Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Nowa Płyta W Kwietniu! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Nowa Płyta W Kwietniu! (/showthread.php?tid=301)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nowa Płyta W Kwietniu! - seinfeld - 20.04.2006

CAŁA PŁYTA
jeœli ktoœ jest zainteresowany mogę przesłać na mejla dane do e-dysku na którym jest cała płyta, zgrana ze streamu do mp3, wiec jakoœć taka jakiej można oczekiwać po mp3.

Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 20.04.2006

Za kilka dni (może nawet jutro) ten album będzie dostępny w sklepach... Jeœli mamy szacunek do Artysty, a wierzę, że wszyscy, na tym forum majš, to nie bawmy się w takie rzeczy - tym bardziej z oficjalnym materiałem. Co innego bootlegi, które sš trudno dostępne... Ale to tylko moje zdanie. Ja ten album zakupię jak tylko się ukaże, to jeden ze sposobów w jaki mogę podziękować Maestro za tę Muzykę.
Pozdrawiam

Nowa Płyta W Kwietniu! - macsa - 20.04.2006

Œwięte Słowa

Nowa Płyta W Kwietniu! - Igor23 - 20.04.2006

AMEN :ph34r:

Nowa Płyta W Kwietniu! - maciej m - 20.04.2006

nie dajmy sie sprowokowac uszanujmy MARKA I JEGO SZTUKE

No cóż chciałem tylko być pomocny, ja też mam szacunek dla Marka, mimo że mam zgrane wszystkie płyty do mp3 to mam też oryginalnie kupione nagrania, i tak samo zamierzam zrobić z nowš płytš. Ale skoro na oficjalnej stronie Marka płyta jest dostępna od 3 kwietnia, to nie widzę powodu nazywać sprawy prowokacjš.

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 20.04.2006

Seinfeld jeœli myœlisz o stronie tej hiszpanskiej to ona chyba nie do końca taka oficjalna jest Oczko Jutro z samego rana pędzę do sklepów i ta noc nieprzespanš będzie. Mimo, że płytę znam niemal na pamięć nie wyobrażam sobie aby nie poczuć jej zapachu i w ogóle...Zresztš o czym tu dyskutować/

ps. w prestiżowym magazynie Q All The Roadrunning otrzymuje w pieciogwiazdkowej skali: 3- całkiem nieŸle bo u nich rzadko ktokolwiek dostaje 5 Duży uśmiech

Mysle o http://www.mark-knopfler.co.uk. Co do reszty - jutro płyta bedzie w empiku,przynajmniej krakowskim, i niech to wystarcza za komentarz Uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - Toloth - 20.04.2006

Hey hey hey!!!

Pamiętam, że jak zaczynaliœmy liczyć (chyba pierwsza liczba, jakš wtedy wyliczyłem to było 78 czy coœ) to to się wszystko takie odległe wydawało... a teraz?
Teraz pierwszy raz kupię płytę Marka od razu po premierze Duży uśmiech

I tylko, jeżeli w Empiku w Krakowie rzeczywiœcie będzie jutro, powiem:

1 Uśmiech

Historia zatacza koło B)

Nowa Płyta W Kwietniu! - Robson - 20.04.2006

Jeœli 21 kwietnia to pozostało 3,5h Uśmiech Tak, sš takie sklepy na œwiecie gdzie min. po połnocy można kupić ukochanš płytę.

Nowa Płyta W Kwietniu! - maciej m - 20.04.2006

juz mam od kumpla z "nie dla idiotów"

słucham czuje oddycham

Nowa Płyta W Kwietniu! - anrom - 20.04.2006

1,45 godz. ... Język

Nowa Płyta W Kwietniu! - kuba87 - 20.04.2006

1 godz 21 minut... czekamy czekamy - tymczasem mam pytanie: jaki jest skład muzyków na nowej płycie? Kto na perkusji i czy jeszcze jakieœ zmiany składu Mistrz poczynił? Mam nadzieje, że nie - że grajš wszyscy starzy muzycy z Shangri La np... no i z trasy 2005...

Nowa Płyta W Kwietniu! - koobaa - 21.04.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Apr 19 2006, 04:20 PM
Kolejne szczegóły kto na czym itd.

co-produced by mark knopfler and chuck ainlay
recorded and mixed by chuck ainlay
assisted by john saylor & mark ralston
additional recording by guy fletcher
horns recorded by mark kapps
mixed at british grove studios, london
assisted by rupert coulson
tech support by graham meek

vocals mark knopfler & emmylou harris
guitars mark knopfler
additional guitars richard bennett
keyboards jim cox & guy fletcher
drums chad cromwell & danny cummings
bass glenn worf
fiddle & mandolin glen duncan

emmylou harris acoustic guitar on ‘rollin’ on’ and ‘belle starr’
dan dugmore acoustic guitar on ‘if this is goodbye’,
and ‘love and happiness’, pedal steel on ‘rollin’ on’
and ‘beyond my wildest dreams’, six-string bass on ‘belle starr’
paul franklin steel on ‘this is us’
jim horn & the memphis horns horns on ‘if this is goodbye’
steve conn accordion on ‘red staggerwing’
stuart duncan fiddle on ‘red staggerwing’
billy ware triangle on ‘red staggerwing’
To cytat z poprzedniej strony Kuba - w odpowiedzi na twoje pytanie.... Oczko

Cytat:No cóż chciałem tylko być pomocny, ja też mam szacunek dla Marka, mimo że mam zgrane wszystkie płyty do mp3 to mam też oryginalnie kupione nagrania, i tak samo zamierzam zrobić z nowš płytš. Ale skoro na oficjalnej stronie Marka płyta jest dostępna od 3 kwietnia, to nie widzę powodu nazywać sprawy prowokacjš.

Jasna sprawa Seinfeld, po prostu Twojš pierwszš wypowiedŸ odebrałem trochę na wyrost nie znajšc Twojego podejœcia do tematu. To dobrze, że myœlisz tak jak my Uśmiech W ogóle to witaj wœród Największych na œwiecie fanów!

PS. Płyta na oficjalnej stronie udostępniana była stopniowo i ostatnie dwa numery ukazały się tam dopiero kilka dni temu więc nie można zakładać, że była tam dostępna w całoœci od 3 kwietnia. Oczko

Nowa Płyta W Kwietniu! - kuba87 - 21.04.2006

Dzieki Kuba - przepraszam, ze nie doczytalem tych info ale jestem w trakcie przygotowan do matury wiec wchodze Tu ostatnio sporadycznie... Dzieki !!

Nowa Płyta W Kwietniu! - grzegorz - 21.04.2006

Dystybucja w Krakowie zawiodła i trzeba czekać. A myœlałem, że przez weekend sobie posłucham. Mšdre sklepy i te niemšdre nie postarały się.

Nowa Płyta W Kwietniu! - Toloth - 22.04.2006

Mam. Dzisiaj o 12 (znaczy w sobotę) w krakowskim Empiku już było. I słucham, słucham... Uśmiech

Nowa Płyta W Kwietniu! - dudageo - 23.04.2006

No więc ja też juz mam Wywracanie oczami

Nowa Płyta W Kwietniu! - numitor - 23.04.2006

I ja!

Nowa Płyta W Kwietniu! - Toloth - 23.04.2006

Rollin' On, Donkey Town... cudowne. Bo ja nie słuchałem wczeœniej i teraz mam frajdę Duży uśmiech