![]() |
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117) |
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 31.01.2006 Dzwoni reporter Polsatu do kolegi rosjanina: Słyszałem,że u was ostra zima -60 stopni, Nie, tylko -30, Ale nawet CNN podawało,że -60, Nie,napewno nie - jest około -30,.....chyba że na dworzu! Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 31.01.2006 Cytat:Originally posted by ania@Jan 31 2006, 11:59 AMTo spróbujmy rzucic troszke wiatła... ![]() Wee Willie Winkie - to postać (duszek), która ma za zadanie czuwać nad snem, głównie dzieci. Jest On bohaterem wierszyka dla dzieci autorstwa szkockiego autora Williama Millera z 1841 roku. Zazwyczaj jak dzieci nie chciały ić spać - rodzice straszyli, że zaraz przyjdzie Wee Willie Winkie i zrobi tu porzšdek... To włanie tego rodzaju postać. Wee wee hours - to potoczne okrelenie bardzo wczesnych (zupełnie barbarzyńskich jak dla mnie ) godzin porannych,cos w stylu 4 - 5 nad ranem... ![]() Dirty Dick i Little Nell to najprawdopodniej bohaterowie miejscowych legend, o których jednak nic mi nie wiadomo. (Znam wprawdzie historię Dirty Dick'a ale z Londynu, nie z Edynburga)A tłumaczenie? hmm... nigdy nie jest łatwo... to może np tak: ![]() Płomyk wiatła, knot się tli niczym latarnia na wieży... To Wee Willie Winkie - w blasku wieczki z pisaniem piosenek się mierzy. Na spacer idę z Charlotte Street Gdzie stoi mój hotel... A duch Brudnego Dick'a Cišgle szuka Małej Nell Tak włanie jest... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pawel - 31.01.2006 Kooba... brak mi słów...jeste wielki dziękuję Ci baardzoPS. Twoja znajomoć muzyki, tekstów, biografii Marka jest tak wielka, że... nie wyobrażam sobie, żeby mogło nie spełnić się Twoje Drugie Wielkie Marzenie. To poprostu musi się udać Życzę Ci tego z całego serca Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 01.02.2006 Tak... Paweł... A Koobaa sie dziwi. ze wciaz mu to powtarzam. Widzisz Koobaa, nie jestem sam. No i pamietaj, ze Ty tez nie jestes sam, nawet tak daleko.
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 01.02.2006 Dziekuję chłopaki, zdecydowanie mnie przeceniacie... Po Waszych słowach czuję się niezręcznie i jako, że jestem już tak wielki, że nie mieszczę się na forum - po prostu przestanę tu pisać.... PS. Ale będę Was wszystkich z przyjemnociš czytał
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 01.02.2006 No tak, moja wiedza na temat Mareczka nie jest, aż tak duża, ale... no włanie, ja go po prostu słucham i kocham słuchać. Włanie w odtwarzaczu płyta Shangri-La, a w tym momencie włanie leci Shangri-La
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 01.02.2006 Tak Kuba jest Wielki i ja pragnę to podkrelić I ani się waż Kuba milczeć w naszym ulubionym temacie Ufam, że nie potrafisz
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - marcin.h - 01.02.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Feb 1 2006, 08:51 PMWe pod uwagę Robsonie, że nie każdy jest takim gadułš jak Ty Pomimo to też jestem zdania że Kooba milczeć nie powinien. Zresztš czy wyglšda na takiego co potrafi milczeć? No już na pierwszy rzut oka widać że nie. Gdzieee tam. Nie możliwe
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 01.02.2006 Lubię gaduły Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - marcin.h - 01.02.2006 Ja też. Zawsze z takim pogadasz i na każdy temat, włšcznie z wpływem zapylenia atmosfery na sprzedaż pietruszki na wiecie
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 01.02.2006 Mam na myli "Markowe" gaduły Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - marcin.h - 01.02.2006 A ja tam lubię prawie każde gaduły. Częciej wolę sluchać niż gadać Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 03.02.2006 Muszę się pochwalić,że do mojej wsi dotarł XXI wiek- mam stałe łšcze do internetu
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 03.02.2006 Gratuluję Jambi.Uff w końcu.Znajšc Ciebie zawitasz tu częsciej. NO I FAJNIE Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pawel - 05.02.2006 a w trójkowej sjecie Mark Niedwiedzki i Mark Knopfler żeglujš do Filadelfii... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 05.02.2006
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 06.02.2006 Cytat:Originally posted by pawel@Feb 5 2006, 05:41 PMA jaki komentarz? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pawel - 06.02.2006 przed utworem nie było żadnego komentarza, a po zakończeniu Niedwied wspomniał tylko że usłyszelimy Marka w duecie z Jamesem Taylorem. Liczyłem na krótkie info o nowym albumie z Emmylou, ale nic takiego nie było. Napisałem maila do Niedwiedzia z informacjš o nowym albumie i z odnonikiem do okładki. Może będzie miał jš wczeniej i ujawni co-nieco... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 06.02.2006 Dzięki Paweł ja to samo uczyniłem podsyłajšc link Kaczorowi
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - grzegorz - 06.02.2006 Oj, chyba Niedwiedzie i country nie chodza tymi samymi cieżkami, prędzej dowiedzielibymy się jaki szczegółów od Korneliusza Pacudy. To jest fan country. |