![]() |
|
Kill To Get Crimson - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Kill To Get Crimson (/showthread.php?tid=654) |
Kill To Get Crimson - SmokEustachy - 03.01.2008 Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 3 2008, 12:23 AMNo i dobrze że sš starsi, ale ad rem: Była DS, potem inne płyty - i nagla BiA - był szok czy nie? Kill To Get Crimson - numitor - 04.01.2008 Odpowiem z perpsektywy osoby mogšcej słuchać dysografii DS nie "na żywo" tj. nie w latach jej wychodzenia - nie. Kill To Get Crimson - aaadam - 05.01.2008 Jak jak wyżej napisałem szoku przy BIA nie było, dla mnie szokiem był OES, po BIA spodziewałem się niewiadomo czego, a tu po 6 latach czekania nie było płyty z kosmicznej ery a bardziej co co przynajmniej dla mnie było wielkim nawišzaniem do pierwszej płyty DS. Kill To Get Crimson - grzegorz - 05.01.2008 Tak, wielkš niewiadomš było OES. Oczekiwania były większe, ale te szeć lat zmieniły już Marka. Jednak trasa koncertowa pokazała, że może rednio brzmišce na płycie utwory, na koncertach brzmiš rewelacyjnie. Kill To Get Crimson - Filip - 05.01.2008 Witam Rzeczywicie płyta OES nie powaliła z nóg,zresztš BiA wysoko postawiła poprzeczkę , lecz zgodze się z grzegorzem iz na koncertach utwory z tej płyty brzmiały fantastycznie.
Kill To Get Crimson - BET - 05.01.2008 Ja uwazam OES za nie gorsza od BiA. Kill To Get Crimson - macsa - 05.01.2008 Ja uważam podobnie jak BET, chyba nawet OES cenię bardziej od BIA... Na BIA poza dwoma genialnymi utworami, reszta strasznie zostaje w tyle. OES jest bardzo równa pod względem poziomu utworów, strasznie bogata brzmieniowo i ma swój niepowtarzalny klimat...To tyle w skrócie... Kill To Get Crimson - SmokEustachy - 06.01.2008 Cytat:Originally posted by macsa@Jan 5 2008, 09:15 PMPiszšc o BiA masz na myli Walk of Life i One Word? OES jest kopia BiA niestety w dużej mierze + cos z Hibiliesów... Kill To Get Crimson - BET - 06.01.2008 Zarowno na BiA jak i OES sa jeden, dwa slabsze kawalki, ktore jednak w wykonaniach koncertowych (walk of life) nabieraja nowego blasku. Jesli chodzi o "rownosc" plyt to mistrzostwem jest LOG gdzie mozna by sie przyczepic jedynie do industrial disease ale to tez tak troche na sile ![]() Nie nazwalbym OES kopia BiA plus 'troche z hillbillies'ow. Elementy folkowe w muzyce Marka pojawialy sie duzo wczesniej niz za TNH. OES ma magiczny klimat, rozdzierajace wrecz brzmienie, fantasyczne melodie i slowa. A how long jestem w stanie Markowi wybaczyc, a nawet polubic. Kill To Get Crimson - anrom - 06.01.2008 Cytat:Originally posted by macsa@Jan 5 2008, 09:15 PMWyjales mi to z ust Macsiu Kill To Get Crimson - roberciunio - 06.01.2008 Witam serdecznie Czy kto może mi pomóc znaleć tłumaczenie utworów z najnowszej płyty. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Robert Kill To Get Crimson - Robson - 07.01.2008 Wštpie czy takowe istniejš. Kill To Get Crimson - Stach - 08.01.2008 Najlepiej poprosić Kubę. On potrafi profesjonalnie przetłumaczyć każdy tekst Marka. Kill To Get Crimson - anrom - 08.01.2008 Z tym ostatnio może być kłopot, ale może ...
Kill To Get Crimson - dziadek - 09.01.2008 fajnie by było... Kill To Get Crimson - koobaa - 10.01.2008 Wszystkich zainteresowanych/zaniepokojonych/zbulwersowanych/obojętnych* pragnę poinformować, że żyję i nadal mam wira na punkcie Knopflerowej muzyki. Powolutku opracowujemy z Robsonem koncept nowej strony powięconej MK, gdzie na pewno nie zabraknie prób tłumaczeń i interpretacji tekstów - także z ostatniej płyty. Jako, że jednak obaj jestemy mocno zajęci, jeszcze chwilkę to potrwa. Pozdrawiam * - niepotrzebne skrelić
Kill To Get Crimson - grzegorz - 10.01.2008 Widzę, że czas leczy rany, albo uczy dystansu wobec tych, którzy nie rozumiš waszego, a i naszego (ale nie wszystkich) ''wira'' na wiadomym punkcie. Mam nadzieję, że Kooba i Robson zacznš ''wirować'' tutaj na forum po staremu. Pozdrawiam. Kill To Get Crimson - pablosan - 11.01.2008 Witam Nie wiem, czy kto wspominał na forum o złotej płycie dla KTGC w Polsce dla naszego Marka http://muzyka.onet.pl/0,1639473,newsy.html Kill To Get Crimson - Andrzej - 12.01.2008 Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 10 2008, 12:54 AMCooba wraca w wielkim stylu. Powiedzcie kochani czyż nie jestesmy znów szczęsliwi. Hekselman powiewa wieżym nadmorskim zjonizowanym powietrzem. Mamy też wiatry z Zachodu(Berlina) w wykonaniu Gaspera. Fajnie ,że jestecie. :wacko: Kill To Get Crimson - Gasper - 12.01.2008 Miło słyszeć (czytać) takie wypowiedzi Obymy się spotkali jeszcze nie raz na koncertach Mistrza. Już się nie mogę doczekać występu w Berlinie.Zastanawiam się jeszcze czy nie udać się na koncert Davida Knopflera 27. Lutego kilkadziesišt km od Berlina. Niestety nie wiem jak u mnie będzie z czasem, ponieważ to jest roda... Póki co na bieżšco uzupełniam luki w półkach z płytami - wczoraj kupiłem On The Night i wreszcie mam mojš ulubionš wersję Brothers In Arms na noniku B) |