![]() |
|
Jaka Nowa Plyta?? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Jaka Nowa Plyta?? (/showthread.php?tid=1004) |
Jaka Nowa Plyta?? - numitor - 01.08.2008 filipk91 napisał(a):a ja lubie chemie na ten przyklad Tak naprawdę większość, jak piszesz, "humanów" nie widzi istotny, sedna humanizmu - ograniczając go wyłącznie do tego, że lubi czytać szkolne lektury. Prawdziwy humanizm to wieki, przez które ludzkość stworzyła systemy filozoficzne oraz miliony stron literatury, o których, niestety, zapominamy. A szkoda! Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 01.08.2008 No i z tematu o nowej płycie Marka zrobił nam się piękny temat o humanistach ![]() To ja w takim razie mam pytanie: czy uważacie że wspólcześni ludzie mają szansę wpisać się na karty prawdziwego humanizmu? Jaka Nowa Plyta?? - numitor - 01.08.2008 Ania_M napisał(a):No i z tematu o nowej płycie Marka zrobił nam się piękny temat o humanistach Ależ oczywiście - ciągle się przecież wpisują! Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 02.08.2008 mnie w humanizmie duzo bardziej interesuje filozofia niz rzezba starozytna np, ale fakt faktem, ze jedno wynika z drugiego i to wszystko sie zazebia. gwoli scislosci: nie lubie czytac lektur, poniewaz mi kaza, jakby nikt nie kazal to bym pewnie przeczytal z ciekawosci no ale to ja, a nie rzesze innych zacnych uczniow-renegatow, ktorzy nie przeczytali zadnej lektury w LO, a na maturze zalewaja arkusz lzami xcD
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 02.08.2008 A ja uwielbiam czytać lektury, i uwielbiam sposób myślenia ludzi średniowiecznych. Jaka Nowa Plyta?? - mirek - 02.08.2008 jaka nowa plyta Marka ? no wiadomo jaka cudowna inna ten facet jest przeciez bardzo wrazliwy i lapie dzwieki skad sie da wiec napewno bedzie piekna plytka
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 02.08.2008 Niczego w życiu nie można być pewnym....
Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 02.08.2008 no coz, sredniowiecze to nie tylko brzeki lancuchow i jek ciemiezonego ludu ale i tak wole romantyzm xcDmirek: patrzac z twojego punktu widzenia o kazdej plycie marka mozna powiedziec ze jest piekna, bo kazda jest tworzona przez tego wrazliwego i lapiacego dzwieki knopflera a tutaj powiem stanowcze NIE!
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 02.08.2008 To że Mark nie nagrywa takich samych plyt to chyba wszyscy się zgodzimy a jednocześnie jest tak bardzo rozpoznawalny że nie mamy żadnych wątpliwości że to on I to jest fascynujace. Mnie bradziej zastanawia w jakim kierunku pójdzie. Ta ostatnia płyta jest chyba najbardziej spokojna i wyciszona ze wszystkich. Ciekawe czy Mark będzie rozwijał swoje folkowe fascynacje czy też pociągnie za struny gitary bardziej Bo to że element zaskoczenia będzie to jestem pewien. W jednym z ostatnich wywiadów wspominał że potrzebuje do swoich utworów coraz więcej różnych instrumentów. I to już slychać na "Kill To Get Crimson" i to mnie bardzo cieszy
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 02.08.2008 Robson napisał(a):Mnie bradziej zastanawia w jakim kierunku pójdzie. Ta ostatnia płyta jest chyba najbardziej spokojna i wyciszona ze wszystkich. Ciekawe czy Mark będzie rozwijał swoje folkowe fascynacje czy też pociągnie za struny gitary bardziejMoże i to i to - i folk i gitara? Nikt by się nie obraził chociaż ja bym o wiele bardziej wolała, żeby mocniej pociągnął za struny gitary, tym razem już bez kostki
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 02.08.2008 A zakładając że od strony graficznej MK pójdzie znowu w stronę malarstwa, co chcielibyście zobaczyć na okładce?
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 02.08.2008 Nie zakładąjąc coś w duchu Tańczących w kuchni
Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 02.08.2008 spekulujemy nad brzmieniem nowej plyty, proponujemy okladki, ale zebysmy nie przewrocili sie wszyscy jak jeden maz, gdy mark powie 'koncze kariere' (odpukac oczywiscie! )moja wizja okladki malowanej: mark z czerwonym stratocasterem z jasnym gryfem, w opasce, marynarce, jak za dawnych dobrych czasow ale obraz moze jakis pointylistyczny? to by bylo cos
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 02.08.2008 A mnie na okładce by się podobała zwyczajna abstrakcja Żadne konkrety.Filip niesamowity jesteś, mam przez Ciebie/dzięki Tobie niezły ubaw przed monitorem Jakby nie było to mamy jeszcze rok czasu, Mark zapowiadał zakończenie kariery po 60-tce.
Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 02.08.2008 milo byc zrodlem radosci a dlaczegozto masz taki ubaw?
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 03.08.2008 Po prostu bawią mnie Twoje odzywki
Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 03.08.2008 nieraz to slyszalem
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 17.08.2008 Na pytanie kiedy Mark planuje nagrać nową płytę Guy odpowiada: "All I can say is, soon" ![]() I podobno kolejna trasa ma być bardzo dłuuuuuuuuga!!! Kocham tego faceta
Jaka Nowa Plyta?? - seska - 17.08.2008 To wspaniale że ma być aż tak długa i mam nadzieje że nie będzie ostatnią. Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 17.08.2008 Robson napisał(a):Na pytanie kiedy Mark planuje nagrać nową płytę Guy odpowiada: "All I can say is, soon"Niesamowite! A mne po nocach śni się wpis w dzienniku Guy'a, a więc to jest coraz bardziej realne. I mam nadzieję, że podczas kolejnej trasy Polska będzie również bo apetyt mi rośnie, rośnie.... Robert jakie Ty fantastyczne wieści przynosisz Ja też kocham tego faceta...
|