Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Nowy album MK - Get Lucky :) - macsa - 10.09.2009

Melduję że w Media leży legalnie na stojaczku już dzisiaj - ale jedynie wersja rozszerzona.

Ładnie wydana i wreszcie Mark skrobnął kilka słów o genezie utworów - oczywiście nie o wszystkich ale dobre i to...

Studio robi niesamowite wrażenie.

Chórki do nieznanego jeszcze utworu ! Mało pod stół nie wpadłem ze śmiechu...

Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 10.09.2009

Od jutra oficjalnie wychodzi w DE

Nowy album MK - Get Lucky :) - filipk91 - 10.09.2009

Na szybko:
Monteleone ok 1:32 = Heart Full Of Holes ok 0:59 (nikt mi nie powie, że to nie jest to samo)
The Car Was The One = The Fizzy And The Still

(przynajmniej dla mnei kawałki prawie identyczne jak na dość świeże przesłuchanie)

Nowy album MK - Get Lucky :) - Filip - 11.09.2009

Ania miała racje tydzien opźnienia w merlin , zrezygnowałem nie wytrzymałbym tydzień psychicznie Oczko heheh Maciek pisał że w media jest więc ruszam dziś na poszukiwania Uśmiech

Nowy album MK - Get Lucky :) - seska - 11.09.2009

Filip napisał(a):Ania miała racje tydzien opźnienia w merlin , zrezygnowałem nie wytrzymałbym tydzień psychicznie Oczko heheh Maciek pisał że w media jest więc ruszam dziś na poszukiwania Uśmiech

Albo na Allegro? bierzesz za pobraniem pocztowym masz na drugi dzień Uśmiech

Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 11.09.2009

FilipK masz racje, ale co to przeszkadza Uśmiech

zakupilem secik, wlasnie podsluchuje sobie singieleka,
szkoda ze "home boy" nie znalazl sie na plycie swietny utwor wg mnie
secik fajnie wyglada i troche kosztuje ale..... "nie samym chlebem zyje czlowiek" ale tez muzyka Marka

Uśmiech swietnego sluchania juz oficjalnego

Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 11.09.2009

Mirek, napisz coś więcej o tych kawałkach. Czy przypominają Ci jakies inne, czy są szybkie - wolne etc.

Ja niestety jestem w stanie nabyć tutaj tylko najuboższą wersję (tylko pojedyncze CD). Wersja CD/DVD jest dostępna jako import. Wypasionej wersji jeszcze nie widziałem.

Nowy album MK - Get Lucky :) - Filip - 11.09.2009

Yes Yes ołłł yes zdobyłem Uśmiech Podjechałem do media i wchodze a w tle słyszę Border Reiver wiedziałem że jestem już w domu Oczko Wieczorem spokojny odsłuch i DVD Uśmiech

pierwszy utwor z singilka Pulling down the ride taki stylu donegan gone
oczywiscie bogatszy w instrumenyt skrzypki gitarki ryt ten sam moze cos do napoleona podobna posluchacie zobaczycie

2 utwor Home boy
swietny bardzo lekki swietnie sie slucha w stylu the shadows :9 dlaczego nie na glownej plycie Mark Why? Uśmiech

3 utwor w stylu regge good as gold lekko mozna potanczyc Uśmiech

Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 11.09.2009

Robi się gorącoUśmiech

Robciu wytrzymalesUśmiech???

Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 11.09.2009

Remembrance Day... powalił mnie na kolana. Jeden z najpiękniejszych utworów w całej karierze MK.

Po pierwszych przesłuchaniach stwierdzam, że album jest urzekający. Im więcej go słucham tym bardziej mi się podoba. Moim zdaniem jest nierówny. Jest tam kilka utworów, które zdecydowanie odstają od reszty. Mam na mysli wspomniany Remembrance Day, So Far From The Clyde, Before Gas And TV - te według mnie należą do Ligi Mistrzów. Do extraklasy zaliczyłbym: Border Reiver, Get Lucky, Piper To The End. Reszta to utwory pierwszoligowe. Słabych punktów na albumie brak. Jedyny, który mi nie pasuje do tego towarzystwa to Monteleone. Byłby perełką gdyby ukazał się na singlu jako bonus. A tak jest połączeniem Heart Full Of Holes z Secondary Waltz wzbogaconym o smyczki. Jest piękny, ale nie pasuje mi do reszty.
To na razie tyle.

kto chce singilek prosze o kontakt priv

Tak Mirku wytrzymałem ale Opole nawaliłoSmutny Płyta jutro.

Nowy album MK - Get Lucky :) - macsa - 11.09.2009

Mirku - niesamowity jesteś !!

Potwierdzam!!!Uśmiech

spoko polecam sie na przyszlosc
i jakie wrazenia po odsluchaniu singla?

"Chórki do nieznanego jeszcze utworu ! Mało pod stół nie wpadłem ze śmiechu..." co ci chlopcy kombinuja , chyba nowa plyta bedzie bo chorek czteroglosowy przedni i w tle gitara Marka, patrz DVD
ale sie chlopakom spodobaloUśmiech

Ja jeszcze nie słuchałem Mirku. Ciężki dzień w robocie. Zostawiam to na spokojny wieczór. Ale jak czytam Wasze wrażenia to nie mogę spokojnie usiedzieć. To wszystko czeka mnie dopiero jutro. Końcówka czekania cholernie ciężka.