![]() |
|
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci (/showthread.php?tid=173) |
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - mikołaj - 22.08.2010 oj tak, książki pana Wojciecha które wymieniłaś są niesamowite Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 22.08.2010 A jakie audycje w Trójce. Choć trochę więcej country mógłby grać. Audycja podzwrotnikowa polecam 10 rano w sobotę. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 03.09.2010 Na to czekam http://artrock.pl/aktualnosci/3533/camel_paradise_lost_czyli_ksiazkowe_nowosci_z_gad_records.html I jednocześnie podchodzę do tego ambicjonalnie bo wiadomo o kim już dawno powinna być książka
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Piotrec - 03.09.2010 Robson napisał(a):Na to czekam O...chętnie przeczytam książkę o Camel. To w końcu jeden z moich ulubionych zespołów
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 03.09.2010 Mój również Tytuł tego wydawnictwa jest mi bardzo bliski
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - aaadam - 06.09.2010 dudageo napisał(a):a gdzie można posłuchać tego Radio 24?? Nie wiem czy ktoś już to znalazł, ale jakby co to mam ich płytę i mogę przegrać chętnym. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 07.09.2010 Z cyklu fajny film wczoraj widziałem. Taki amerykański "Crazy Heart" Szalone Serce. W roli głównej fenomenalny Jeff Bridges jako trochę zagubiony muzyk country. Całkiem zasłużony oskar. Polecam. Film bardzo prawdziwy i taki naturalny, ciepły. I oczywiście muzyka country ani na chwilę nie schodzi z planu.
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 29.10.2010 Na takie filmy mógłbym chodzić codziennie. Bardzo polecam "It Might Get Loud" czyli "Będzie głośno" Wcale aż tak nie jest, ale film kapitalny. W roli głównej: The Edge, Jack White i Jimmy Page. Zapomniałem dodać że po takim filmie nabrałem ochoty na przypomnienie sobie flimu BBC z płyty dołączonej do aLCHEMY co też uczyniłem
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - pablosan - 06.11.2010 Polecam rzecz niezwykłą... Właśnie ukazał się box: "Budka Suflera Collection"-składający się ze wszystkich oficjalnych premierowych studyjnych/koncertowych albumów (w sumie 20 płyt cd) supergrupy z Lublina na przestrzeni 35 lat. Bajecznie wydane-digipacki, w cześć stylizowane na płyty winylowe krążki. Naprawdę warto! O cenie powiem krótko-śmieszna w stosunku do zawartości: 279 PLN (zawiera koszt przesyłki kurierskiej). Mój bardzo dobry kolega był zamieszany w powstanie tego boxu i on poprzez swój sklep internetowy prowadzi sprzedaż tego wydawnictwa. Moim zdaniem nie tylko dla zagorzałych fanów jak ja ![]() http://www.muzyczna24.pl/budka-suflera-collection-p-182.html Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Raingod - 06.11.2010 A ja w zwiazku z Budka pochwale sie faktem, ze jade do Jaworek na nagranie zapisu koncertowego (2-dniowego), ktory wyjdzie na DVD Zespolu Pi-Er-2 Czyli Marek Raduli, Wojtek Pilichowski oraz Tomek Łosowski. Ciekawostką jest fakt, ze mam stolik razem z Nigelem Kennedym ))) Relacja za tydzien ))
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - pablosan - 06.11.2010 Zazdroszczę!!! Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Raingod - 07.11.2010 pablosan napisał(a):Zazdroszczę!!!Co ty, Pablo, moge Cie zabrac
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - macsa - 08.11.2010 Słyszałem Wojtku, słyszałem ![]() Czekam niecierpliwie na długa i szczegółową relację... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - pablosan - 08.11.2010 Wczoraj, razem z moim serdecznym kolegą, byliśmy w gdańsku na koncercie SBB. Powiem krótko, to trzeba zobaczyć i usłyszeć!!! Pełna rewelacja i profesjonalizm w każdym calu, chylę czoła przed Skrzekiem, Apostolisem i Nemecem. Koncert nas powalił
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Andrzej - 08.11.2010 Widzę , że forumowa "ELITA" szaleje. Zazdroszczę i z niecierpliwością czekam na relację. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - jambore - 09.11.2010 Andrzej napisał(a):Widzę , że forumowa "ELITA" szaleje. Zazdroszczę i z niecierpliwością czekam na relację. "ELYTA" ale;nie szaleje;jak ofik,jutro dzwonię Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Raingod - 09.11.2010 macsa napisał(a):Słyszałem Wojtku, słyszałem Relacja: Wszystko diabli wzieli z powaznych powodow rodzinnych -nie jade... niech to... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - macsa - 10.11.2010
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - mikołaj - 14.11.2010 przy okazji niedawnych porządków natrafiłem na karton ze swoim skromnym zbiorem płyt i odnalazłem dvd z koncertem Nory Johnes: http://merlin.pl/Live-In-2004_Norah-Jones/browse/product/4,384666.html który chciałbym Wam serdecznie polecić ![]() Odpaliłem i odleciałem... Główna bohaterka - wiadomo - śpiewa i gra niesamowicie na tych swoich pianinkach ale co najbardziej mi sie spodobało to to, że koncert jest tak fajnie prościutko zagrany, Norah i jej muzycy grają oszczędnie i mozna by powiedzieć 'zwyczajnie' ale budują przy tym niesamowite harmonie dźwiękowe. Gitarzyści na swoich starych ale przepięknie brzmiących gitarach elektrycznych, akustycznych oraz dobro, do tego bas/kontrabas, perkusja niekeidy zamieniona na drewniane pudełko na którym muzyk gra samymi rękoma bez użycia pałeczek a na koniec jedna!! dziewczyna w chórkach czasem sięgająca po flet poprzeczny prosty i to wystarczyło żeby zagrać przepiękny koncert w którym dźwięków jest mało ale muzyki mnóstwo
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - macsa - 15.11.2010 Najlepsze jest to że ta dziewczyna w chórkach zwykle gra na basie w zespole... Podpisuje się pod Mikołajem - kompletna magia zwłaszcza, że Norah to moja dotychczasowa faworytka jeśli chodzi o kobiety muzykujące.... Niestety po nagraniu ostatniego dobrego albumu "Not Too Late" nasza ulubiona artystka pożegnała się kapitalnymi muzykami z grupy "The Handsome Band" i jej kolejne poczynania nie są już tak smaczne muzycznie... |