Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Minimax - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Minimax (/showthread.php?tid=246)

Strony: 1 2 3 4

Minimax - Robson - 01.05.2006

A swojš drogš wydaje mi się, że Mark "zamknšł usta" wszystkim recenzentom i tfurczym krytkom bo skoro On sam twiedzi że wcale nie nagrali płyty country to coœ tu nie gra. A może przeciwnie- wszystko gra Oczko Mark na dobre zadomowił się w USA. A Nashville przez ostanie lata odwiedzał bardzo często. Pamietacie jego wypowiedŸ jeszcze z czasów On Every Street? A może My sami zbyt łatwo oceniamy ten gatunek muzyczny? Mark wie więcej i jeœli On twierdzi, że to nie jest płyta country (wcale by mi to nie przeszkadzało gdyby była Oczko ) a krytykanci twierdzš inaczej to komu dać wiare? Pytam przekornie Uśmiech

Minimax - Evelda - 01.05.2006

Zawsze najistotniejsze było dla mnie co na temat swojego 'dzieła' ma do powiedzenia sam Twórca; jak je odbiera, jak czuje, co chce nim przekaza㠜wiatu (...) Cieszę się, że mogłam usłyszeć co o swoim najmłodszym 'dziecku' mówi Mark i cieszę się, że... mamy podobne zdanie Oczko. To z pewnoœciš nie jest typowe country. A zresztš, KOMU potrzebne sš jakiekolwiek szufladki i sztywne podziały w Muzyce...? All The Roadrunning... Wystarczy (z Nim) (po)wędrować...

Minimax - Robson - 02.05.2006

Nie zgadzam się Oczko Szuflady sš potrzebne. Ale mam na myœli trochę inne szuflady aby najnowsze dzieło jeszcze bardziej smakowało Oczko Np. słucham sobie I Dug Up A Diamond i wiem że zaraz musze posłuchać Rollin' On- to jedna szuflada. Albo Beachcombing i zaraz potem This Is Us. Jak kto woli. Macie takie szufladki? Bo ja uwielbiam je otwierać Uśmiech I nie dotyczy to tylko najnowszej płyty.

Minimax - MARTINEZ - 02.05.2006

a evelda to na zlocie bedzie ? Uśmiech

Minimax - Evelda - 02.05.2006

Cytat:Originally posted by MARTINEZ@May 2 2006, 04:40 PM
a evelda to na zlocie bedzie ? Uśmiech
A któż to wie dokšd jš wiatry szalone zagnajš Oczko

PS. 30 Osób potwierdziło już swój udział?! :blink:
Eh, w razie czego... liczę na kawałek 'ogródka pod chmurkš'... Wywracanie oczami

PS.2. Rob, czy mi się wydaje, czy mówisz o rozmaitych wielodoznaniowych 'kęsach'...? - o tak, podane w odpowiednich 'zestawach' potrafiš podrażnić zmysły znacznie intensywniej... Niektóre działajš wręcz jak przyprawy (aperitify? ^_^ ) dla innych... Oczko (np. Belle Starr dla Beyond My Wildest Dreams )

Minimax - aaadam - 03.05.2006

Cytat:Originally posted by olaph72@Apr 30 2006, 10:43 PM
Nagrane! Uśmiech A kto nie słuchał "na żywo" - niech szuka na serwerze.
hmmm na jakim serwerze, bo nie słuchałem.... :mellow:

Minimax - olaph72 - 03.05.2006

Forumowym, oczywiœcie. Uśmiech

Minimax - grzegorz - 03.05.2006

W innym temacie napisałem, że im więcej słucham tej płyty tym więcej wydaje mi się, że nie jest typowo country. I Mark mówi podobnie. Fajnie mieć podobne odczucia. To lubię Duży uśmiech

Minimax - ania - 03.05.2006

...nasze glosy pasuja do siebie...taaa Huh
mialam to co prawda traktowac jako maniere wokalna Duży uśmiech
ale czasem po prostu nie sposob Język

Minimax - Robson - 16.06.2006

Wczoraj do nocnego miniMAXU dotarł list z Irlandii o zachwycajšcym koncercie MK w Dublinie w The Point. Nie wiem dlaczego ale od razu pomyœlałem o Ani. Uśmiech

Minimax - elsinore - 18.03.2010

Zapewne piszę w niezbyt dobry miejscu, ale może... wybaczycie....
Właśnie słucham Trójki i rozmowy Piotra Barona z ... Piotrem Kaczkowskim Uśmiech ... rozmowa o kolejnej części "Trzeszczącej płyty" i nie tylko... wspaniale go znów usłyszeć Uśmiech
Dużo zdrówka Panie Piotrze i szybkiego powrotu do pełnej formy !!!

Minimax - filipk91 - 18.03.2010

A w ogóle, to co się dzieje z Kaczkowskim?

filipk91 napisał(a):A w ogóle, to co się dzieje z Kaczkowskim?

Myślę, że nie zdradzę tajemnicy (w końcu p. Piotr sam o tym dziś wspominał), przebywa ciągle w szpitalu, 6 dni temu przeszedł operację, ale jak sam stwierdził mimo że "to jeszcze potrwa", to "stoi przy furtce, która jest już uchylona". Uśmiech
Piotr Baron wspominał, że w trakcie rozmowy napłynął do redakcji stos maili kierowanych do P. Kaczkowskiego, więc kto wie - niewykluczone że ta rozmowa pojawi się na stronie Trójki w formacie mp3.

Na forum Trójki ta dzisiejsza rozmowa też została zauważona.
Oto linka do tematu na forum Trójki: http://forum.polskieradio.pl/trojka/posts.aspx?od=121&t=4972#84745

Minimax - filipk91 - 18.03.2010

A co mu jest? Nie jestem na bieżąco z tym co się dzieje w radiu, bo słucham tylko bardzo okazyjnie. Czytałem, że ma zwolnienie, ale bez szczegółów

Dzisiejsza rozmowa z Piotrem Kaczkowskim: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=148115

Minimax - Robson - 18.03.2010

Dzięki elsinore z przyjemnością posłucham.

Minimax - Robson - 19.04.2010

Pięknie wczoraj zabrzmiał Piper prawie na koniec MM. A potem już tylko Echa Dawida Gilmoura.

Minimax - Robson - 10.05.2010

Jakby to powiedzial Piotr Kaczkowski: Ładnie grali panie doktorze. Wczoraj "Private Investigations" i Sułtani- Jezu jak Mark to gra to mam cały czas ciary. Zabraklo tylko Thaaaaaaaaank you.... pomiędzyUśmiech Oczywiście z aLCHEMY.

Minimax - jambore - 10.05.2010

Robson napisał(a):Jakby to powiedzial Piotr Kaczkowski: Ładnie grali panie doktorze. Wczoraj "Private Investigations" i Sułtani- Jezu jak Mark to gra to mam cały czas ciary. Zabraklo tylko Thaaaaaaaaak you.... pomiędzyUśmiech Oczywiście z aLCHEMY.

Dobrze się słuchało i w drodze. piękne to było, choć w odtwarzaczu podobna wersja, podobna - taka sama