![]() |
|
Ranking utworów: Get Lucky - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: Niedokończony ranking (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=21) +---- Wątek: Ranking utworów: Get Lucky (/showthread.php?tid=1437) |
Ranking utworów: Get Lucky - numitor - 06.02.2010 Robson napisał(a):No może po prostu ludziom się nie chce. Wolą czytać i brać ewentualnie w czymś udział jak już to jest podane na tacy- to nie wymaga aż tyle czasu bo tylko dopisują niewielkie zdania do tego co już jest. To nie jest tak zajmujące. Ok umówmy się że jeśli nikt do pon. takiej listy nie zrobi ja spróbuję. Czyli wszystkie utwory MK poza podstawowymi płytami bisajdy itd.? Tak, dokładnie .
Ranking utworów: Get Lucky - Robson - 06.02.2010 My Claim To Fame Gravy Train The Long Highway Let's See You Camerado Do America Pyroman Tall Order Baby What Have I Got To Do Small Potatoes Summer Of Love Pulling Down The Ride Home Boy Good As Gold Early Bird Time In The Sun To na szybko z głowy i dlatego nie opuszcza mnie przekonanie że czegoś tu brakuje. Zestaw obejmuje wyłącznie autorskie kompozycje MK. Ranking utworów: Get Lucky - filipk91 - 06.02.2010 numitor napisał(a):Przecież już jest podliczone Gdzie jest to podliczenie? ![]() Edit: Mówimy o podliczeniu kooby?
Ranking utworów: Get Lucky - kuba1313 - 08.02.2010 filipk91 napisał(a):Gdzie jest to podliczenie? tu So Far From The Clyde 187 Remembance day 176 Before Gas ant TV 141 Border river 133 Piper to the End 129 Get Lucky 128 Cleaning My Gun 95 Hard Shoulder 73 Monteleone 70 The Car Was The One 68 You Can't Beat The Hose 54 Ranking utworów: Get Lucky - filipk91 - 08.02.2010 Nie ten Kuba, bardzo przepraszam
Ranking utworów: Get Lucky - Robson - 13.02.2010 Widzę że emocje totalnie opadły albo wszyscy zapadli w dłuuugi zimowy sen Dla mnie głosowanie się skończyło ale widzę że tzw. dodatkowa lista nie wzbudza żadnego zainteresowania. Rozgrywajacy czyli Numitor pewnie na załużonym zimowym urlopie. I słusznie Jemu należy się najbardziej. Pozdrawiam z zasypanego miasta festiwalowego
Ranking utworów: Get Lucky - Dawid - 13.02.2010 Rzeczywiście te rankingi są już meczące. Moim zdanie za długo to wszystko trwało, dlatego emocje już opadły. Zresztą wobec całej tej klasyfikacji byłem sceptyczny. Przynajmniej odświeżyłem sobie wszystkie albumy Dire Straits, wysłuchałem wielu bootlegów kawałków i doszedłem do wniosku, że tęsknie za takim Markiem Knopflerem!!. Dire Straits to było to!. Słuchając później jego płyt solowych byłem znudzony, a KTGC nie mogłem nawet dokończyć. Numitorowi i tak należy się szacunek za cierpliwość i ogarnięcie tego wszystkiego. Pozdrawiam Forumowiczów Ranking utworów: Get Lucky - numitor - 14.02.2010 Nie, wręcz przeciwnie - po prostu zastanawiam się, czy ktoś chce coś dodać do tej listy: My Claim To Fame Gravy Train The Long Highway Let's See You Camerado Do America Pyroman Tall Order Baby What Have I Got To Do Small Potatoes Summer Of Love Pulling Down The Ride Home Boy Good As Gold Early Bird Time In The Sun Jeśli nie, od jutra będziemy na nią głosować .
Ranking utworów: Get Lucky - numitor - 14.02.2010 Oficjalne wyniki (19 głosów): 1. So Far From The Clyde - 187 2. Remembrance Day - 176 3. Before Gas and TV - 141 4. Border Reiver - 133 5. Piper To The End - 129 6. Get Lucky - 128 7. Cleaning My Gun - 95 8. Hard Shoulder - 73 9. Monteleone - 70 10. The Car Was The One - 68 11. You Can't Beat The House - 54 Ranking utworów: Get Lucky - numitor - 14.02.2010 Chciałem zrobić kolejne głosowanie, ale nadal nie wiem - co z takim np. No Wonder He's Confused? :|. Zastanówcie się do wieczora. Ranking utworów: Get Lucky - koobaa - 15.02.2010 Jak najbardziej No Wonder He's Confused pasuje do zestawu. Jeszcze bym tam wcisnął np. Two Skinny Kids - (świetny numer), oraz It's Been A While - też niezły. Oba zostały zagrane tylko raz podczas Chet Atkins Musician Days, 25 czerwca 1998r w Vanderbilt Univeristy, Nashville. Ranking utworów: Get Lucky - Robson - 15.02.2010 A ja nie jestem przekonany czy ta trójka powinna być na takiej liscie. Jednak umówmy się te nagrania nigdy nie ujrzały światła dziennego na żadnej płycie, stronie B jakiegoś singla itd. "No Wonder He's Confused" jest wprawdzie dostępne na "Golden Demos" w dwóch "podejściach" ale tak naparwdę nie wiemy czy to tylko szkielet czy też ten utwór mniej więcej tak miał wyglądać. Pamiętacie jak bardzo zmienił się "Secondary Waltz" też ujawniony najpierw na "Golden Demos" A dwa pozostałe które wymienia Kuba to tak naprawdę ile osób zna? Na palcach jednej ręki. Ta sugerowana przeze mnie lista obejmuje utwory oficjalne. No ale jeśli jest tam "Pyroman" znany tylko z koncertu to i pewnie "It's Been A While" przejdzie
Ranking utworów: Get Lucky - koobaa - 15.02.2010 Pełna zgoda, Robson. Te 3 kawałki to raczej ciekawostki i chyba tak należy je traktować. Ranking utworów: Get Lucky - Igor23 - 26.04.2010 coś temat umarł... Ranking utworów: Get Lucky - kojot - 26.04.2010 I przydałoby się aby zmartwychwstał, zwyczajnie szkoda wysiłku jaki włożyliśmy dotąd w głosowania. Lista Numitora jest wystarczająca, dla mnie aż nad, bo trzech utworów które oznaczyłem pytajnikiem nie znam TO jak, kontynuujemy i kończymy???My Claim To Fame Gravy Train The Long Highway Let's See You Camerado Do America Pyroman ? Tall Order Baby What Have I Got To Do Small Potatoes ? Summer Of Love ? Pulling Down The Ride Home Boy Good As Gold Early Bird Time In The Sun |