Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 14.10.2011

Robson.

Moim zdaniem nie warto nie posłuchać już teraz Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 14.10.2011

Caly czas się przed tym bronię czekając na BerlinUśmiech Bo ta dostępna wersja "Haul Away" nie jest najlepszej jakości w porównaniu z dwoma pozostałymi utworami a chyba nie chće sobie psuć dobrego wrażenia ale z tego co czytam - cudo.

Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 14.10.2011

Oczywiście fajnie że chcesz czekać na występ.
Piosenka jest na tyle piękna, że przykrywa mierną jakość nagrania.
Ja cieszę się, że posłuchałem, bo wiem że wróci w fantastycznym stylu!!

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 14.10.2011

odsluchuje po raz kolejny Priveteering, i już jestem pod urokiem , i już mi sie nuci...

nie wiem czy sie zgodzicie, w pierwszych wersach mam wrażenie zaczyna sie The man's too big",- przynajmniej w niektórych momentach, jest taka chwila ze się chce gdzies na poczatku zaspiewać ten wers "father please hear my confession.."- takie zludzenie, jakies znajome pobrzmiewianie gitary.....

oczywiscie kawalek posiada swoj wlasny klimat i charakter, a "yoooooohohooooo" w refrenie wpina sie w mózg i stanowi coś w rodzaju robaka w uchu- wiem bo jak wyłącze yuotube, to caly czas mi to lazi po glowie i sie samo spiewa....Uśmiech

jesli chodzi o nowy material - juz w tej chwili jestem spokojna ze to będzie coś bardzo, bardzo smacznego...

Powstaje nowa płyta!!!:) - Dawid - 14.10.2011

Osobiście bardzo się cieszę, że Mark nie odcina się zupełnie od twórczości Dire Straits. Privateering sięga do sprawdzonych wzorców, a podobieństwo do The man's too strong jest niemal namacalne. Szykuje się nam ciekawa wiosna Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 14.10.2011

czy ja cos przegapilem ?Uśmiech o co biega chlopaki ... cos gdzies juz ten tego wycieklo ?

no to juz wiem
Corned Beef City z ktorym wiazalem nadzieje mi sie nie podoba - taki wokal kiepski jednostajny cos a la No wonder is confused, ktory lubilem >
http://www.youtube.com/results?search_query=no+wonder+is+confused&aq=f

Powstaje nowa płyta!!!:) - mikołaj - 14.10.2011

robak w uchu - heh, dobre to Uśmiech
mi też się nuci motyw z Privateering

a przy okazji nowej płyty - echhh...żeby jeszcze Mark przypomniał sobie że w swojej szafie z gitarami ma fajnego czerwonego strata...bo "ostatnio" troszkę o nim zapomina...

niesamowicie pozytywne energetycznie jest to Corned Beef City
na mnie działa jak dwie filiżanki kawy conajmniej...
zostawia jakieś miłe podrażnienie i niepokój...
super bujaUśmiech
i kompletnie nie kojarzy mi się z żadnym wcześniejszym kawałkiem

apropos: czy ktoś mógłby mnie oświecić w kwestii nazwiska pana który pogina na smykach w Priv-ing..?
facet robi dobrą robotę

Haul away dla mnie trochę w klimacie Piper to the end

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 14.10.2011

To John McCusker.

Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 15.10.2011

retro13 napisał(a):Haul away dla mnie trochę w klimacie Piper to the end

Bardziej wysublimowane..

Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 15.10.2011

retro13 napisał(a):nie wiem czy sie zgodzicie, w pierwszych wersach mam wrażenie zaczyna sie The man's too big",- przynajmniej w niektórych momentach, jest taka chwila ze się chce gdzies na poczatku zaspiewać ten wers "father please hear my confession.."- takie zludzenie, jakies znajome pobrzmiewianie gitary.....

Oczywiście, że to jest "Speedway To Nazareth" w lżejszym wydaniu

Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 15.10.2011

retro13 a posluchales No wonder is confused albo Gravy Train ? nie kojarzy ci sie ?

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 15.10.2011

"retro13 a posluchales No wonder is confused albo Gravy Train ? nie kojarzy ci sie ?"

po pierwsze: jestem dziewczynkąUśmiech

po drugie: ponieważ od roku dopiero słucham MK, faktycznie dwa wyżej wymienione utwory znam słabiej
słabo, rzekłabym, prosze wybaczyć

ale zaraz nadrobię zaległości...

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 15.10.2011

..i już mówię

No wonder .. jest dla mnie całkowicie w stylizacji Twisting by the pool
nie kojarzy mi sięUśmiech
to jeden z tych kawalków do których można zatańczyć twista
ktoś chętny?Uśmiech

natomiast Gravy train to dla mnie kuzyn Kingdom Come
nawet ten przerywnikowy riffik gitarowy jest jak żywcem wyjęty.. i tak się chce śpiewać to "papapa - papa papa pa"
nie kojarzy mi się Uśmiech
(twista wywinąć też się da Uśmiech ktoś chętny? )

to moje wrażenia i konkluzje

ale już wiem za co kocham Knopflera...
poszukiwanie podobieństw między utworami jest genialną przygodą...Uśmiech

dlatego że każdy z nich i tak pozostaje jedyny i wyjątkowy

Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 16.10.2011

no to witam dziewczynke Uśmiech i przepraszam za ... MĘSKĄ DŁOŃ ;D
mi sie glownie ta stylistyka wokalu wydaje podobna
takie jednostajne papapapapappa i chyba troche falszuje w tym kawalku Uśmiech

a co do twista... jak jestes w krakowie to my bardzo chetnie twistujemy - chociaz nie wiem czy to nie przez zamilowanie do dziewczyn w spodniczkach i krotkich sukienkach Oczko historycznie od chubego checkera, chucka berry po the baseballs
http://www.youtube.com/watch?v=MIBx1ZmxxdA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MDrASsVTXTc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EyF2kRukt6k

Powstaje nowa płyta!!!:) - koobaa - 17.10.2011

Martinez, widze ze strzeliles bardzo 'blyskotliwy' komentarz na forum Guya. Dolaczyles tym samym do zacnego i waskiego grona ignorantow z Brazylii ktorzy racza uzytkownikow tego forum swoimi przemysleniami wspomaganymi przez Google Translate.

"Mr Mark Knopfler go to village and sleep" - brawo.

Kazdy ma prawo oczywiscie do swojej opinii, ale jakim trzeba byc ignorantem zeby pisac cos takiego na forum Guya Fletchera i to w tak zalosnej formie. Smutny

Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 17.10.2011

pisze takim angielskim jaki znam i nie wspomagam sie niczym bo nie mam takiej potrzeby
w kazdym razie sens jest zrozumialy i widac, ze tez go zrozumiales
a uwierz, ze o nic innego mi nie chodzilo - moglem oczywiscie napisac go to hell and die ale nie o to mi chodzilo
poza tym to tylko fragment mojego dlugiego listu wyrwany z kontekstu
i nie bede w pieknej formie pisal, ze uwielbiam wszystko co wyjdzie spod palca guya z markiem jak niewatpliwie ty to czynisz
( tylek tez wycieraja tymi palcami )

a pisze dlatego, ze sie zdenerwowalem na kolejny gniot bo czuje sie oszukany i tyle
przypuszczam, ze jeszcze gorszym angielskim pisane sa niektore pochwaly i lizanie dupy
guya i marka ale na to oczywiscie nikt nie zwroci uwagi

a przy okazji ty tez strzeliles komentarz zawiedziony moim jak ja zawiedziony piosenkami
czyli ty wyraziles swoje zdanie a ja swoje tam gdzie mamy ochote ja wyrazic
mark sie nie przejmuje piszac swoje kiepskie piosenki, a ja sie tym bardziej nie przejmuje, dlatego ze nie zarabiam na tym co pisze

pozdrawiam chlopakow z brazylii
ps i jak widac na forum gf pare osob z innych krajow tez to zrozumialo

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.10.2011

"a pisze dlatego, ze sie zdenerwowalem na kolejny gniot bo czuje sie oszukany i tyle
przypuszczam, ze jeszcze gorszym angielskim pisane sa niektore pochwaly i lizanie dupy
guya i marka ale na to oczywiscie nikt nie zwroci uwagi"

Na litość Boską Marti o czym Ty piszesz?