Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Muzyczne Fascynacje - macsa - 05.10.2008

Jest, jest - śpij spokojnie, wrzucam właśnie...

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 05.10.2008

Dzięki! Oczko

Muzyczne Fascynacje - macsa - 05.10.2008

Robercie - wspaniały jubileusz, trzymaj tak dalej i nie ustawaj w wynajdowaniu tej muzyki której tak brakuje w codziennym zgiełku radowej papki...

Kibicuję niezmiennie - mam nadzieję, że dożyję 40 lecia "Fascynacji", na których upamiętnienie wyjdzie autoryzowana biografia Marka Knopflera autorstwa Roberta Paciorka.

P.S.
Nie wybaczę jak nie zobaczę tego obrazu, na którym są skutery, tancerze, stalowa gitara oraz piękne słowa...

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 06.10.2008

Ja życzenia naszemuUśmiechRobertowi już składałam toteż tylko symbolicznego buziaka prześlę :* Uśmiech Trzymaj tak dalej Robert!

Maćku, jakie 40 lat? Zobaczysz że będzie jubileusz kolejnych lat 10 pomnożonych przez 10!! Uśmiech
I dobrze że wspomniałeś o tej książce, bo coś temat ucichł Oczko

Muzyczne Fascynacje - Andrzej - 06.10.2008

Robercie - brakuje słów, podziwu i ukłonow za wszystko co robisz w swoim życiu. Gdy pierwszy raz czytalem twoj list do mnie ( wtedy sie jeszcze nie zanaliśmy) juz wtedy wiedzialem , że nietuzinkowy z Ciebie człowiek. Ta opowieść o tartaku i pierwszych zarobionych pieniądzach przeznaczonych na zakup........no właśnie "ZAKUP ŻYCIA". Fajnie jak robi się coś co się kocha. Podwójny z Ciebie szczęściarz. I niech tak zostanie na kolejne dziesięć - dziesięciolatek jak to pisze Ania. Gratulacje z mojej strony.

P.S. Niestety nie moglem uczestniczyć w Twojej jubileuszowej audycji, mimo iż prawie każda wgryzła się w moje, sobotnie kanony muzyczne. Całe szczęście jest MACSA.

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 11.10.2008

Maciek - co my byśmy bez Ciebie zrobili? Oczko
Słucham i uszu oderwać nie mogę Uśmiech Na piękny jubileusz, przepiękna audycja Uśmiech I muzyka polska Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Robson - 11.10.2008

10 lat? Szybko zleciało. Mało i niemało. A najbardziej cieszę się że trochę osób udało mi się przekonać do muzyki Marka Knopflera a właściwie 'otworzyć' im uszy bo najgorszy jest brak świadomości. Dziękuje za wszystkie słowa uznania i od których ciepło na sercu to niezwykłe uczucie...

ps. Maćku taka biografia o MK to wciąż coś o czym intensywnie myślę i marzę. Nie jest łatwo ale głęboko wierzę że taki dzień w końcu nadejdzie.

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 11.10.2008

Robson napisał(a):10 lat? Szybko zleciało. Mało i niemało. A najbardziej cieszę się że trochę osób udało mi się przekonać do muzyki Marka Knopflera a właściwie 'otworzyć' im uszy bo najgorszy jest brak świadomości.
A wiesz, że to działa też w drugą stronę?? Ja - osoba słuchająca na codzień Marka Knopflera, dzięki temu co robisz otworzyłam oczy na Petera Gabriela, Led Zeppelin, Boba Dylana, Pink Floyd i +Ricka Wrighta. Dzięki Panie Profesorze Robsonie za te wspaniałe lekcje muzyki co sobotę! Uśmiech Od marca staram się być obecna na każdym z Twoich fantastycznych wykładów Uśmiech

Robson napisał(a):ps. Maćku taka biografia o MK to wciąż coś o czym intensywnie myślę i marzę. Nie jest łatwo ale głęboko wierzę że taki dzień w końcu nadejdzie.
Kciuki aby się powiodło pracują cały czas. Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - mirek - 11.10.2008

Gratulacje Robi, nie moge sluchac na zywo twoich audycji lacza niemieckie nie puszczaja mimo ze weszlismy do Uni, ale z macsa sciagam i jambore Waldek zgral mi kilk audycji wiec jest ok. rtzymaj tak bracie bo trzeba nam takich ludzi co wiedza gdzie gra kto gra i i jak to przekazac
serdeczne dzieki grüsse aus deutschland

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 19.11.2008

Najbliższa sobota zapowiada się ciekawie, na stronie audycji Robson pisze że nie będzie w stuiu sam Oczko Brzmi intrygująco Oczko

Muzyczne Fascynacje - Robson - 19.11.2008

Bardzo dziekuje za duchowe wsparcieUśmiech i wszystkie piękne słowaUśmiech Tak MF przy pomyślnych wiatrach w pewnym sensie mogą sie trochę zmienić. Tzn. na początek pierwsza godzina bedzie troszeczkę inna ale na pewno bardzo ciekawaUśmiech Oczywiście Mark pozostaje na swoim miejscuUśmiech

A Camel też pozostanie na swoim miejscu? Duży uśmiech I czy tylko w tę sobotę nie będziesz w studiu sam, czy i tu się zmieni? Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Robson - 19.11.2008

Uśmiech Expect the unexpectedUśmiech

No tak, ciekawość pierwszym stopniem do piekła Oczko

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 22.11.2008

Ciekawość zaspokojona, tajemnicza Malwina o pięknym głosie gościła dziś u Roberta, chyba zostanie w MF na dłużej Oczko. Szczerze mówiąc, myślałam o Ewci lub KubieOczko PS Fantastyczna gitarka w Who's your baby now, to jest to co tygrysy lubią najbardziej!!Uśmiech ..PS 2 Dlaczego jest limit obrazków? Duży uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 06.12.2008

Dziękuję Św. Mikołajowi z Radia Plus za YOSW Oczko Czuję się pozdrowiona Oczko

Muzyczne Fascynacje - macsa - 07.12.2008

Świetny wybór Aniu - nie mogłaś chyba lepiej wybrać - magicznie zabrzmiało.

No i ten Floyd pod samiuśki koniec wczorajszej audycji, ciary...

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 08.12.2008

Dziękuję MaćkuUśmiech
Przy wyborze piosenki pomyślałam nie tylko o sobie ale też całej społeczności Forumowej, która słucha audycji z zamiarem sprawienia wszystkim radości, ale przede wszystkim o słuchaczach, którzy pewnie jeszcze nie mieli okazji słyszeć takiej perełki w wykonaniu Marka. (MF słucham od tego roku więc nie mam orientacji czy wcześniej Robson prezentował TNH ale z tego co obserwowałam ten temat to nie) Cieszę się że dorosłam już do TNH i cieszę się że Robert przychylił się do mojej prośby i tak po cichu powiem że czekam na kolejne "otwarte furtki", bo pomysły mi się kołaczą po główce z niesamowitą siłąUśmiech
Muszę przyznać że wybory pozostałych słuchaczy były fantastyczne Uśmiech

A Gościem MF jestem oczarowanaUśmiech

Muzyczne Fascynacje - Robson - 08.12.2008

Potwierdzam wybór doskonałyUśmiech Ktoś kiedyś zapytał Guy'a Fletchera czy możliwa jest powtórka TNH. Niestety nie. A ja chętnie posłuchałbym Missing... part two. Mnie też się podobały bardzo wszystkie propozycje. To był uroczy mikołajkowy wieczór. Dziękuję. Chyba muszę częściej kierować swoje prośby do słuchczy bo mają świetne uchoUśmiech a wedle planu kolejna taka audycja w imieniny miesiąca czyli dopiero w kwietniu ale na wszelakie propozycje jestem otwarty i czekam fascynacje@plus.opole.pl

to se kurka reklame zrobilemUśmiech

Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 08.12.2008

Takie rzeczy warto reklamowaćUśmiech (także autoreklamowaćUśmiech )
To może w odpowiednim czasie prześlę Ci co mi po głowie drepceUśmiech