Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Muzyczne Fascynacje - macsa - 05.01.2008

A słyszeliœcie jakš kapitalnš chrypkę miał Mark w zeszłotygodniowych Fascynacjach ?

Kuba to potrafi wynaleŸć cudeńka...

Muzyczne Fascynacje - SmokEustachy - 06.01.2008

Cytat:Originally posted by macsa@Jan 5 2008, 09:12 PM
A słyszeliœcie jakš kapitalnš chrypkę miał Mark w zeszłotygodniowych Fascynacjach ?

Kuba to potrafi wynaleŸć cudeńka...
Włšœnie słyszeliœmy. Kapitalne nagrania.a

Muzyczne Fascynacje - Robson - 07.01.2008

Ten występ miał miejsce w Mediolanie 20 wrzeœnia 2004. Mark promował wtedy album "Shangri-La" Kapitalny występ akustyczny

Intro Devil baby
Devil baby
Intro Song for Sonny Liston
Song for Sonny Liston
Talking about fingerpicking
Fingerpicking song
Back to Tupelo
Intro All that matters
All that matters
Boom, like that
Intro Stand up guy
Stand up guy

Muzyczne Fascynacje - BET - 07.01.2008

Robbie mozna to gdzies zdobyc w calosci? :wub:

Muzyczne Fascynacje - Robson - 07.01.2008

Bet wysłałem Ci wiadomoœć na priva. Ale wiem też że Macsa Maciek może to mieć w swoich archiwachUśmiech

Muzyczne Fascynacje - BET - 07.01.2008

Macku? Daloby sie na chomika? Wdziecznosc ma ogromna by byla Uśmiech :wub:

Muzyczne Fascynacje - macsa - 07.01.2008

Aż to mnie Sułtani złapali !! Nie znalazłem tego występu w moich szufladach...

Ale popytam i poszukam...

Muzyczne Fascynacje - koobaa - 10.01.2008

Jak znajdę chwilkę to wrzucę ten program na jakiœ serwer. Oprócz tych kilku akustycznych numerów jest jeszcze wywiad, ale skutecznie zagłuszany przez pana prezentera, który tłumaczy wypowiedzi MK na jakże œpiewny język włoski. Robi to trochę w stylu Kaczora - czyli częœć wypowiedzi słychać w oryginale, jednak druga częœc jest 'zagadana'.

PS. polecam wszystkim słuchanie Muzycznych Fascynacji co sobotę od 21.00 do północy. Już niebawem Robson rozpocznie zapewne odtwarzanie wszystkich kolaboracji MK jakie zaistniały. Te które zaprezentowaliœmy we wspólnej audycji - to był wybór - zapewne ok 20% całoœci. Sea Fever Williama Topley'a również było na naszej liœcie, lecz zabrakło czasu, jak zwykle Oczko. Dziękuję Roberto za ponowne fantastyczne przeżycia w eterze. Chyba się już ode mnie nie opędzisz Oczko.

Muzyczne Fascynacje - macsa - 22.01.2008

A w ostatniej audycji powraca Klub Singlowy a w nim dwie niesamowite perełki : Gravy Train oaz My Claim To Fame.

W kolaboracjach "Why Worry" wykonane przez THE EVERLY BROTHERS, kilka pięknych kobiet i "Siguroski".

Polecam.

Duży uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 29.01.2008

A ja muszę się przyznać bez bicia, że dopiero dziœ zmobilizowalam sie i œcišgnęłam z chomika Macsy Muzyczne Fascynacje. I jestem pod wrażeniem! Robert, wykonujesz naprawdę kawał b a r d z o dobrej roboty Uśmiech Muszę Ci też powiedzieć, że masz niesamowicie medialny głos! Masz we mnie od dzisiaj wiernš słuchaczkę - i przepraszam że tak póŸno Uśmiech
No i pozdrowienia dla Kuby Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Robson - 29.01.2008

I co ja mam teraz powiedzieć. Dziękuję Ania za dobre słowo :wub:

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 29.01.2008

Robert, za zasłużone (jak zawsze Uśmiech ) dobre słowo się nie dziękuje Uśmiech

Mam też pytanie, co za œliczna melodyjka otwiera audycję, w której Robert opowiada m.in. o "Don't crash the ambulance" - bijcie, zabijcie - nie wiem!

Muzyczne Fascynacje - Robson - 29.01.2008

Ania to fragment suity "The Snow Goose" zespołu Camel. Od samego poczštku otwiera program. Kiedyœ to była tajemnica dla niewtajemniczonychUśmiech

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 30.01.2008

Dziękuję - no to teraz już wiem wszystko... prawie Uśmiech
Tajemnica dla niewtajemniczonych? A zasługuję na to, żeby mnie w tę tajemnicę bliżej.... wtajemniczyć? Oczko

Muzyczne Fascynacje - SmokEustachy - 31.01.2008

Cytat:Originally posted by Robson@Jan 29 2008, 05:33 PM
Ania to fragment suity "The Snow Goose" zespołu Camel. Od samego poczštku otwiera program. Kiedyœ to była tajemnica dla niewtajemniczonychUśmiech
Camel to ponoć jakas fajna grupa. Ale się nie mogłem przekonać. Dobre to jest?

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 31.01.2008

Nie bardzo wiedziałam, gdzie to napisać, więc zaryzykuję tuta:
mam piosenkę "Knockin' on heavens door" w której Mark gra na gitarze, a œpiewa Dunblane (swojš drogš nie znałam wczeœniej takiego zespołu). Chce ktoœ? Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Gasper - 31.01.2008

Cytat:Originally posted by Ania_M@Jan 31 2008, 04:41 PM
Nie bardzo wiedziałam, gdzie to napisać, więc zaryzykuję tuta:
mam piosenkę [b]"Knockin' on heavens door"
w której Mark gra na gitarze, a œpiewa Dunblane (swojš drogš nie znałam wczeœniej takiego zespołu). Chce ktoœ? Uśmiech [/b]
Dunblane to miejscowosc w Szkocji, gdzie dokonano mordu na dzieciach... A Mark zagral ku ich pamieci wraz z Tedem Christopherem Oczko

O tym mordzie na dzieciach, to wiem.
Ale dzięki za wyjaœnienie. Pewnie ktoœ Ÿle podpisał piosenkę Oczko

Muzyczne Fascynacje - Gasper - 31.01.2008

W utworze jeszcze wystapil szkolny chor z Dunblane. Moglabys wrzucic na chomika, dawno nie sluchalem Uśmiech

Pozdrawiam

Gasper, wedle życzenia Uśmiech
Knockin' on heavens door
Miłego słuchania Uśmiech