![]() |
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117) |
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 09.08.2006 Cytat:Originally posted by BET@Aug 9 2006, 08:07 PMNa tym to akurat mi osobicie nie zależy
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 10.08.2006 Skończyłem na dzisiaj (może wczoraj ) pracę więc się zalogowałem I dalej wakacje - do 5.30
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - maciej m - 10.08.2006 PRZYPOMINAM ZE JEST TO FORUM MK A NIE RADIA MARYJA POZDRAWIAM Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 10.08.2006 HIHIHIH - niezłe zakonczenie dyskusji...
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 10.08.2006 Cytat:Originally posted by maciej m@Aug 10 2006, 11:07 AMA ja przypominam, że jest to temat Offtopowy. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 10.08.2006 ... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 10.08.2006 Ania --> Dlaczego Twoja wypowiedz zostala zastapiona trzema, enigmatycznymi, kropkami? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 10.08.2006 chcialam ja skasowac, a ze w swej komputerowej naiwnosci myslalam, ze jak klikne 'zmien' bedzie po sprawie- nie przewidzialam tylko, ze wyskoczy okno 'wpisz tresc by wyslac post' no i stad '...' Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 10.08.2006 Cytat:Originally posted by Barciu+Aug 9 2006, 09:03 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Aug 9 2006, 09:03 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-BET@Aug 9 2006, 08:07 PMNa tym to akurat mi osobicie nie zależy [/b][/quote]Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 10.08.2006 Moim zdaniem główny problem religijnoci - to brak zrozumienia jej, jej symboliki, etc. Stšd w ludziach brak tolerancji, otwartoci na wiat. Ludzie nie rozumiejš, że religia to Bóg i Szatan - ale nie jako dwie zmaterializowane postacie, tylko, jako swoisty symbol - jako dobro i zło obecne w nas samych. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 11.08.2006 Siedziałam sobie wczoraj w pokoju słuchajšc "Postcards from Paraguay". Do pokoju weszła moja mama, która ogólnie nie lubi muzyki MK. Stoi, stoi, stoi, słucha.... W pewnej chwili pyta: "To Mark?" Po otrzymaniu odpowiedzi, że owszem, Mark, pokiwała głowš i powiedziała, że "Facet ma bardzo ładny głos"... Jak mi się zrobiło... fajnie... :-) Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 11.08.2006 Jak na wigilię urodzin Mistrza, nastrój do czterech liter, ale zapodałem ATR na full głoniki i od razu lepiej. Jadę do Sopotu A co tam... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 11.08.2006 Cytat:Originally posted by BET+Aug 10 2006, 02:38 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (BET @ Aug 10 2006, 02:38 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Na tym to akurat mi osobicie nie zależyCytat:Originally posted by Barciu@Aug 9 2006, 09:03 PM [/b]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. [/b][/quote]"Chrzecijański duch" zdecydowanie wykracza poza stosunek do religii. Tu raczej chodzi o pewne wartoci, a nie symbole. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 12.08.2006 A tu, idšc Twoim tokiem rozumowania, księża oraz inni "słudzy Boży" sš nam niepotrzebni. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 12.08.2006 prawdę mówišc temat offtopowy, z zasady czytam wszystko na forum ale temat religijny nudzi mnie mimo,że mam okrelony wiatopoglšd itd.... .Sorry-załóżcie nowy wštek i będzie ok. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 12.08.2006 Cytat:Originally posted by olaph72+Aug 11 2006, 06:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Aug 11 2006, 06:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Na tym to akurat mi osobicie nie zależyCytat:Originally posted by BET@Aug 10 2006, 02:38 PM [/b]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. [/b]
"Chrzecijański duch" zdecydowanie wykracza poza stosunek do religii. Tu raczej chodzi o pewne wartoci, a nie symbole. [/b][/quote]Otoz to. Nie dbam o prywatny stosunek do religii kazdego z osobna, ale martwie sie, ze te wartosci i symbole, istniejace od setek lat (! , sa w niebezpieczenstwie. Polska chce byc taka nowoczesna i odciac sie od tradycji, historii, ktorych integralna czesc stanowi wlasnie owy duch chrzescijanski. Dlaczego? Zeby bylo lepiej? Pewnie tez - moda na liberalizm (dlatego tyle atakow na nie-liberalny rzad min.), american dream na ulicy itp. Niestety, gnijace struktury Kosciola, z zalozenia fundamentu wiary, praktycznie religijnej instytucji, sprzyjaja tym tendencjom.BTW: Anglicy to glownie konserwatysci a tradycja i historia to dla nich swietosci, i nie wydaje sie zeby fakt ten mial wplyw na jakiekolwiek zacofanie tego kraju Taka mala refleksja obalajaca jedna z hipotez zawartych wyzej
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 12.08.2006 Cytat:Originally posted by jambore@Aug 12 2006, 01:38 AMA teraz nie jest OK? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 12.08.2006 Ale to przecież temat offtopowy? Czyż nie? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 13.08.2006 Widziałam dzi chłopaka który miał na koszulce napisane: MK CLUB... I jako tak to MK mi się fajnie skojarzyło.... :-) Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - mikołaj - 15.08.2006 Zobaczcie jakie sympatyczne zdjęcie: http://www.mark-knopfler.info/articles/200...rdcollector.pdf |