![]() |
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117) |
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pogdan - 15.12.2005 Pewne dwa przypadki Dzień zapowiadał się normalnie jak każdy inny. Wszedł do marketu, po 2 kajzerki i co jabłkowego. Na rzeczy te zbierał razem ze znajomym Przez pół dnia ( wyjštkowo ciężki był ). Może było by im łatwiej pozyskać rodki pieniężne na pokarm gdyby nie fakt że przy każdej probie przechodnia o pięnišdze mówili otwarcie na co je przeznaczš. -Zamawiajšc swoje stałe produkty, zatrzymał się z zapłatš. Wprawił Tym samym w lekki niepokój osoby które oczekiwały za Nim. -Co to za muzyka - zapytał kasjerkę. -Przynam się że pyta Pan właciwš osobę - odpowiedziała kasjerka zaskoczona tym że może ucišć co prawda nie długš ze względu na stałe obowišzki rozmowę. -Wie pani co przyjdę jeszcze do Pani sklepu. Może trafię na tš muzykę. -Miło mi że się Panu spodobała, to jest 'Mark Knopfler'. -Dziękuję Pani bardzo - kto to jest? -Mark Knopfler. -Miłego dnia Pani życzę i miłych klietów. -Jednego już miałam. -Dowidzenia. -Dowidzenia. -Ty wiesz że ta muzyka to było co bardzo pięknego - mówi wychdzšc z marketu do Józka, który włanie zdobył, od życzliwego przechodnia złotówkę. -Mam złotówkę. Dziwne ale Józek go jeszcze Takiego nie widział, pełnego jakiego dziwnej znikšd niewynikajacej radoci, pogwizdujšcego co co nawet i Józkowi podchodziło na tyle że wpadł zadumę. Jednak nie trwał ten stan u Niego długo. -Słuchaj otwieraj szybciej, bo brak tego Ci skodzi. -Ty Tego nie zrozumiesz. -No wcale nie zamierzam. -Powiem Ci tak : to tak jaby 78 lał przez gardło. Józek skosternowany tš odpowiedziš i przypomnieniem sobie wczeniejszgo gwizdania swego kompana, jakby zrozumiał że jego kolega odkrył co niezwykłego, potężnego, co co daje niebanalnš siłę. Ale pragnienie dawało znać. -Dwaj to i daj jednš bułkę, ja się tym zajmę. -Mówię Ci Józek że gdybym wczeniej to słyszał nie było by mnie w Tym miejsu. -Bredzisz, jest dobrze. I zaczšł swojš stałš rozmowę, ale odbijała się ona bez zrozumienia z drugiej strony, która sobie gwizdała co co usłyszała w markecie. Nie przywišzywał uwagi do pamiętania pewnych rzeczy, ale tutaj było zupełnie odwrotnie. Już nie umiał wymazać z pamięci tych dwóch wyrazów 'Mark Knopfler'. Pływała sobie po basenie, bardzo jš to odprężało po dniu pracy jak i w dni wolne. Pomimo że sobie stale organizowała swój plan dnia, to basenu w grafik nie wkładała. Zastaniawił jš fakt, że stalę jš cišgnie na pływanlię w okrelonych stałych godzinach. Nie wiedziała co jest 'przyczynš stanu takiego'. Ustaliła godzinę pomiędzy 17.00 - 18.00 to w tym przedziale czasowym zaczyna godzinne pływanie. Wystarczyły trzy kolejne wyjcia, żeby sobie odpowiedzieć. Otóż w godzinnym jej pływaniu zawsze na parę minut przed 18:00 trafiała na muzykę która już teraz wiedziała żę jej się bardzo podoba. Następne jej kroki były już jasne. Pytanie o to kto układa repertuar na basenie i czy mogła by dostać kontakt do tej osoby. Po wysłaniu na otrzymany adres mailowy dostaje odpowied 'Mark Knopler'. W tym momecie wiedziała czego chce słuchać. Nigdy Ci ludzie nie trafili by na co tak wielkiego gdyby nie publiczne jej puszczanie 'dla mas'. W takich chwilach (gdy Jego muzyka idzie) może kogo ta muzyka zbuduje, poruszy, wprawi w co wyższego. A muzyka Marka z pewnociš taka jest. (Ostanio w markecie miałem przyjemnoć usłyszeć 'Your latest trick'. No zatrzymała mnie, tym bardziej że tego utworu naprawdę dawno nie słyszałem. I poczułem dziwnoć że musze po tym utworze słuchać jakiego nie Markowego). Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 15.12.2005 Tak, co w tym jest... Muzyka dla mas to nie brzmi dumnie, ale czasem ta Muzyka potrafi dotrzec do jednostki w owej masie i ta jednostka wie, że nie jest częciš masy. Też czassem trafiam na muzyke MK w miejscu publicznym i najczęciej poprostu staję w miejscu. Potem obserwuję innych - oni tego nie czujš. Jednak teraz, po poznaniu tak wielu forumowiczów, zawsze wiem, że nie jestem jedynym, który tak reaguje. Pozdrawiam wszystkich fanów NAW!!!
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pogdan - 15.12.2005 http://www.rmfclassic.pl/index.html?a=playlista http://www.rmfclassic.pl/index.html?a=film...=id&id=292&byid Za dziesięć minut można posłuchać. Często jest puszczany na antenie tego radia Metroland i Local Hero. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 15.12.2005 Pogdan, skšd masz takie historie?? :blink: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 17.12.2005 My z Ptysiem jak chodzimy na piwko to zawsze nam Marka puszczajš Niele co?Kto słucha Marillion? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 17.12.2005 Który Marillion? Z Rybš czy bez? Oba bardzo lubię
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 17.12.2005 ja słucham Marillion od wielu lat... czy to z Rybš czy bez... każdy jest wietny
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 17.12.2005 A Ryba bez Marillion jest wręcz wymienita...
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 17.12.2005 powiedziałbym: w zależnoci z jakim sosem podana... "Vigil..." czy "Fellini Days" sš wymienite... "Internal Excile", "Field..." czy "Raingods" bardzo dobre a "Suits" takie sobie... To oczywicie tylko moja opinia
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 17.12.2005 Mam nadzieję, że ostatnia Field Of Crows też Wam się podoba
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 17.12.2005 podoba, podoba... nawet bardzo
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 17.12.2005 O to miło. Bo dopiero zaczynam poznawać i bardzo mi się spodobał i z F. i z H. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 18.12.2005 Chiałem Was wszystkich pozdrowić juz z "naszej" strony Atlantyku Tam, na górze, NMW brzmi... magicznie, szczególnie "Sailing..."
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 18.12.2005 Cytat:Originally posted by koobaa@Dec 18 2005, 02:36 AMnie moge sie juz doczekac tej magi
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 18.12.2005 Witamy , Qba witamy!!! I do zobaczyska jak najszybciej!
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 19.12.2005 Kuba witaj w kraju nad Wisłš
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 19.12.2005 Cytat:Originally posted by Robson@Dec 19 2005, 02:19 PMRaczej nad Wartš(przez Poznań Warta leci? , co nie?) Ach, ta moja geografia.Już teraz wiem dlaczego profesorka z geografii mówiła na naszš klasę BYDŁO .........(z czego ewidetnie wynika że na mnie też) Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 21.12.2005 Wesołych i zdrowych wišt! Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 30.12.2005 <Do Robsona> Jako przez Forum nie mogę wpišć się na Twojego maila. Miałem twój adres mailowy zapisany w swoim prywatnym archiwum. Zaczyna się Koral @itd. Potwierdz czy doszedł do Ciebie.Pisałem w sprawie DS w Izraelu.Pozdrawiam. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 30.12.2005 Andrzej dostałem Twój list dzieki
|