![]() |
|
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci (/showthread.php?tid=173) |
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - mencin - 28.10.2005 Ksiazka Nicka Masona "Moje wspomnienia" (Inside Out). Pozycja obowiazkowa w biblioteczce kazdego "Think Pink Fana". Fantastycznie wydana, wspaniale zdjecia, specyficzne poczucie humoru Masona. Pod jednym ze zdjec, na ktorym widac Nicka w wieku nastoletnim z kolegami, z ktorymi tworzyl pierwszy jego zespol umiescil podpis: Reaktywacji i wspominkowego tourne nie planujemy. )mencin Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - zwierzak24 - 28.10.2005 Cytat:Originally posted by olaph72@Oct 28 2005, 02:07 PMOlaph na tej plytce utwory "Mother" i "The Thin Ice" sa juz bez wpadek. Kometuje to sam mistrz ceremoni Roger Waters gdzie tam w dodatku Menu plytki. Mialem okazje ogladac to co bylo transmitowane do telewizji. Ale to bylo na żywo i 15 lat temu. A to co teraz wyszlo na DVD jest zupelnie czyms innym, poprawione w 100%. Dlatego to polecam. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - olaph72 - 29.10.2005 Może jestem zbyt zasadniczy, ale zawsze wolę oryginał od powtórki (albo kopii). Jako że również oglšdałem tamten koncert na żywo w TVP, nie obdarzę równie goršcym uczuciem wznowienia na DVD - choćby nie wiem jak dopieszczonego. I powtórzę za Beksš: oszustwo pozostaje oszustwem, nawet jeli popełnia się je w dobrej wierze.
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Emilka - 29.10.2005 Cytat:Mark z Rory nagrali płytę Ain't I A Woman (1992) tzn. Mark zagrał w jednym nagraniu Faithless World Cudo naprawdę No tak jak mylałam! to musiało brzmieć przecudnie i tak włanie jest. Widzę tylko jednš wadę- dlaczego tak mało ;( . wiat jest piękny i takie utwory to potwierdzajš dzięki Robsonie! jeli jeszcze co wygrzebiesz to polecam się Twej uwadze. PS1. dolaczam sie do wsyzstkich pochlebstw w kierunku SBB! PS2. ksiazka Masona to naprawde godna polecenia lekura, a ze wzgledu na naprawde ogromna doze humoru, polecam jš nie tylko tym "różowym", ale wszystkim fanom Muzyki przed duże eM. Zdjęć w ksišżce cała masa, a jeszcze lepsze sš te spoza ksišżki- z Autorem we własnej osobie ten przemieszny fragment przytoczony przez Mencina to jedn z wielu przy których naprawdę wybuchnęłam smiechem
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - mencin - 01.11.2005 Emilka, juz nie pamietam czy znalazlem te informacje w tej ksiazce, czy tez moze w "O krowach, swiniach i innych robakach" Weissa, ale gdzies wyczytalem, ze Floydzi byli fanami Monty Pythona i TO WIDAC w tej ksiazce Masona. Rzeczywiscie, tak jak napisalas, co chwila parskalem smiechem czytajac Inside Out. ![]() Polecam jeszcze raz ![]() mencin Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 03.11.2005 A ja polecam aby nastawić dzisiaj "Donegan's Gone". Lonnie odszedł dokładnie 3 lata temu...() Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Andrzej - 04.11.2005 Polecam Michaela Boltona. Taki ciepły,pocielowy,niemniej jednak solidny vocal. KURCZĘ - CHYBA SIĘ STARZEJE Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - marcin.h - 05.11.2005 Dorzucę swoje 3 grosze... The Straight Story (Prosta hostoria) w reżyserii Davida Lynch'a. Jak dla mnie wypasiony film, zupełnie inny i ambitniejszy od typowej Hollywoodzkiej papki, film drogi, bez krwi, trupów, intryg itp, taka sobie... prosta historia Poza tym cieżka dwękowa do tego filmu (Angelo Badalamantei - Straight story). Ponadto Ksišżka "Egzorcysta" (film w porównaniu do ksišżki cienki), "Smętarz dla zwierzków" Stephena Kinga. Niele się ubawiłem sluchajšc Knockin' on heaven's Door w czeskiej!!!! wersji językowej (bardzo trudno znaleć, przez przypadek odebrałem czeskš stację rafowš :-)) oraz "zdrowasiek" po czesku (bez zamiaru obrazy czyi uczuć religijnych). Dalej, polecam wietny spektakl teatralny "Okno na parlament", serial "Lost" (zagubieni) (tvp1, czwartki 20:20). Narazie tyle... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Trissi - 05.11.2005 Moi Drodzy ![]() Chciałam się zapytać kto z Was lubi zespół Quidam? Zakładam oficjalny funklub zespołu i zbieram chętnych
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - tawnuk - 05.11.2005 A ja polecam ksišżkę "Paragraf 22" Josepha Hellera. Ksišżke doć trudno zdobyć ale warto się postarać... absurdalny, momentami szokujšcy humor, a opowieć jest o wojnie. Poza tym dorzucam się do poleceń Marcina: kto jeszcze nie widział niech obejrzy Straight Story. Koniecznie. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - marcin.h - 05.11.2005 Dzięki Tawnuk za popracie :-) Film mi się nie prędko znudzi, pomimo że większoć uznałaby go za nudny już po 10 minutach oglšdania. Do swojej małej listy dorzucę jeszcze regularne wizyty u dentysty
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 05.11.2005 Cytat:Originally posted by Trissi@Nov 5 2005, 01:11 AMJa bardzo ale z Emiliš D. ![]() ps. a skoro Marcin przywołał Egzorcystę to i ja polecam film "Egzorcyzmy Emily Rose". Naprawdę mocna rzecz i przekonywujšca bo oparta na prawdziwych zdarzeniach. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - dziadek - 05.11.2005 Nie mogę milczeć: Andrzej Poniedzielski i 13 Łatwych utworów tanecznych (dla mnie klasyka gatunku) i nie tylko na jesienne wieczory... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Per-Aa - 09.11.2005 A ja sobie polecam Aerosmith "Dont wanna miss a thing.." bom z dala od kraju ![]() Ale bede w piatek
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 17.11.2005 Mencin, Jeli lubisz humor pythonowski to polecam ksišżkę "Autostopem przez galaktykę" Douglasa Adamsa. Tok przyczynowo-skutkowy w tej ksišżce jest tak absurdalny i nonsensowy, że przywodzi na myl najlepsze dzieła Cleese'a i s-ki. Stwierdzeniem najbardziej oddajšcym klimat "Autostopu" sš słowa pewnej niewiasty któr stwierdziła że "gociu sie najarał i w tym stanie usiadł i pisał co mu lina na język przyniosła"
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - kszaq - 18.11.2005 Jean Michel Jarre- Oxygene doskonała płyta i REM- Leaving New York Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - mencin - 18.11.2005 Patique, Wiem, mam, czytalem i ogladalem ![]() mencin Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - pablosan - 19.11.2005 Witam byłem ostatnio na filmie "JESTEM" Doroty Kedzierzawskiej. Przejmujacy obraz z przesliczna muzyka Michaela Nymana
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - galex - 19.11.2005 witam! co do fantastystycznych muzyków to bardzo goršco polecam Pana który jest w Polsce zupełnie nie znany i nie doceniany a to jest jeden z najlepszych giatrzystów na wiecie, jego płyty sš w Polsce bardzo ciężko dostępne, wspaniałe solówki, niezwykły ciepły romantyczny vocal ![]() najpierw go posłuchajcie a potem bedziecie mi dziekować hehe a goć nazywa się: ERIC JOHNSON mogę jeszcze polecić Steviego Raya Vaughana którego to już wczesniej polecał jeden z kolega z forum, wietny blues-rock a jego koncerty sš o wiele wiele lepsze niż płyty studyjne to na dzi tyle Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - ania - 11.01.2006 ANDRZEJA MILOSC :wub: miedzy innymi ze wzgledu na moja mala obsesyjke na punkcie saksofonu tenorowego a chodzi o plyte STRONG PERSUADER Robert'a Cray'a, na ktorej Andrew Love gra partie tenorowego saksofonu wlasnie.
|