majš pierwszeństwo nie ma tutaj żadnego znaczenia
Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 25.03.2006 uważaj Robson bo feministki nas zlinczujš
Nowa Płyta W Kwietniu! - grzegorz - 25.03.2006 Na płycie 'Neck a Neck' jest napisane Chet Atkins i Mark Knopfler i jest to typowa płyta country. Tutaj Mark jest 'prowadzšcym' i jest trochę innych klimatów. Znamy już 8 z 12 utworów. Na razie moim numerem jeden jest 'I Dug Up A Diamond'. Żeby na pozostałych nieznanych utworach było tyle gitary Marka co na tym utworze. Było by super. Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 25.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 25 2006, 03:34 PMInfo dla dokumentalistów: "Donkey Town" zostało ujawnione wiatu po raz pierwszy w audycji "Bob Harris Country" w BBC2 (gdzieżby indziej! 23 marca między 19:00 a 20:00.
Nowa Płyta W Kwietniu! - hillbilly - 26.03.2006 Cytat:Originally posted by koobaa@Mar 25 2006, 06:40 PMMoze pomysl Kooba nad zmianš słownika bo ten co masz nie jest najlepszy... ...i dziwie sie szczególnie Tobie ze piszesz o niebanalnosći i klimacie Marka w takim utworze jak Red Stagerrwing... Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 26.03.2006 27 Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 26.03.2006 Hillbilly, Moim słownikiem sš otaczajšcy mnie ludzie, którzy używajš tego języka na codzień, chyba trudno o lepszy... Nie w tym jednak rzecz, nie chciałem Cię tymi słowami urazić w żaden sposób - jeli to zrobiłem to przepraszam. Po prostu rozbawiła mnie trochę sytuacja w której hillbilly krytykuje muzykę, która w dużym stopniu charakteryzuje włanie to okrelenie i w dodatku używa do tej krytyki słowa wiocha, z której to włanie typowy hillbilly się wywodzi. Stšd moje rozbawienie i reakcja, którš odbierz jednak proszę jako żart. Swojš drogš jestem bardzo ciekaw jak rozumiesz pojęcie hillbilly... Jeli za chodzi o Red Staggerwing to faktycznie nie można go nazwać kawałkiem z klimatem (chociaż tu też można by dyskutować co to znaczy )... Co do niebanalnoci to... cóż, uważam, że nie jest wcale banalny (podoba mi się tekst i pomysł, który pasuje do muzyki). Ale to moje subiektywne odczucie - podobnie jak Twoje, które mówi, że ten kawałek sprawi, że ten album będzie... "wiochš" roku. Obaj mamy prawo do wygłaszania opinii, po to tu przecież jestemy i ja wcale nie neguję Twojej.Mówišc o utworach z "klimatem" miałem na myli Beachcombing, I Dug Up A Diamond oraz Donkeytown - bo według mnie majš one klimat niesamowity, a ten ostatni jest po prostu fantastyczny... Spacerowałem po tym miasteczku dzis cały dzień i cišgle mam mało... Pozdrawiam Nowa Płyta W Kwietniu! - Andrzej - 26.03.2006 Hillbilly wyrażnie w opozycji.Hi,hi Nowa Płyta W Kwietniu! - BET - 27.03.2006 A tez se nabije:[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=green] 26 Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 27.03.2006 Donkey Town i Red Staggerwing to jeszcze z sesji STP. Ciekawe ile jeszcze podobnych asów trzyma Mark w rękawie?
Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 27.03.2006 "Red Staggerwing" to wiocha? Tak! Bo to kapitalny kawałek na wiejskš zabawę! Fakt - najlepiej gdzie w Tennessee albo Missouri. Ale z drugiej strony łowickie przypiewki niekoniecznie muszš budzić zachwyt po drugiej stronie Atlantyku.
Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 27.03.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 27 2006, 08:13 PMChciałbym takiej wiochy posłuchac w Tennessee albo Missouri,tylko problem z wizš
Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 27.03.2006 Cytat:Originally posted by BET@Mar 27 2006, 12:28 PMWyobraziłem sobie czcionkę i kolor Duuuuuuuużżżżża czcionka
Nowa Płyta W Kwietniu! - olaph72 - 27.03.2006 Otóż to...
Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 28.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 27 2006, 03:28 PMoby jak najwięcej... to była wspaniała sesja i płyta... Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 28.03.2006 Zgadza się Mark napisał bardzo wiele doskonałych kompozycji a iloć bisajdów sprawia, że to mógł być nawet album podwójny ![]() 25 Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 29.03.2006 Dzi pomylałem sobie dosyć słuchania na "wyrywki" i czas te utwory które już mamy zestawić na jednej płycie Odbiór? Zupełnie inny i dopiero teraz te nagrania nabierajš szczególnej magii i wymowy. PolecamBeachcombing This Is Us I Dug Up A Diamond Red Staggerwing Love And Happiness Donkey Town All The Roadrunning Obok siebie brzmiš wymienicie a reszta wzbogaci tę układankę Ale już te utwory obok siebie bardzo pasujš i płyta jest (będzie) wietnie ułożona. A więc 24
Nowa Płyta W Kwietniu! - jambore - 29.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 29 2006, 12:36 PMJuż od kilku dni słucham z płyty, i trzeba przyznac -całkiem przyjemny odbiór. |