![]() |
|
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053) |
Nowy album MK - Get Lucky :) - fakungio - 29.04.2009 Moim zdaniem będzie to bardzo odmienna płyta od ostatniej. Myślę że Mark ma świadomość tego że odgrzewanie starych kotletów (czyt. folk) może zniechęcić dużą grupę fanów dire straits. Myślę że wzbogaci brzmienie (wskazuje na to orkiestra symfoniczna) i chwała mu za to, bo ja czekam na prawdziwy dynamit. Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 29.04.2009 fakungio gratuluję Ci znajomości świadomości MK Mark cały czas szuka nowych rozwiązań i poszukuje nowych instrumentów do swoich piosenek. Folk płynie w jego żyłach i nie sądzę aby zawrócił z tej drogi.
Nowy album MK - Get Lucky :) - fakungio - 29.04.2009 Robson napisał(a):fakungio gratuluję Ci znajomości świadomości MK Oczywiście może nie będzie to zwrot o 180 stopni ale myślę że o jakieś 90 ![]() A folk tak i owszem ale "Golden Heart" też jest folkowa a jak różna od np. "sailing to Philadelphia" (czy to też folk??) chyba nie Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 29.04.2009 No właśnie STP nie nazwałbym płytą folkową a GH jak i ostatnią owszem Ale to tylko dowodzi że Mark nas wciąż zaskakuje pozostając sobą i oczywiście jednym to się bedzie podobało bardzo innym mniej
Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 30.04.2009 "Za miesiąc w Krakowie- czy wysyłać? Płyta chyba nie jest koszerna." Waldku wyslij adres na priv Nowy album MK - Get Lucky :) - rafalmk - 30.04.2009 Jesli mozna to ja tez prosilbym o te plyte DVD z Izraela i Wembley. Niestety nie bede na Zlocie wiec, jesli mozna wyslac, bede wdzieczny: u2one@interia.pl Pozdrawiam! Nowy album MK - Get Lucky :) - rafalmk - 30.04.2009 Oczywiscie email podany w celu konkretnejszego kontaktu
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 05.05.2009 Wkrótce pownniśmy poznać tytul nowego albumu Nie licząc aktualnego miesiąca mamy 4 miesiace do premiery
Nowy album MK - Get Lucky :) - Filip - 08.05.2009 4 miesiące długoooo ciekawość mnie zżera jaki tytuł, jaka okładka, no i co to bedzie za materiał.
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 08.05.2009 W oczekiwaniu na nowy album Marka Knopflera jest coś intrygującego a zarazem rzeczywiście niecierpliwość daje się we znaki. Ale właśnie teraz wyobraźnia podpowiada różne scenariusze i pytania. Czy Mark znów zanurzy się we własnych sentymentalnych wspomnieniach? Czy zaproponuje inne brzmienie? Czy zagra na gitarze mocniej i pociągnie za struny że najbardziej ortodoksyjni fani DS osłupieją? Czy wręcz przeciwnie? Rozpłynie się jeszcze bardziej w stylistyce i smaku osatniej plyty. Lubię ten czas oczekiwania ale z chwilą wyznaczenia daty będzie się dłużył jeszcze bardziej
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 09.05.2009 Czułą strunę poruszyłeś, Robert Też się nad tym często zastanawiam. Wydaje mi się, że obecność orkiestry i dzieciaków zwiastuje coś nowego, coś, czego wcześniej nie było, ale nie sądzę, żeby Mark zaskoczył nas zupełnie. Nie spodziewam się już mocnych pociągnięć za strunę, myślę, że ta płyta będzie podobna do wszystkich poprzednich solowych pod tym względem, że będą to wysmakowane, wyważone, spokojne i delikatne melodie z małą domieszką tych rytmiczniejszych. Sądzę też, że skoro kilka kompozycji powstało w czasie sesji do K2GC, to raczej mało prawdopodobne, aby ich klimat był inny, chyba, że Mark będzie zmieniał coś w ostatniej chwili![]() Ale cokolwiek by to nie było, zagości na mojej półce z płytami, na pierwszym regale
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 12.05.2009 Nie no jasne to wszystko prawda. Jednak wydaje mi się że ta ostatnia płyta jest najbardziej wyciszona i spokojna ze wszystkich a utwory te bardziej dynamiczne można policzyć na palcach jednej ręki. To nie jest jakieś nagłe odkrycie z moej strony po dwóch latach i uwielbiam te wszystkie refleksyjne opowieści MK ale coś szepce mi mi na ucho że tym razem Mark może nas właśnie zaskoczyć nieco bardziej dynamicznym materiałem. Przecież tak naprawdę każda płyta jest inna od swej poprzedniczki oczywiście ze stylem i klasą MK jaką znamy od lat
Nowy album MK - Get Lucky :) - Raingod - 13.05.2009 Chyba znalazlem moj sposob na Knopflera. Chyba nie powinienem oczekiwac, raczej czekac Nie liczyc na LOG, ale sluchac kazdej nuty. Mojego DS (ale ze mnie ortodoks!!!!!) nikt mi nie zabierze. bede pewnie zniesmaczony nowa plyta o folkowym zabarwieniu, po czym pojde na koncert i bede szczesliwy. Jak zawsze. AAAAAAAAA.... obecnosc naszego lysego szkota dobrze wrozy, to przezciez pierwsza plyta z udzialem czlowieka, ktory nas wszystkich mocno ujal swoim multiinstrumentalizmem i przesympatyczna aura swojej elokwncji i wkladu do tworczosci, nie tylko koncertowej MK. (Ale zdanie! Pani z polskiego by byla zadowolona!!!) ))
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 13.05.2009 Raingod w sensie pierwsza z udziałem Johna McCusker'a? Na "Kill To Get Crimson" już też zagrał
Nowy album MK - Get Lucky :) - Raingod - 13.05.2009 Moja bardzo wielka wina Natomiast John na koncertach mial duzo wieksze pole do popisu - chetniej siegam po utwory z koncertow niz studyjnego KTGC, wiec moze dlatego pomieszalem fakty
Nowy album MK - Get Lucky :) - mencin - 14.05.2009 A już myślałem, że tym łysym Szkotem ma być Fish Wiadomo... Raingod with zippos ![]() Poprzedniej płyty MK nie kupiłem, czekam na nową.... się zobaczy. Nowy album MK - Get Lucky :) - Raingod - 14.05.2009 Gdyby chodzilo o Fisha, trzeba by napisac: WIELKI, lysy Szkot ;D Nowy album MK - Get Lucky :) - Andrzej - 14.05.2009 Ja też jestem łysy...... ale niestety nie Szkot i nie "Wielki", i nie tylko to różni mnie od Fisha. Zarysowal bym to w czterech słowach, -jestem pikusiem do Fisha-. Fajny ten Fish. Jednym słowem "Wielki", i tu nie tylko mam na myśli jego gabaryty fizjonomiczne, ale i głos Ci on ma jak dzwon, i muzykę wyselekcjonowaną, klimatyczną. A nowa plyta Marka ?????? Czytam Wasze opinie i prognozy , i nie trudno sie z nimi nie zgodzić. Jedno zapewne jest pewne - chyba wszystcy tak samo tęsknimy za nową płytą. Cierpliwość popłaca, zatem........ Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 15.05.2009 Albo jeszcze inaczej: WIELKI łysy drwal Jest niesamowity![]() Mencin to właściwie nic nie możesz powiedzieć o tej ostatniej płycie. Nowy album MK - Get Lucky :) - mencin - 18.05.2009 Mogę powiedzieć tyle, że przesłuchałem w jakimś sklepie i nie kupiłem. Było mi przykro, że do tego doszło, ale linia artystyczna objęta przez MK odjechała w rejony, które mnie nie fascynują... I pewnie nie doczekam się już nowego LOG. |