![]() |
|
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737) |
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 07.03.2011 Nie tak wkrótce. Chyba dopiero w 2012. Ale jaka obsada się zapowiada. http://www.filmweb.pl/film/Catalonia-2012-586294 Powstaje nowa płyta!!!:) - macsa - 07.03.2011 No, no - mój ulubiony Kevin... Powstaje nowa płyta!!!:) - numitor - 08.03.2011 No i "Colin" .
Powstaje nowa płyta!!!:) - numitor - 09.03.2011 W końcu MK robi muzykę do filmu, który może być (komercyjnym i artystycznym) sukcesem. Może za dwa lata dostanie nominację do Oskara?
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 09.03.2011 To całkiem prawdopodobne. A kiedyś na zadane pytanie do jakiego filmu nie napisałby muzyki odpowiedział najpewniej do takiego który mogłby odnieść komercyjny sukces
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.03.2011 Mamy już info z oficjalnej strony MK MK RECORDING NEW ALBUM: Mark is back in the studio working on a new solo album. There is as yet no release schedule but further info will be posted as soon as it becomes available.
Powstaje nowa płyta!!!:) - Piotrec - 11.03.2011 No i znowu mamy po co żyć
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 11.03.2011 O YES!
Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 11.03.2011 nikodem napisał(a):Alleluja! Marki nagrywa Piotrec napisał(a):No i znowu mamy po co żyć Ale w sektę to się nie będę bawił Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 11.03.2011 A tam od razu w sekte. Bez przesady. Każdy z nas ma swoją osobistą ekspresję wyrażania uczuć i radości. Powstaje nowa płyta!!!:) - Ania_M - 11.03.2011 Nastawiłam się na 2012, ale jednak wolałabym 2011 :p Mimo to cieszę się bardzo, tylko nie wiem, czy bardziej czekam na płytę... czy na koncert ![]() I to będzie mały OT, jednak po tym, gdy dowiedziałam się, że Phil Collins kończy karierę, cieszę się, że póki co, my nie musimy przełykać takich wieści, i oby tak zostało jak najdłużej. Powstaje nowa płyta!!!:) - hillbilly - 11.03.2011 Może znajdzie się na nowej płycie miejsce dla Two Skinny Kids, It's been a while i Pyromana
Powstaje nowa płyta!!!:) - Andrzej - 11.03.2011 Ania_M napisał(a):Nastawiłam się na 2012, ale jednak wolałabym 2011 :p Mimo to cieszę się bardzo, tylko nie wiem, czy bardziej czekam na płytę... czy na koncert Świetna konkluzja. Zasadniczo nie wiadomo na co bardziej czekamy - płyta czy koncert. A Collins - piękne wspomnienia. Rock Genesis pozwalał choć na chwilę uciec od szarej , komunistycznej rzeczywistości - sprzed laty. Wszyscy się domyślacie jaką muzykę kocham( i Forum przy okazji) jednak najlepszy koncert jaki zobaczyłem i usłyszałem to Genesis na stadionie Śląskim - tak jakoś całkiem nie dawno. Fajnie by było jakby Mark zagrał na pożegnalnym koncercie Collinsa - było by miło. Pozdrawiam. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 11.03.2011 Nie zdarzyło się jeszcze w historii DS/MK aby była światowa trasa bez nowej płyty. Powstaje nowa płyta!!!:) - Raingod - 12.03.2011 Musze Robsonie powiedziec ze Twoje pozytywne myslenie jest zarazliwe Ale fajnie
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 12.03.2011 "Chwytaj ten mocno płonący ogień Tutaj i teraz Teraz jest, a później go nie będzie To jest cale niebo, które mamy Właśnie tutaj, gdzie jesteśmy W naszej Shangri-La..." ![]() Panie i Panowie rusza dziennik! http://www.guyfletcher.co.uk/index.php/diary/MK_Studio_diary_2011 Powstaje nowa płyta!!!:) - mirek - 12.03.2011 dziennik ruszyl a ja jak nadal nie pojmuje tak nie pojmuje niech ktos zrobi male resume tego co Guy pisze z gory dziekuje
Powstaje nowa płyta!!!:) - mikołaj - 13.03.2011 ależ pięknie - Mark stwierdził ze "is time to make sawdust" ![]() Mirku: z tego co zrozumiałem to: - Mark i Guy po nagraniu sesji dla Bap Kennedy-ego zaczynają działać w 'swoim drugim domu' -studiu nr 2 ![]() - Mark od nowa nagrał partię gitary elektrycznej do utworu 'Sailing to Philadelphia' i plik z nagraniem wysłał gdzieś za ocean. Chyba jakaś amerykńska grupa zamierza nagrać ten utwór po swojemu (???) - powymieniali kilka sprzętów w studio na nowsze i dające JESZCZE LEPSZY dźwięk- Glenn Saggers ma pełne ręce roboty - szykuje dla Marka coraz to inne gitary i kombinują która zabrzmi najlepiej. W ostatnim akapicie Guy próbuje nas przekonać że naprawdę każda gitara ma inne brzmienie, inny charakter ale przecież przez te wszystkie lata Mark nas tego nauczył i my to już wiemy ![]() Najfajniejszy jest ten fragment: "Z zestawem wyposażonych w nowe struny i pięknie nastrojonych gitar akustycznych Glenn zostawił nas. Nacisnąłem przycisk na pulpicie a drzwi zamknęły się zostawiając nas samych w control-roomie. Wtedy Mark zagrał i zaśpiewał mi piosenkę numer jeden..." Powstaje nowa płyta!!!:) - mirek - 13.03.2011 dzieki Mikolaju za tlumaczenie, Ciekawe kiedy otworza sie drzwi i uslyszymy nowego Marka
Powstaje nowa płyta!!!:) - Piotrec - 13.03.2011 mikołaj napisał(a):"Z zestawem wyposażonych w nowe struny i pięknie nastrojonych gitar akustycznych Glenn zostawił nas. Nacisnąłem przycisk na pulpicie a drzwi zamknęły się zostawiając nas samych w control-roomie. Wtedy Mark zagrał i zaśpiewał mi piosenkę numer jeden..." to musiała być chwila iście magiczna
|