![]() |
|
Płyty Innych, Które Polecacie. - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Płyty Innych, Które Polecacie. (/showthread.php?tid=737) |
Płyty Innych, Które Polecacie. - dziadek - 21.10.2007 Bet! jeżeli dobrze zrozumiałem Twój post, byłby zainteresowany tym koncertem. Podaję mój adres. mtinschert@web.de Czekam na wiadomoć, i pozdrawiam Płyty Innych, Które Polecacie. - fakungio - 23.10.2007 Cieszę się że temat zaskoczył ![]() Szukam Trybunie Tutki i VooVoo, ale nie mogę znaleć w sieci. Pozdrawiam ![]() Polecam: "Going Home" - Tribute to Fats Domino - rewelacja jeli lubicie rock'n'rolla w najlepszym wydaniu A "Songs of distant Earth" - faktycznie kapitalne!!!! Płyty Innych, Które Polecacie. - fakungio - 24.10.2007 Płyta Katie Melua - "Pictures" jest faktycznie fantastyczna!!! Płyty Innych, Które Polecacie. - lukas1119 - 11.11.2007 SBB - The Rock - nowa płyta, moim zdaniem udana... Gabor Nemeth na bębnach zamiast Paula Wertico. Faktycznie nazwa The Rock jak najbardziej na miejscu... tylko Skrzek trochę fałszujšcy SBB - Absolutely live 98 - nie lubiany przeze mnie skład z Mirosławem Muzykantem na bębnach, ale ten koncert jest wymienity. Jedna z lepszych wersji Mementa z banalnym tryptykiem i cała suita Going away. Mistrzostwo. Płyty Innych, Które Polecacie. - Michal - 11.11.2007 Cytat:Originally posted by koobaa@Oct 18 2007, 03:27 AMNigdy nie popierałem faszyzmu i komunizmu, nawet forumowego, dlatego uważam, że wszelkie sztuczne szufladkowanie, a co gorsza domaganie się tego i sadomasochistyczne biczowanie się i podporzšdkowanie kolumnom oraz narzucanie tego innym jest bez sensu hehehehe. Forum ma włanie klimat i może sie rozwijać dzięki pomysłowoci nowych lub starych użytkowników i dzięki nowym tematom, nie tylko wtedy gdy wyjdzie nowa płyta Knopflera czy będzie zlot. Nawet jeżeli temat już był to po pierwsze już go nie ma, bo był chyba założony 2 lata temu, a po drugie wielu nowych użytkowników nie miało okazji sie tam wypowiedzieć a chętnie poznam ich perełki, po trzecie wychodzš coraz to nowe płyty i warto czasami wrócić do starych tematów, by je odwieżyć heheheheheheheheheheheChciałbym Wam polecić całkowitš nowoć, super rockowe brzmienie, chod oni uważajš że grajš rock'n'rolla . Sprzedali ponad 150 milionów albumów na całym wiecie, wliczajšc w to ponad 68 milionów w samych Stanach Zjednoczonych. Back in Black został sprzedany w ponad 42 milionach kopii na całym wiecie, wliczajšc w to ponad 21 milionów w USA, dzięki czemu jest najlepiej sprzedajšcym się albumem jakiegokolwiek zespołu wszechczasów. To nie Britnej Spirs, to nie żadni Raperzy czy dyskotekowcy to:http://pl.youtube.com/watch?v=WD2gF8Hlta0 hehehehehe Płyty Innych, Które Polecacie. - Ania_M - 26.11.2007 Mika - Life In Cartoon Motion Chłopak ma głos niesamowity, to jakie dwięki potrafi z siebie wydobyć, jest nie do pomylenia. I dla mężczyzny włanie wydobycie z siebie takich, a nie innych dwięków na pewno nie jest łatwe, chyba, że ma taki włanie talent jak Mika. Najbardziej znanš piosenkš z płyty jest "Relax [Take It Easy]" ale moim zdaniem najbardziej godnš uwagi piosenkš jest "Grace Kelly". W ogóle płyta jest bardzo godna uwagi, bo mało jest tak zdolnych, młodych artystów jak Mika! Nie jest to żadna "plastikowa" gwiazdeczka... Płyty Innych, Które Polecacie. - Ania_M - 21.06.2008 Pierwsze trzy Wilków - Wilki, Przedmiecia, Acousticus Rockus. Gawliński solo - Solo, Kwiaty jak relikwie Gdzie się podziewa ten Robert... Płyty Innych, Które Polecacie. - Mark - 21.06.2008 Amy Macdonald - młoda wokalistka , gitarzystka , która wydała dosyć głonš płytę " This is the life ". Gra ciekawie klasycznie na pudle a w tle w niektórych utworach słychać elektryka grajšcego ciche solo na styl Knopflera. Płyty Innych, Które Polecacie. - mirek - 21.06.2008 ja polecam Loreene McKennit piekne klimaty , folk szkocja irlandia harfa, piekny glos, i niesamowita artystka ktora nie boi sie ludzi , po koncertach wychodzi rozmawia i daje autografy (taki tez mam) szkoda ze nie jest mocno nam znana Płyty Innych, Które Polecacie. - filipk91 - 22.06.2008 Coldplay - Viva La Vida o ile CP nagrywali wczeniej genialne piosenki, które lšdowały w (jak dla mnie) rednim sosie innych utworów, to ta płyta kapitalnie się zazębia i wszystko do siebie pasuje, klimat pierwsza klasa. Starsze albumy Pink Floyd (przed Meddle) często niedoceniane, ale wród kakofonii czekoladowego bigosu rozstrojonych gitar sš prawdziwe perełki Płyty Innych, Które Polecacie. - adam82 - 03.12.2011 Nowy album KNŻ warto spróbować. Mimo, że niestety, nie jest to trash który był przez członków zespołu zapowiadany od paru lat. Dal fanów reggae a szczególnie korzeni tej muzyki polecam album kapeli Wingless Angels, dostępne są dwa w internecie. Polecam oba, są równie ciekawe. To czasy gdy Keith Richards mieszkał na Karaibach i zaprzyjaźnił się z tubylcami. Płyty Innych, Które Polecacie. - micek28 - 29.12.2011 Płyta Honoru White Honor white pride Płyty Innych, Które Polecacie. - Ania_M - 10.05.2012 Płyty jeszcze nie polecam, bo został miesiąc do premiery, ale nową piosenkę Amy Macdonald polecam serdecznie: http://www.youtube.com/watch?v=oGwXzrW5mFc&list=%2Fwatch%3Fv%3DoGwXzrW5mFc&list=PLB22EFBC8DFB80082&index=0&feature=plcp W zasadzie słucham jej bez przerwy. O ile Mark to mój ukochany wokalista i gitarzysta, o tyle Amy to moja ukochana wokalistka i wprost nie mogę już się doczekać 11-go czerwca
Płyty Innych, Które Polecacie. - retro13 - 22.05.2012 ktoś słuchał "Robaki" Luxt.? Płyty Innych, Które Polecacie. - macsa - 22.05.2012 Tylko w MiniMax-sie, ale przymierzam się... warto ? Płyty Innych, Które Polecacie. - retro13 - 22.05.2012 no, ja własnie jutro pożyczam do przesłuchania to może coś napisze, ale byłam ciekawa - może ktoś juz ma wyrobioną opinię.... Płyty Innych, Które Polecacie. - Robson - 22.05.2012 W zeszlym tyg. płytka przyszła z Metal Mind. Nie słucham takiej muzyki na co dzień ale że mam pierwszą to i zainteresowałem się drugą Poza tym "Autystyczny" się do mnie przykleił. Cóż chłopaki trzymają poziom. Mocne, wykrzyczane, gitarowe piosenki. Zwracam uwagę na "Wilki dwa" "Hymn" i zakończenie płyty.ps. bardzo lubię Litze pozostało mi z 2TM2,3 i mam też nadzieję że i oni nie powiedzieli jeszcze osatniego słowa Płyty Innych, Które Polecacie. - retro13 - 22.05.2012 a ja go własnie tez lubię, a przede wszystkim podziwiam, czego się nie chwyci- to mu się udaje poza tym mam wrażenie że jemu twórczość przychodzi taj jakoś łatwo i naturalnie, jak oddychanie. od jakiegoś czasu grali Raus na koncertach, to bardzo dobry kawałek, reszty nie słyszałam. Płyty Innych, Które Polecacie. - Robson - 22.05.2012 "Raus" też jest dobre. Płyty Innych, Które Polecacie. - retro13 - 23.05.2012 no,to ja już wiem i powiem że wg mnie warto i zgadzam się w Robsonem w kwestii Wilków i Hymnu, - bardziej Wilków ( to chyba taki odpowiednik Autystycznego jesli chodzi o przebój tej płyty.. tak myślę) sądziłam że to może będzie coś w rodzaju "przekleństwa drugiej płyty", ale nie; spokojnie dali radę i mnie niezmiennie ujmuje prostota tekstów, prostota która jest ich siłą, rzecz jasna. po daniu sobie kilku chwil na oswojenie się z klimatem, jest porządna, ostra jazda i tak ma być
|