![]() |
|
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476) |
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 25.08.2008 Czy ktoś z szanownych Forumowiczów słucha jeszcze audycji Robsona, i sluchał ostatniej? ![]() W "Złoto-Gęsiowej" części Big Blue Ball i Afro Celt Sound System. W "Markowej" części była prawdziwa muzyczna uczta dla ucha. Po tradycyjnym i budzącym ciary na plecach An American Hero w zestawieniu z głosem Marka na rozpoczęciu, nastąpiło What it is a potem w klubie singlowym The Long Highway, Let's See You i Camerado. Dalej Single-Handed Sailor poświęcone pamięci Jerry Wexler'a i Wonderful Tonight MK&EC. Z uwagi na tatę szykującego się do spania, niestety musiałam wyjść z pokoju Mam nadzieję że kiedyś uda mi się w końcu posłuchać audycji do końca, bo naprawdę szkoda oderwać się od głośników!! Jak podaje strona Radia Plus, dalej była jeszcze jedna piosenka Erica, Sigur Ros x3, Brendan Perry x2, Klaus Schulze&Lisa Gerrard, Anathema x2 i Simon Dupree And The Big Sound. Maćku jakiego programu używasz do rejestracji audycji? ![]() No i oczywiście kłaniam się Panu Prowadzącemu
Muzyczne Fascynacje - efcia - 25.08.2008 Aniu, oczywiscie ze sluchamy, sluchamy dzieki internetowi nawet w Szkocji. NIe ma lepszego sposobu spedzenia sobotniego wieczoru jak w magii fascynujacych dzwiekow Robertowej audycji... nie wiem dlaczego ale nawet bardzo dobrze mi znane utwory MK i DS brzmia inaczej, jeszcze bardziej fascynujaco. A te ciarki na plecach tez systematycznie miewam oj...zycze wyrwalosci i doczekania sie Going home o polnocy...
Muzyczne Fascynacje - numitor - 25.08.2008 Ania_M napisał(a):Maćku jakiego programu używasz do rejestracji audycji? Polecam Tobie Sound Forge
Muzyczne Fascynacje - filipk91 - 25.08.2008 a ja radiomagnetofon
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 26.08.2008 efcia napisał(a):Aniu, oczywiscie ze sluchamy, sluchamy dzieki internetowi nawet w Szkocji.Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś, Efciu, nie ma lepszego sposobu na sobotni wieczór, to się stało tak samo tradycyjne, wyczekiwane i fascynujące jak czytanie dzienników ze studia i trasy Guy'a Fletcher'a. Od marca nie przegapiłam żadnej audycji, i rzeczywiście, każda piosenka brzmi naczej... Grzech nie słuchać. Fantastycznie że dociera nawet za granicę ![]() efcia napisał(a):oj...zycze wyrwalosci i doczekania sie Going home o polnocy...Wytrwałość jest, gorzej z możliwościami ale mam już pomysł na tę sobotę... numitor napisał(a):Polecam Tobie Sound ForgeOki, sprawdzę ![]() filipk91 napisał(a):a ja radiomagnetofonFilip jak zwykle tryskasz dowcipem, nagrałam jedną audycję nawet kiedyś na dyktafon, ale to nie to...
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 26.08.2008 Numitor, a jak "ściągnąć radio" do tego programu?
Muzyczne Fascynacje - filipk91 - 26.08.2008 no dyktafon troche gorzej chyba włączasz radio, wciskasz 2 przyciski na magnetofonie i masz wszystko. Jeśli dobra taśma, to da radę
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 26.08.2008 Mamusiu......
Muzyczne Fascynacje - filipk91 - 26.08.2008 Ja tak do niedawna nagrywałem
Muzyczne Fascynacje - numitor - 26.08.2008 Musisz ustawić nagrywanie karty dźwiękowej na "What you hear", włączyć ten program i po prostu nagrać. Dobrze rozumiem, że słuchasz radia na komputerze? Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 27.08.2008 Tak, słucham radia na komputerze, moja wieża nie łapie Radia Plus Opole. Muzyczne Fascynacje - macsa - 31.08.2008 Cytat:Maćku jakiego programu używasz do rejestracji audycji?Aniu - nagrywam takim malutki i prościutkim programikiem o nazwie Messer, znajdziesz go tu: http://www.dago.pmp.com.pl/messer/ A wczorajsze Fascynacje !! Sam miód i malina !! Dzięki Roberto !! Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 02.09.2008 O tak Uwiebiam muzykę przeszłości i słuchałam po prostu oczarowana. No i najważniejsze - dotrwałam do Going Home o północy ! Audycja fantastyczna jak każda, ale jest perłą wśród reszty
Muzyczne Fascynacje - filipk91 - 02.09.2008 dla ciebie wielkim wyczynem jest nie spać do północy?
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 03.09.2008 Ja mogę nie spać i całą noc, gorzej tylko jak się używa komputera nie w swoim pokoju i trzeba uszanować fakt, że ktoś w kogo pokoju tymczasowo urzęduję chce iść spać i mu to przeszkadza. ![]() A Markowa część MF - była po prostu jak zwykle: Markowa. Odpłynęłam przy El Macho
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 20.09.2008 Gdyby przypadkiem ktoś zapomniał: http://www.rdo.pl/index.php?id=364 Dziś zapowiada się piękny wieczór, pełen wspomnień. Rick Wright przede wszystkim. Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 20.09.2008 A w częsci Markowej A shot at glory część pierwsza z trzech.Rozpoczyna oczywiście Sons of Scotland - jak to ładnie brzmi przy zgaszonym świetle.
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 03.10.2008 Tak dla przypomnienia, jutro dziesiąte urodziny Muzycznych Fascynacji Roberta Paciorka
Muzyczne Fascynacje - macsa - 04.10.2008 Jubileuszowe wydanie Fascynacji otwiera "Bothers In Arms" !! Magia...i ciary... Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 05.10.2008 Maćku czy nagrałes wczorajszą audycję? Nie widzę jej na Twoim chomiku a wczoraj wieczorem komputer mi się zbuntował i uprzejmie włączył się dopiero dzisiaj. Ależ to pech! :-[ |