Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 29.09.2006

Dzieki Wam wszystkim za cieple slowa. Uśmiech Wszystko byloby (no prawie wszystko) ok gdybym mial tam staly dostep do netu, bo 5 dni bez czytania forum to meka, oj meka... Cale szczescie piatki mam wolne i moge przyjezdzac na 3 dni do domku :wub:

Pablosan: jestem na UW.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 29.09.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 28 2006, 09:43 PM
... zatem czas napisać coœ o Jazzie.
pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwoscia Wywracanie oczami

p.s.
taki lubie najbardziej Uśmiech
przez wielkie 'J' pisany Oczko Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pablosan - 09.10.2006

Dziœ jest mi bardzo smutno, odszedł jeden z moich "muzycznych Marków". Będzie mi go barzo brakować, a jeszcze w pištek słuchałem jego płyty z serii Zlota Kolekcja i się zastanawiałem, dlaczego dotšd nie byłem na koncercie jednego z najwybitniejszych polskich artystów sceny muzycznej, już nigdy nie będę...

"...ile razem dróg przebytych,
ile œcieżek przedeptanych" Smutny

żegnaj ARTYSTO, Panie Marku Grechuto

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pablosan - 09.10.2006

JAMBOREE!!!-gdzie jesteœ!!!!!!!!!!????????

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 09.10.2006

Żegnaj Panie Marku ....

Smutny

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 09.10.2006

"...Œwiecie nasz -
Daj nam wiele jasnych dni!
Œwiecie nasz -
Daj nam w jasnym dniu oczekiwanie"!

(*)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 09.10.2006

Pozostanie legendš nie tylko Krakowa i Piwnicy pod Baranami - pozostanie legendš całego Narodu. Wielki szacunek chylę ku jego twórczoœci. Œwietne wypowiedzi słuchałem dziœ w wiadomoœciach osób ze œwiatka artystycznego Krakowa. Pieknie ujęli geniusz Marka Grechuty w słowa, mi natomiast tych słów brakuje......i coœ w tym jest.

PS.Miałem okazję Pablosan słuchać koncertu Marka w Zakopanem i to nie w sali koncertowej, (ponieważ nie było gdzie wćisnšć nogi) tylko pod oknem tej sali na Krupówkach. Wracam do tych chwil pamięciš, ależ to był klimat i ta cisza stojšcych i słuchajšcych na ulicy ludzi - też była niesamowita.
"Nie zmieniał się mimo zmieniajšcych się mód"(skšœ to powiedzenie znamy) i na zawsze zostanie WIELKIM ARTYSTĽ.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 10.10.2006

"Kto pierwszy byl czlowiekiem, kto bedzie nim ostatni...". Zegnaj...[*]

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 15.10.2006

Markowi [*]
---
Jak mnie tu dawno nie było... Huh Pamięta mnie ktoœ jeszcze? Oczy mnie bolš od czytania zaległych postów Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 16.10.2006

Pamietamy Aniu i wczytujemy się w Twoje nowe posty.(o zainteresowaniach poza muzycznych mniam, mniam... smakowite.)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 17.10.2006

Uśmiech
A ja wczoraj zatonęłam w Markowych dŸwiękach - ostatnio nie mam na to czasu - i koncertu mi sie zachcialo...

MARTI kiedy sie na gg pokazesz? Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 26.10.2006

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Słuchajcie Jambore zaginał i nie tylko na Forum , w ogóle nie odbiera telefonów. Wszyscy Go szukajš, a on nic.
Wszyscy jestesmy tym bardzo zaniepokojeni.
Jeœli natrafiliœcie na jakiœ œlad dajcie znać.
A tak w ogóle Jambore jeœli to czytasz, to się chłopie zlituj , bo bardzo nam tu Ciebie brakuję.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 26.10.2006

Dokładnie! Jambore powinien się tutaj zjawić i to natychmiast! Oczko Œpieszę jednak uspokoić u Waldka wszystko OK. W końcu mam winyl Missing... od NiegoOczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 26.10.2006

Waldek nie odbiera - jestem pełen obaw....

Huh

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 26.10.2006

no, kurcze !
Jestem,żyję, czasami podglšdam.
Jeszcze kilka dni i będę w pełnej formie.
Sory za ole..nie

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 26.10.2006

A tak ogólnie to wszystko ok.
Ciekawe tematy poruszacie-wyrzucam ksišżki"i lub' czasopisama na czas jakiœ.

podobno padł temat- spotkanie, może Zakopane- jestem ZA.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 27.10.2006

Nooooo - kamień z serca...

Duży uśmiech

Zimowe spotaknie w Zakopcu - też jestem za Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 27.10.2006

Kilka dni temu wszyscy dowiedzieliœmy się o samobójczej œmierci 14 letniej Ani z Gdańska która powiesiła się na skutek upokorzenia przez kolegów.
Nasunęło mi się parę refleksji.

Po pierwsze...
Jedna bezbronna dziewczyna, kilku gówniarzy którzy myœlš, że wolno im wszystko i 20-parę osób w klasie. Dlaczego nikt jej nie pomógł?! Z przykroœciš chyba muszę stwierdzić, że częœć moich rówieœników (Ania była w moim wieku...) choruję na Z N I E C Z U L I C Ę. Aż przykro stwierdzać że tę znieczulicę wynoszš z domu. Jacy wobec tego sš ich rodzice?

Moja szkoła solidaryzuje się z tragediš Ani, mieliœmy dzisiaj żałobę. Rozumiem, że może nie wszystkich dotknęła ta tragedia tak bardzo, jak mnie (a mnie dotknęła bardzo, bo po pierwsze jestem z natury bardzo wrażliwa na ludzkš tragedię, a po drugie jakiœ wpływ miało na mnie to, że dziewczyna mało tego że w moim wieku była to i nosiła imię takie same jak ja... i po prostu jest mi bardzo żal dziewczyny...) ale... przynajmniej niektórzy oszczędziliby sobie œmiana się z Ani, głupich komentarzy typu: "Zgwałcili jš bo ładna pewnie była"....i "Fajnie by było gdyby u nas w szkole ktoœ się tak powiesił to nie mielibyœmy lekcji".

Ja wiem, że niektórzy ludzie majš znieczulicę, ale do tego stopnia? Żeby naœmiewać się z ludzkiego nieszczęœcia?

Co tym chłopakom dadzš 3 miesišce pozbawienia wolnoœci? Powinno się ich sšdzić jak ludzi dorosłych i dać im dożywocie. W tej chwili jestem za karš œmierci.

I jeszcze nasunęło mi się pytanie, jak nauczyciel na 30 minut może zostawić klasę... teoretycznie pod opiekš innego nauczyciela, praktycznie ten drugi nie zainteresował się w ogóle co dzieje się w klasie?
Jakim zwyrodnialcem można być, żeby grupowo zgwałcić niewinnš dziewczynę?
Jakim egoistš trzeba być, żeby widzšc ludzkš tragedię, nie zareagować?
Jak słabym człowiekiem trzeba być, by popełniac samobójstwo?
Dlaczego zeznania kolegów z klasy Ani tak bardzo różniš się od siebie?
Skoro jej szkoła teraz to przeżywa to dlaczego wczeœniej nikt jej nie pomógł? Czemu szkoła ucieka od odpowiedzialnoœci?
Dlaczego szkoła jest miejscem w którym nie możemy czuć sie bezpiecznie?
Skšd w nas tyle nienawiœci, agresji i bezdusznoœci?
Dlaczego musiało dojœć do takiej tragedii?

Jeœli ktoœ mi odpowie na jedno z tych pytań, mšdrze i rzeczowo - będę wdzięczna...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pablosan - 27.10.2006

Jestem tym zdruzgotany....

Jedno wyjasnienie: otóż Kiełpino, to żadna wieœ koło Gdańska, ale jedna z najbogatszych dzielnic na obrzeżach Gdańska. Same wypasione wille...

Jest tylko jedna kara dla tych zwyrodniałych bestii...-nazywanie ich ludzmi/dziećmi uwłacza innym mieszkańcom planety (moim zdaniem)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - majkel - 02.11.2006

Uspokajacz...