Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Albumy Solowe - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Albumy Solowe (/showthread.php?tid=25)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Albumy Solowe - Andrzej - 30.05.2005

Za każdym razem gdy ukazazuję się nowa płyta MK oczekuję coś nowego.Choć wiem ,że nic nowego nie będzie. W tym przypadku Mark nie zawodzi. On musi zostać konserwatystą, bo to co zrobił sięga ideału i jest nie dopoprawienia.

A czy można coś nowego w tym stylu "markowej muzyki" wymyślić?
Pewnie i można - TYLKO PO CO-

Wszystkie płyty są dla mnie rewelacyjne

Albumy Solowe - Robson - 30.05.2005

Lukas1119 naprawdę nie słyszałeś TRD?? Czym prędzej radzę Ci się zapoznać ze 'snem łachmaniarza' Oczko Od razu Twoje sny będą piękniejsze Uśmiech

Albumy Solowe - Eowyn - 30.05.2005

Sailing To Philadelphia-ta płyta jest piękna...
Sorry, że tak nie kontynuuję wątku, ale mózg mi się roztopił przez te upały >.<

Albumy Solowe - Robson - 30.05.2005

Mówią, że Sailing To Philadelphia to klasyczna płyta MK- też mi odkrycie Ameryki Duży uśmiech Kurcze jest tak gorąco, że buty się do asfaltu przyklejają : :ph34r:

Albumy Solowe - Eowyn - 30.05.2005

Łohoho... Ja już chodzę bez butów Oczko

Albumy Solowe - Count_Bill - 05.06.2005

Oczywiście cięzki wybór ale Golden Heart troszke przed Sailing i Ragpiecker's, Shangri -La jakoś mnie tka bardzo nie kręci

Albumy Solowe - PAWEŁ - 02.05.2008

Cytat:Originally posted by grzegorz@Nov 16 2004, 01:54 PM
Mój głos jako pierwszy i pięknie (narazie) wygląda to 100%, ale napewno się to zmieni. Oczywiście oceniałem pod względem muzyki a nie tekstów.
JA GŁOSOWAŁEM NA GOLDEN HEART !! Szczęśliwy DRUGI POD MOIM WZGLĘDEM JEST ALBUM SILING TO PHILADELPFIA,A DOPIERO TRZECI S - L DALEJ RAGPIECKER'S PAWEŁ.

Albumy Solowe - aaadam - 06.05.2008

Po głębokim zastanowieniu stwierdziłem, że najlepszym według mnie albumem Marka jest:
Live From Nashville 13.07.2005 – Mark Knopfler.
Pewnie ktoœ powie: ale przecież takiej płyty nie ma - otóż jest, można było jš kupić po trasie S-L przez internet.
Dlaczego najlepsza? Ponieważ:
- perfekcyjnie zagrana,
- jakoœć dŸwięku czysta i karowna, przewyższajšcš niejednš produkcję studyjnš
- œwietne wersje przebojów DS, prawie za każdym razem lepsze od oryginału (jedynie MFN mnie nie przekonuje).
- fajna atmosfera wœród publiki.
Według mnie wzorcowa płyta koncertowa!!!!

p.s. chociaż powiem szczerze, że niedługo będzie to już tylko płyta nr 2, gdyż jeœli się pojawi płyta z nagraniami z obecnej trasy - w tej samej jakoœci - to będzie włšsnie ona nr 1!!!!

Albumy Solowe - xyz - 06.05.2008

O... ciekawe, nigdy nie słyszałem o tym albumie. Można to jeszcze gdzieœ doznać? Bo jakby nie patrzeć już chyba tego nie sprzedajš...

Albumy Solowe - Robson - 06.05.2008

Jakby się uprzeć to z tamtej trasy mamy 5 oficjalnych albumów koncertowych. Poprzez internet Mark dał zielone œwiatło i koncerty z Nashville (13.07) Indianapolis (14.07) Milwaukee (16.07) Salt Lake City (20.07) i Las Vegas (21.07) ujrzały œwiatło dzienne. Oczywiœcie to nie to samo co album ktory możemy kupić w sklepie z okładkš itd. ale jakby nie było sš Oczko

Albumy Solowe - koobaa - 06.05.2008

Jakby się uprzeć, to jest ich znacznie więcej. Te 5, które wymieniasz Robert, to tylko fragment na który się zdecydowaliœmy w gronie forumowym, a znajomy(a) Olafa pomógł nam je œcišgnšć z serwisu Crowfly, gdzie były swego czasu udostępniane, niestety tylko dla rezydentów USA. W sumie było ich ok. 15, jeœli dobrze pamiętam.
Niestety serwis crowfly.com coœ szwankuje obecnie, ale to tam należy szukać tych nagrań. Jeœli będzie problem, na pewno pomożemy.

Albumy Solowe - Robson - 06.05.2008

Ok. Wyraziłem się nie do końca precyzyjnie. 5 jakimi ja dysponuję Oczko

Albumy Solowe - aaadam - 06.05.2008

hmmm ja mam tych albumów około 10 i napewno mam je od kogoœ z Forum - niestety już nie pamiętam od kogo - więc może jakby dobrze poszuakć to by wyszło, że wszystkie te albumy sš u Forumowiczów.

Albumy Solowe - SmokEustachy - 07.05.2008

Ech tyle płyt się uzbierało przez lata - już przestaję to ogarniać.

Albumy Solowe - xyz - 07.05.2008

Cytat:Originally posted by aaadam@May 6 2008, 11:34 PM
hmmm ja mam tych albumów około 10 i napewno mam je od kogoœ z Forum - niestety już nie pamiętam od kogo - więc może jakby dobrze poszuakć to by wyszło, że wszystkie te albumy sš u Forumowiczów.
A można je gdzieœ dostać/kupić/odegrać/œcišgnać/posłuchać? Ponawiam pytanie...

Albumy Solowe - Mark - 23.05.2008

œcišgnšć - tak

Albumy Solowe - jambore - 23.05.2008

Cytat:Originally posted by xyz+May 7 2008, 09:19 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (xyz @ May 7 2008, 09:19 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-aaadam@May 6 2008, 11:34 PM
A można je gdzieœ dostać/kupić/odegrać/œcišgnać/posłuchać? Ponawiam pytanie... [/b][/quote]
szukaj tematu bootlegi