Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits (/showthread.php?tid=875)

Strony: 1 2

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Robson - 10.04.2008

Dlatego powinni pójœć w kierunku solowego MK Uśmiech a to już jest wyzwanie i coœ mi sie wydaje że redakcja TR ma tego œwiadomoœć. Ale rocznica to rocznica Uśmiech

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Filip - 10.04.2008

Witam Andrzej no to tak jak z płytami Marka i Dire Straits słuchamy i słuchamy i słuchamy... Oczko

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Ania_M - 13.04.2008

W zeszłym tygodniu, w sklepach w moim mieœcie najpierw powiedzieli, że w najnowszym numerze TR takiego czegoœ nie ma, a potem się zorientowali że majš wczeœniejsze wydania, więc pełna nadziei zapytałam o nanowsze i.... nie ma j u ż Smutny A tak chciałam sobie poczytać...

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Stach - 14.04.2008

Cytat:Originally posted by aaadam@Apr 5 2008, 09:10 AM
Kolejny raz, tym razem we wkładce TR, czytam o innej - singlowej - wersji Sułtanów. Czy ktoœ z Forumowiczów może wie czy istnieje ta wersja na CD?
Dokładnie. Gdzie można znaleŸć tę wersję?

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - koobaa - 15.04.2008

Cytat:Originally posted by Stach+Apr 14 2008, 06:02 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Stach @ Apr 14 2008, 06:02 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-aaadam@Apr 5 2008, 09:10 AM
Kolejny raz, tym razem we wkładce TR, czytam o innej - singlowej - wersji Sułtanów. Czy ktoœ z Forumowiczów może wie czy istnieje ta wersja na CD?
Dokładnie. Gdzie można znaleŸć tę wersję? [/b][/quote]
Generalnie jest małe zamieszanie z tymi różnymi wersjami Sultans. O ile mi wiadomo, wersja o której mowa nie doczekała się wydania na CD. Oryginalnie dostępna była jedynie na winylu.
Istniejš 3 wczesne wersje studyjne Sułtanów:
- wersja demo znana z bootlegu "Early Demos"
- wersja albumowa
- wersja singlowa - nagrana w tym samym studio co pierwsze demówki na życzenie Phonogramu w kwietniu 1978r. Jest troszkę bardziej drapieżna i surowa od wersji albumowej oraz brakuje na niej kilku wersów (bšdŸ fragmentów wersów) by jš skrócić.
Uprzedzajšc proœby i pytania - mam tę wersję lecz będę w stanie udostępnić dopiero latem, podobnie jak resztę bootlegów, któe obiecałem w wštku "Wymiana". Przepraszam za przerwę w dostawie ale mam ważne powody Oczko.

PS. Dopiero teraz przeczytałem nowš wkładkę TR. Stach - dobra robota Oczko.
Podzielam zdanie poprzedników. Dla nas jedynš ciekawostkš w tego typu wydawnictwach sš wywiady, których wczeœniej nie czytaliœmy. Niestety, w całoœci nie obyło się bez błędów - biograficznych (Mark nie skończył żadnych studiów doktoranckich w 2006r), a także kilka błędów w tytułach (np. album TNH nie nazywa się "Mission..." tylko "Missing..."). Niby pierdoły ale jednoczeœnie wprowadzajš w błšd.
Koniec czepiania Oczko.

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Stach - 16.04.2008

Spoko, spoko, dzięki za informacje.

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - aaadam - 17.04.2008

Cytat:Originally posted by koobaa@Apr 15 2008, 10:28 PM
Stach,Apr 14 2008, 06:02 AM napisał(a):[QUOTE=aaadam,Apr 5 2008, 09:10 AM] Kolejny raz, tym razem we wkładce TR, czytam o innej - singlowej - wersji Sułtanów. Czy ktoœ z Forumowiczów może wie czy istnieje ta wersja na CD?

Uprzedzajšc proœby i pytania - mam tę wersję lecz będę w stanie udostępnić dopiero latem, podobnie jak resztę bootlegów, któe obiecałem w wštku "Wymiana". Przepraszam za przerwę w dostawie ale mam ważne powody Oczko.
Czekam więc na lato!!!! B)

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Ania_M - 18.04.2008

Ja również Uśmiech

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Ania_M - 19.04.2008

Sš Sułtani na Youtube ale strasznie słaba jakoœć http://pl.youtube.com/watch?v=bmx-pPz5_gs&feature=related

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Ania_M - 08.05.2008

A ja dzięki uprzejmoœci Barta ( :* Uśmiech ) mogę sobie poczytać Uśmiech Bardzo ciekawa wkładka, wiele nowych rzeczy się dowiedziałam, a szczególnie ciekawie czytało mi się wywiad z Markiem. On jest z 2002 roku o ile mnie oczy ie zmyliły. Coœ zauważyłam - rozmowa na temat œmierci - Mark œwiadomy tego, że może zginšć na motorze, rok póŸniej miał straszny wypadek...

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - pfolti - 09.05.2008

Kurcze no... z chęciš przeczytałbym sobie te wkładeczkę o DS ;> jakby ktoœ mógł jakoœ zeskanować i wrzucić na forum to pewnie nie tylko ja byłbym wdzięczny Oczko

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Bart - 09.05.2008

http://download.yousendit.com/51DCB9646988BA8D

Wisi tam do 15-go maja Uśmiech

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - pfolti - 09.05.2008

Wielkie dzięki Bart ! Czas brać sie za lekturę Oczko

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Robson - 04.06.2008

W najnowszym jest relacja z koncertu MK. Niestety nie zdšżyłem jeszcze kupić.

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Ania_M - 04.06.2008

Pędzę do sklepu, może zdšżę tym razem Oczko
[Obrazek: Okl-06_08small.jpg]

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Robson - 05.06.2008

Entuzjastyczna ale marna i skromna ta relacja. Nie żebym się czepiał ale autor nawet sobie nie zadał trudu aby sprawdzić dokładnie jak nazywa się John McCusker.

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Stach - 05.06.2008

Najbardziej mnie zaskoczyła cena nowego TR - wzrosła o 2 zł!

Teraz Rock - Wkładka O Dire Straits - Bart - 05.06.2008

Objętoœć też Oczko