![]() |
|
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci (/showthread.php?tid=173) |
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Andrzej - 11.01.2006 Mam co na rozbawienie w zimowej zadumie,też zwišzane z saxofonem. Kiedy grałem wesele u kolegi.Zaproszono tam rownież interesujšcego saxofonistę na probę Pani Młodej.Mial na imię Władek.Gra na saxofonie nie była jego najmocniejszš stronš, ale w chwilach wolnych w pracy(stróżówka w pobliskim PGR) lubiał pograć."Muza" roznosiła sie po całej okolicy.Juz po godzinie uciech weselnych okazało się ,że Władek zna tylko trzy utwory, między innymi hit "La Paloma".Nikomu to nie przeszkadzało, każda prezentacja muzyczna Władka przyjmowana była z wielkš owacjš. Po północy wstawione Panie uwieszały się na szyi Władka i piewały mu do ucha , a on z saxofonem stał przed mikrofonem i szukał na saxie tego co one mu nuciły. Szkoda tylko ,że reżysera Felliniego nie było - te scenki dały by mu nie zły materiał do kolejnego filmu.Pozdrawiam Władka(ponoć jeszcze gra i jest wierny swojemu repertuarowi) A tak na serio najbardziej lubię barwę saxofonu sopranowego(to ten unikat z saxofonów , ktory jest prosty nie wykrzywiony) JEDNYM SŁOWEM - KENNY G. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - anrom - 11.01.2006 Callexico - miód muzyka - polecam Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - numitor - 11.01.2006 Ja chcialbym Wam polecic Marka Knopflera - taki juz starszy pan, kiedys gitarzysta Dire Straits? Kojarzycie moze? Mial taki hit -"Brothers in arms"? Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - anrom - 11.01.2006 Przepraszam pisze się - Calexico
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - jamm - 12.01.2006 wlasnie zapodalem sobie z polecenia kolegi Calexico i brzmi owszem owszem... chyba sie zainteresuje... ja chcialem polecic wam wysmienity musical w teatrze roma (100lica) taniec wampirow... co prawda troche kosztowny ale jeszcze nie slyszalem zeby ktos zalowal wydanych pieniedzy... to na podstawie filmu polanskiego jest... jesli ktos lubi wampiryczne klimaty obecnosc obowiazkowa... w porzadku, dosc juz przebywania na powierzchni... pora wracac do krypty... acha, pozdrowienia od naczelnego... wiecie kogo... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - ania - 13.01.2006 muzycznie i zimowo polecam MARSZ PINGWINOW naprawde warto sie przemaszerowac do kina!!! Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - ddawwidd - 13.01.2006 Raymond Queneau "Ćwiczenia stylistyczne" - banalna historyjka opowiedziana na 99 sposobow. Majstersztyk tlumacza. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 14.01.2006 Dla wszystkich poszukujšcych wolnoci. I siebie samego.... Całš twórczoć Jacka Kerouaca. Ciekawe czy kto z was po przeczytaniu "W drodze" potrafił oprzec się pokusie i nie wsišć do pierwszego lepszego pocišgu... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Vasquez - 14.01.2006 a ja polecam Obcy-Decydujšce Starcie Ps. jak kto chce sie dowiedzieć czym sie zajmuje tam mała dziewczynka, która grała w tym filmie to msg Ps2. nie samym Mk człowiek żyje
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - koobaa - 15.01.2006 Cytat:Originally posted by Vasquez@Jan 14 2006, 08:35 PMbyć może nie, ale bez MK życie nie było by Życiem Trafiłe przyjacielu do bardzo zacnego Grona, które jest doć wyczulone na tego typu hasła PS. Polecam mylenie pozytywne i optymistyczne przy dwiękach Muzyki, która sprawia, ze CHCE SIĘ ŻYĆ!
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Andrzej - 16.01.2006 <Vasquez> "Nie samym MK człowiek żyję" I tu mam problem , bo ja zyję tylko muzykš MK. I to mi pozwala żyć dalej, a zatem jadam kurczaki popijajšc piwem, wypatruję blondynki (ładne) z tłumu,słucham przeróżnej innej muzyki,zapieprzam w robocie chcšc wreszcie zapełnić tapczan pięniędzmi, ale gdy przyjdzie ta chwila, że trzeba co posłuchać, to jako zaczynam "play" od DS i MK i nikt już nie jest w stanie tego zmienić. Ić do psychologa? - Eee... chyba szkoda pieniędzy. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - anrom - 16.01.2006 Andrzej - jak zwykle rewelacyjnie. Trafnie ujšłe proze życia codziennego i tych kilka chwil kiedy codziennoć staje sie więtem.
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - pablosan - 16.01.2006 Cytat:Originally posted by Vasquez@Jan 14 2006, 09:35 PMubóstwiam ten film , cała saga obcego to pełen wypas
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - marcin.h - 16.01.2006 Cała? W 75% Pablo się z tobš zgodzę. Pierwsze trzy częci były wypas, czwarta natomiast taka sobie, przynajmniej w porównaniu do poprzednich
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 17.01.2006 Cytat:Originally posted by marcin.h@Jan 16 2006, 09:43 PMAle jest Winona
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 17.01.2006 Miłe zaskoczenie ostatnich dni zwišzane sš z formacjš Talk Talk. Z jednej strony inteligentny pop na "The Color Of Spring" a z drugiej awangardowy "Spirit Of Eden" którego nie powstydziłby się sam mistrz Fripp. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - marcin.h - 17.01.2006 Cytat:Originally posted by Patique+Jan 17 2006, 12:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Jan 17 2006, 12:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-marcin.h@Jan 16 2006, 09:43 PMAle jest Winona [/b][/quote]To z pewnociš idzie na + fimu
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Michal - 22.01.2006 Polecam goraco avatarowš fotkę Marcina "Sexi fotki" Martineza Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Trissi - 02.02.2006 Co powiecie na Pendragon? Jakie wskazówki co do rozpoczęcia słuchania??? Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 02.02.2006 Chyba od poczštku najlepiej Aczkolwiek The World albo Not Of This World jak dla mnie klasyka. Nie wiem tylko co się stało z Rycerzem na ostatniej płycie.
|