![]() |
|
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053) |
Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 02.11.2008 Robson napisał(a):A na ostatniej płycie nie ma gitary? Jest, ale bardziej brzmi jak gitara Hanka Marvina niż Knopflera. A ja chciałbym posłuchać jak paluszkami szarpie sobie struny... najlepiej Pensy ![]() a tak w ogóle to coś Guy Fletcher nas nie rozpieszcza Nowy album MK - Get Lucky :) - pfolti - 03.11.2008 Pensa zdecydowanie taaaak !!!! Miejmy nadzieję że znajdzie swoje miejsce na nowej plycie Pozostaje czekać.... Pozdro !
Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 03.11.2008 Jeśli śledzicie stronę Guy'a uważnie to wiecie, że w zeszłym tygodniu zarejestrowano baaardzo głośną partię gitary MK na zestwie (gitara + piec) identycznym do tego z Money For Nothing. Oczywiście efekt będzie zapewne zupełnie inny. O brak gitary na albumie MK jednak się nie obawiam. Jak i o zestaw świetnych melodii. Jeśli chodzi o datę wydania, to raczej na pewno jesień 2009. Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 04.11.2008 Melodie dla Marka zawsze były bardzo ważne. A że przez ostatnie lata stał się bardzo sentymentalny to jakby dodatkowa dla mnie wartość. Wiem, że wiele osob oczekuje mocniejszego i bardziej rockowego brzmienia to temat rzeka, ale jak zwykle i na szczęście otrzymamy płytę z muzyką jaka Markowi gra w duszy Póki nie będzie oficjalnego stanowiska co do premiery wierzę w wiosnę
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 04.11.2008 Dla mnie największa radość to to, że w zasadzie już niedługo będziemy mogli cieszyć się tą płytą Kocham muzykę tego faceta przeogromnie i to, co nagra, przyjmę zawsze z wielką radością. Czy będzie to brzmienie mocniejsze czy nie, radość będzie zawsze taka sama A czy wiosna? Obawiam się, że się nie wyrobią
Nowy album MK - Get Lucky :) - anrom - 04.11.2008 Z nagraniem płyty zapewne się wyrobią. Jednak wiosna to nie jest dobry czas na wydawanie płyt z taką muzyką, jaką proponuje nam MK. Ja optuję za jesienią - już tradycyjnie zresztą. A na wiosnę 2010 jedziemy na koncert! Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 04.11.2008 anrom napisał(a):Z nagraniem płyty zapewne się wyrobią. Jednak wiosna to nie jest dobry czas na wydawanie płyt z taką muzyką, jaką proponuje nam MK. Ja optuję za jesienią - już tradycyjnie zresztą.Jeśli płytka będzie w klimacie K2GC, to faktycznie bardziej nadawałaby się na długie, jesienne wieczory ![]() anrom napisał(a):A na wiosnę 2010 jedziemy na koncert!To mi się podoba
Nowy album MK - Get Lucky :) - Andrzej - 04.11.2008 Sam jestem ciekaw w jakim kierunku pojdzie Mark. Czego właściwie od niego oczekujemy. Czy Jego pomysłowość ma jakieś granice. Zobaczcie na nas samych, a właściwie na nasze Forum. Ongiś wszyscy tryskaliśmy pomysłami i ilością mniej lub bardziej wartościowych postów. I gdzieś leciutko wszystko pouciekało. Natomiast od Marka ciągle wymagamy - sami nie wiedząc czego. A On jak zwykle musi zaskoczyć ,zauroczyć i przekonać nas do swoich propozycji. Kurde.....teraz juz chyba kazdy z nas zrozumiał jak łatwo jest skrytykować , a jak trudno wynależć i zrobić coś co trafi do ludzkich, muzycznych serc. Ponoć własnie po tym poznaje sie wielkiego artystę, że ciągle swoją muzyką ma ludzkości coś do powiedzenia. Czekam z wielką niecierpliwością na nową płytę......tak całkiem na poważnie. Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 05.11.2008 Andrzej napisał(a):Od arka ciągle wymagamy - sami nie wiedząc czego. Fani są od tego, żeby czasem trochę pomarudzić ![]() Andrzej napisał(a):A On jak zwykle musi zaskoczyć ,zauroczyć.Nie musi On po prostu robi to cały czas
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 05.11.2008 To co pisze Andrzej to bardzo ważne jest. Często mam tak że chcę podesłać jakiś nowy wątek, ale z obawy przed powtórkami po prostu rezygnuje. Druga sprawa, że z czasem człowiek się trochę zniechęca i jeśli coś wymyśli i nie widzi kontynuacji danego wątku to sobie odpuszcza i zamienia się tylko w czytelnika forum. Wolna wola ale wyłącznie czytelnicy nie stworzyli by tego forum. Na pocieszenie obserwując forum MKNews nie jest tak źle. Forum ożywa w czasie koncertów i nowej płyty ale ważne abyśmy trzymali rękę na pulsie i przy okazji rośli w siłę i się rozwijali To prawda Andrzeju wielkość Marka Knopflera m.in polega na tym że ciągle ma wiele do powiedzenia i opowiedzenia. Nie zawsze chwytamy o co mu chodzi bo jego historie łatwe nie są a przy okazji nie tworzy muzyki dla mas, ale to chyba już nie jest jego zmartwienie. On jest jest już od ładnych kilku lat zupełnie w innym miejscu i wyglada na to że bardzo dobrze się czuje w swojej muzycznej bajce Tak więc chwilo trwaj! I co bardzo ważne a może nawet najważniejsze- niczego nie musi udowadniać.
Nowy album MK - Get Lucky :) - anrom - 05.11.2008 Robson napisał(a):On jest jest już od ładnych kilku lat zupełnie w innym miejscu i wyglada na to że bardzo dobrze się czuje w swojej muzycznej bajce Święte słowa Nowy album MK - Get Lucky :) - fakungio - 07.11.2008 Jak będzie tak jak na "Golden Heart" czy "Shangri La" czy "Sailing..." to cudownie będzie Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 07.11.2008 nowa plyta Marka bedzie swietna bo przez nas oczekiwana, wiecie a jak ktos jest glodny to naprawde chleb najlepiej smakuje , czyli to co podstawowe a to Mark nam zapewni i jeszcze jakie marzepany muzyczne ja nie ma co do tego watpliwosci
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 07.11.2008 Cudownie bedzie jak bedzie tak jak dotychczas. Mirku swietne porownanie
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 08.11.2008 Nie pozbyłabym się tego za żadne pieniądze: http://www.allegro.pl/item474271956_pensa_mk1_custom_flamed_koa_mark_knopfler_98_usa.html Nowy album MK - Get Lucky :) - Andrzej - 08.11.2008 MAGIA....MAGIA Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 09.11.2008 Dla mnie ta gitara to jeszcze większy znak firmowy Marka niż Fender... tylko skąd wziąć te 20 tysiaków?
Nowy album MK - Get Lucky :) - filipk91 - 09.11.2008 A ile kosztuje taka Pensa nowa? Hillbilly - bluźnisz! Kazałbym ci odciąć język, wyrwać paznokcie i nabic na pal.
Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 09.11.2008 A ja muszę sie do czegoś przyznać. Kiedy poznawałem DS i namiętnie wsłuchiwałem się w pierwsze płyty w ogóle nie myślałem w takich kategoriach na jakiej Mark gra gitarze w tym utworze a w tym. Jakiej używa. Jakie lubi. To było totalnie poza moim odbieraniem i czuciem muzyki. Nieznany świat. Powiem więcej. W okresie solowym MK też na to nie zwracałem uwagi. Po prostu chłonąłem muzykę i właściwie to mi wystarczało. Tak jest i dziś ale teraz też zależy mi aby wiedzieć na jakiej gitarze Mark gra i jaka jest najczęściej przez niego używana. Bo przecież brzmienie, model, styl to wszystko jest bardzo ważne i nawet możemy porównywać widząc w jego studiu taką a taką gitarę majac świadomość że w przeszłości grał na niej taki a taki utwór. Tak naprawdę po raz pierwszy zwrócił mi na to uwagę Kuba O. w jednej z naszych wspólnych audycji. Dziękuję Kuba ![]() http://www.mark-knopfler.info/guitars.htm Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 09.11.2008 Ja do tej pory nie zwracam uwagi na to, na jakich gitarach gra Mark Wiem, że ma Pensę i Fendera, ale w jakiej piosence na jakiej gra, to dla mnie mało istotny szczegół. Ba - gdyby nie to Forum, to nawet bym nie wiedziała o Pensie i Fenderze Podobnie jak u Roberta, dla mnie ważniejsze jest to aby móc chłonąć muzykę
|