![]() |
|
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053) |
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 18.05.2009 Ok. To może "pozaczepiajmy" się trochę aby za grzecznie nie było Mencin ale czy to oznacza że zatrzymałeś sie na etapie "Love Over Gold"? Wiadomo klasyczna pozycja DS ale to początek lat 80 świat idzie do przodu Mark nie patrzy wstecz i to po prostu nieraelane aby nagrał coś podobnego w dzisiejszych czasach. Oczywiście uwielbiam ten album ale mnie osobiście już nudzą te wieczne porównania i tęsknoty za "Telegraph Road" czy innych klasyków. Nie będzie drugiego "Private Investigations" czy "Sultans Of Swing" tyle tylko że mi tego nie brakuje choć wiem że wiekszości owszem tak i nie podoba się obecny kierunek MK. Na koncertach każdy z nas otrzymuje i jedno i drugie i tutaj Mark godzi nas wszystkich Ale solowe płyty MK raz o DS przypominają mocniej raz słabiej i to pewnie się nie zmieni. Ale czy naprawdę wierzycie oczekując na nowy album że nagle będzie przypominał "Love Over Gold" czy "Brothers In Arms" Przeprszam ale trochę to naiwne Wygodniej i łatwiej o porównania do poprzednich solowych produkcji MK.
Nowy album MK - Get Lucky :) - olaph72 - 19.05.2009 Moim zdaniem mencin użył tu dość ogólnej metafory, wyrażając raczej tęsknotę za pewnym, charakterystycznym dla DS, klimatem - a nie konkretnymi albumami. Ale mogę się mylić. ![]() Ja w każdym razie z przyjemnością znalazłbym na nowej płycie rockowe akcenty. Nowy album MK - Get Lucky :) - Stach - 19.05.2009 Ja osobiście życzyłbym sobie, żeby Mark przestał aż tak strasznie odchodzić w melancholię, bo szczerze mówiąc, jego śpiew z gitarą akustyczną może nieco nudzić. Nie oczekuję grania w stylu Dire Straits, ale troszkę więcej werwy z jego strony, rockowego zadęcia. Tak jak to było po wydaniu "Communique", kiedy zapragnął iść w stronę ostrzejszego grania. Mark, wkurz się na coś - i okaż to w swej twórczości! , chociaż w jednym utworze, z jakimś mocnym wyrazistym riffem, niedbałym wokalem i fajną solówką. Bo tego bardzo brakuje. A wiesz przecież, że możesz ![]() hehe
Nowy album MK - Get Lucky :) - mencin - 20.05.2009 Robson, może i się zatrzymałem na tamtym etapie, nie widze w tym nic złego. LOG uważam za arcydzieło, BiA jest bardziej do radia, OES jest przyzwoita, może dzięki swojej różnorodności. Potem im dalej tym dalej ode mnie, choć StP jeszcze miała trochę klimatu DS. Co do koncertów... Byłem na dwóch - koncert w Kongresowej był mocny, rockowy, Spodek już niestety nie. Nie jestem naiwny, nie spodziewam się powrotów klimatów LOG. Olaph72, dokładnie tak. Brakuje mi mocnego, rockowego grania Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 20.05.2009 Ależ ja nie twierdzę że to coś złego ![]() A tutaj to już nawet znają tytuł nowego albumu ![]() http://www.amazon.com/Get-Lucky-Mark-Knopfler/dp/B0029RQE84/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=music&qid=1242798084&sr=8-3 Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 20.05.2009 GET LUCKY - oto tytuł nowego albumu Marka Knopflera
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 20.05.2009 I should be so lucky. ![]() Ciekawe czy znajdzie się piosenka tytułowa, czy będzie jak na K2GC
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 20.05.2009 Przede wszystkim piękny tytuł Nie mogę się doczekać.
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 20.05.2009 Ja również ![]() Od razu nasunęły mi się skojarzenia z 'I Always Get Lucky With You' G. Jones'a nie wiem czemu .I przypomniał mi się pewniem wątek Forumowy: http://forum.knopfler.pl/showthread.php?t=1253 Wiedziałam, że gdzieś już ten tytuł widziałam
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 20.05.2009 I wszystko wskazuje na to że premiera 14 września. Nowy album MK - Get Lucky :) - pfolti - 20.05.2009 Ja chce już wrzesień !!! ![]()
Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 21.05.2009 No nareszcie coś się ruszyło ![]() Fajny tytuł... no i cena raczej sugeruje 2CD
Nowy album MK - Get Lucky :) - seska - 21.05.2009 hillbilly napisał(a):No nareszcie coś się ruszyło Albo 1CD w nowej cenie
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 21.05.2009 Zważywszy na to, że jak wczoraj pamiętam co się działo 4 miesiące temu, do września czas zleci szybciutko Już niedługo, już niedługo ![]() MK bardzo lubi jesień na to wygląda ![]() A na wiosnę widzimy się na koncercie, prawda??
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 21.05.2009 Wolałabym 2 w cenie 1
Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 21.05.2009 Znowu nie wiadomo jak najlepiej przetłumaczyć ten tytuł. Jakieś propozycje?
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 21.05.2009 Kuba, może "W pogoni za szczęściem"?
Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 21.05.2009 Fajnie Ale problem polega na tym, że w angielskim 'luck' i 'happiness' mają inne znaczenie. Można być szczęśliwym, ale można być także szczęściarzem i oba te słowa mają troche inny wymiar aczkolwiek nie muszą się wykluczać. Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 21.05.2009 A może po prostu 'łapać szczęście' To wszystko zależy od kontekstu utworu w którym te słowa będa miały odniesienie. Jeśli oczywiście będą miały Ale tytuł calości bardzo mi odpowiada i mam jakieś skojarzenia z płytą z 2005 roku
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 21.05.2009 "Łapać szczęście" też mi przyszło do głowy Ale racja Robercik, to wszystko zależy od kontekstu
|