![]() |
|
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476) |
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 05.11.2011 Gratuluję pięknej i magicznej audycji - czułam się jakbym tam z Wami była Dziękuję.Zazdroszczę, a że nie lubię tego uczucia, mam zamiar w miarę swoich możliwości wybrać się z Wami na kolejny koncert Marka
Muzyczne Fascynacje - macsa - 16.12.2011 Chciałem podziękować za pozdrowienia które popłynęły w zeszły piątek falami eteru. Wigilia Knopflerowa udała się znakomicie, jedynym zgrzytem był brak technicznej możliwości połączenia się kolegą Waldkiem więc wypiliśmy jego zdrowie zaocznie
Muzyczne Fascynacje - jambore - 30.12.2011 Ostatnia audycja w tym roku. p.s. ![]() techniczne możliwości Muzyczne Fascynacje - macsa - 30.12.2011 Piękne się zaczęło od Pitera, szkoda że Robert nie uwzględnił tego artysty w zestawieniu, zapewne był by wysoko, na mojej liście w pierwszej trójce. Ciekawi mnie jak poradzi sobie Riverside? Czy wogóle zaistnieje ? P. S. Waldku - łobuzie, mógłbyś się tak często nie zaszywać bo się martwimy...szuka cię nasz przedstawiciel na Germainę - odezwij się do niego. Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 30.12.2011 I weź tu się ucz, człowieku... Muzyczne Fascynacje - macsa - 31.12.2011 Skrzynka pocztowa Radia Plus wysiadła więc wklejam tutaj: Zdziwił mnie mocno Piter na samym początku audycji bo spodziewałem się go bardzo wysoko, krzywdzące zasady stosuje nasz ulubiony redaktor muzyczny Kolejny rok kapitalne wydawnictwo Archanioła nie może zaistnieć na prywatnej liście Paciorkowej, nieładnie, nieładnie ![]() A na mojej bardzo wysoko - miejsce drugie za niesamowite nowe aranżacje orkiestrowe swoich największych osiągnięć oraz za piękne wydawnictwo DVD na którym Anne Brun roztapia serce swoim śpiewem... Miejsce trzecie to artysta występujący na scenie boso ze swoim "Grace for drowning" - nastrojowo i mroczne nawiązuje do wielkich klasyków idąc jednak swoją własną drogą wciąż do przodu. Największą niespodzianką dla mnie samego jest moje miejsce pierwsze roku 2011. Zespół do tej pory omijany, klasyfikowany w drugiej lidze powala mnie w tym roku krótką, trzy-utworową blaszką podsumowującą ich dotychczasową działalność. Zapewne już wiesz, tak - to Riverside zrobiło na mnie największe wrażenie w tym roku i zapewne pozostanie na piedestale na długo... Pragnę jeszcze wyróżnić działalność Joe Bonamassy, który wydał w tym roku trzy płyty CD, jedną DVD i objechał pół świata grając muzykę na żywo. Facet jest naprawdę świetny i na szczycie swojej kariery. Polecam gorąco ! Czekam przy głośniczku na typy redaktora , ciekawe czy coś się pokryje ? Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 31.12.2011 Maćku, czy przypadkiem na "prywatnej liście Paciorkowej" Archanioł nie istniał w zeszłym roku? Coś mi dzwoni, tylko nie wiem, czy w dobrym kościele.
Muzyczne Fascynacje - macsa - 31.12.2011 niestety redaktor pominął tę pozycje z tych samych przyczyn jak w tym roku... Taki to ci Paciorek !
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 31.12.2011 A to Ci Robercik! ![]() Ale ponieważ wszędzie trzeba umieć znaleźć plusy - skoro Archanioł pojawia się w MF, nie jest Prowadzącemu obojętny.
Muzyczne Fascynacje - retro13 - 02.01.2012 Robson, zwracam się z prośbą słuchałam ostatnio MF, ale gdzieś mnie na chwilę wywiało i przyszłam w połowie kawałka który niesamowcie mi się podobał, niestety, nie wiem co to było. zdaje się że Bowness ale głowy nie daję kawałek był bardzo wolny, bardzo spokojny, i były tam słowa - o ile dobrze pamietam- "we're moving through the slow, slow city... " czy jakoś tak, mogłam coś pokręcić. can u help me? Muzyczne Fascynacje - Robson - 02.01.2012 SLOW ELECTRIC i płyta po prostu zatytułowana Slow Electric. Jedna z moich wyróżnionych tego roku. To już drugi projekt Tima Bownessa po Memories Of Machines. W składzie również Aleksei Saks, Robert Jurjendal, Tony Levin. Muzyczne Fascynacje - retro13 - 02.01.2012 ten kawałek zapamiętałam jako elektryzujący dzięki, będę się z pewnością w tym grzebać w najbliższym czasie Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 27.01.2012 "Z pamiętnika nowego romantyka" - to bardzo ciekawie brzmi Do usłyszenia po 22!
Muzyczne Fascynacje - Ania_M - 18.02.2012 Czy Was też wzrusza "Baloney again" i bawią "Kanibale"? ![]() Robercik, gratuluję 600 wydania i życzę kolejnych setek a nawet tysięcy i wiernych słuchaczy
Muzyczne Fascynacje - Robson - 18.02.2012 Zawsze wzrusza Zawsze poprawia humor ![]() Dziękuję Anula
Muzyczne Fascynacje - retro13 - 04.03.2012 przerobiłam sobie wczoraj jeszcze raz audycję o Berlinie to lepsze od powerade'a Maćku, niech ci Pan Bóg w zdrowiu wynagrodzi za chomikowanie ![]() a Robsonowi za audycję, rzecz jasna. Muzyczne Fascynacje - macsa - 04.03.2012 Dzięki Aniu - dobry pomysł - trzeba sobie odświeżyć te chwile... Muzyczne Fascynacje - retro13 - 21.04.2012 Premiera WW udana i na czas fajnie że za tydzień lekcja z muzyków grających z MK mi osobiście bardzo się przyda. Muzyczne Fascynacje - Robson - 21.04.2012 No właśnie Ania wczoraj nieopatrznie Cię wywołałem przypisując Ci słowa których nie wypowiedziałaś na forum jakoby że żadna wersja What A Wonderful World nie pobije Louisa Armstronga. Na szczeście chwilę potem się wycofałem że to jednak nie Ty Właśnie w takiej formie uslyszymy Marka na jego nowej płycie. Potwierdza to gdzieś Guy Fletcher. ps. moja redakcyjna koleżanka powiedziała po wysluchaniu tej wersji że jest w jego glosie jakiś taki spokój i nie potrafiła wymienić innego wokalisty przypisując mu to samo. Że ja na to nie wpadlem słuchając go już tyle lat
Muzyczne Fascynacje - retro13 - 21.04.2012 e tam, daj spokój, nic się nie stało przecież ![]() fajnie że Restless poszło pierwsze, zaostrzyło apetyt na najwazniejszy punkt programu. |