![]() |
|
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053) |
Nowy album MK - Get Lucky :) - pablosan - 12.10.2009 Witam Nie wiem czy wiecie, ale na stronie GF przeczytałem, że Remembrance Day było pierwotnie nagrane na KTGC i jest napisane, ze to "cut off"-taki utwór odrzutem z sesji? pozdrówka Robson napisał(a):Ale o co chodzi w tej recenzji? Chyba Pan Łukasz nie słyszał KTGC? Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 12.10.2009 olaph72 napisał(a):Chodzi o to, o co w każdej recenzji. O subiektywną ocenę recenzenta. Wiadomo że tak ale nawet jeśli się nie zgadzam z recenzją to zwykle wydaje mi się zrozumiała a ta jakaś dziwna jest. Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 12.10.2009 A ja zauważyłam, że z płyty na płytę Mark śpiewa coraz piękniej
Nowy album MK - Get Lucky :) - pablosan - 13.10.2009 Jakoś bez żadnego echa przeszła moja wiadomośc, że Remembrance Day jest odrzutem z sesji KTGC, w sumie jeden z njapiękniejszych kawałków na płycie:-) Nowy album MK - Get Lucky :) - pablosan - 13.10.2009 Witam Przeczytałem recenzje na Merlinie-co tu dużo gadać, są entuzjastyczne, a ja podzielam te opinie:-) Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 13.10.2009 pablosan napisał(a):Jakoś bez żadnego echa przeszła moja wiadomośc, że Remembrance Day jest odrzutem z sesji KTGC, w sumie jeden z njapiękniejszych kawałków na płycie:-)Bez echa, bo to stary news . Poczytaj kilka(dziesiąt) postów wstecz ten temat a dowiesz się jaki jeszcze utwór powstał w czasie KTGC. ![]() Remembrance Day jest najpiękniejszym kawałkiem MK od wielu wielu lat. Jest doskonały. To moje zdanie oczywiście (ale chyba nie tylko moje )
Nowy album MK - Get Lucky :) - pablosan - 13.10.2009 Tak, to jest jak się nie czyta postów wstecz-hehehe. Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 14.10.2009 O ile "Remembrance Day" jakoś by mi nie pasował teraz do "Kill To Get Crimson" tak ten drugi utwór owszem
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 14.10.2009 Ja też jakoś nie widzę "Remembrance Day" na K2GC. Ale np na GL widzę miejsce na "Time In The Sun" i "Home Boy". "Early Bird" też jeszcze by dało radę ![]() Poza tym "Home Boy" swoją delikatnością przypomina mi nieco, jak, zdaje się: jeszcze niedawno, lubiłam wsłuchiwać się w dźwięki pozytywki i wpatrywać się w figurkę tancereczki Krócej mówiąc, piosenka delikatna, niczym pozytywka...
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 14.10.2009 "Home Boy" lubię najbardziej z tej trójki GL. Natomiast "Early Bird" stylistycznie nie pasuje mi do GL ale już "Time In The Sun" owszem
Nowy album MK - Get Lucky :) - SmokEustachy - 14.10.2009 Robson napisał(a):Jeśli wolicie płyty z ubogą szatą graficzną z beznadziejnie wydaną książeczką, przepraszam to właściwie nie jest książeczka a okładka w jakiejś dziwnej białej ramce to kwestia gustu i wyboru. Dla mnie żenujacy upadek wydawania płyt w Polsce. A chodzi mi tylko o to żeby ceny właśnie takie były 30 parę zł. ale dlaczego kosztem braku tekstów w środku? Ale co zrobić? Sam kupuję takie płyty bo ostatnio nawet te cywilizowane wersje tu nie docierają. Z całym szacunkiem ale dla mnie to jest krok w tył w XXIw. Teksty sobie możesz ściągnąć z Internetu. To legalne :-> Płacenie 30 zł za xiążeczkę to bezsens. Nowy album MK - Get Lucky :) - SmokEustachy - 14.10.2009 pablosan napisał(a):Jakoś bez żadnego echa przeszła moja wiadomośc, że Remembrance Day jest odrzutem z sesji KTGC, w sumie jeden z njapiękniejszych kawałków na płycie:-)Dzieci to też odrzut czy były pierwotnie? Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 15.10.2009 SmokEustachy napisał(a):Teksty sobie możesz ściągnąć z Internetu. To legalne :-> Dla mnie teksty z internetu to bezsens. Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 17.10.2009 Od czasu premiery żadna inna płyta MK nie wylądowala w odtwarzaczu. Nawet czasami mam ochotę nastawić inną ale przeradza się to w myślenie: nie nie zdardzę "Get Lucky" Chyba zwariowałem. Macie podobnie? Nowy album MK - Get Lucky :) - filipk91 - 17.10.2009 Nie Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 17.10.2009 W zasadzie album znam na pamięć a wciąż mi go mało i mało
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 17.10.2009 Robson napisał(a):Od czasu premiery żadna inna płyta MK nie wylądowala w odtwarzaczu. Nawet czasami mam ochotę nastawić inną ale przeradza się to w myślenie: nie nie zdardzę "Get Lucky" Chyba zwariowałem. Macie podobnie?Tak. Też nie potrafię słuchać żadnej innej płyty Nie potrafię i nie chcę. I też znam ją na pamięć, a po prostu się uzależniłam. Żeby na świecie były tylko takie nałogi.....
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 18.10.2009 Po miesiącu od premiery "Get Lucky" na 4 miejscu najchętniej kupowanych płyt w naszym kraju. Jest dobrze
Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 18.10.2009 "Po miesiącu od premiery "Get Lucky" na 4 miejscu najchętniej kupowanych płyt w naszym kraju. Jest dobrze" nie liczac pirackich wyczynow
Nowy album MK - Get Lucky :) - anrom - 18.10.2009 Robson napisał(a):Od czasu premiery żadna inna płyta MK nie wylądowala w odtwarzaczu. Nawet czasami mam ochotę nastawić inną ale przeradza się to w myślenie: nie nie zdardzę "Get Lucky" Chyba zwariowałem. Macie podobnie? Ja też tak nie mam. Za to dzięki zabawie Numitora chętnie przesłuchuję sobie te wcześniejsze. I co stwierdzam? Że Mark był mistrzem zawsze. Tylko coraz to inne oblicze nam wciąż pokazuje. Z solowych płyt najczęściej u mnie w odtwarzaczu lądują: GH, ATR, KTGC |