Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Po Co Nam Oficjalne Dvd? - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Po Co Nam Oficjalne Dvd? (/showthread.php?tid=378)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - Robson - 23.01.2007

A ja sobie to wtedy nagrałem na kasetę video Uśmiech Do dziœ oglšdam z wielkš przyjemnoœciš i radochš. Wczeœniej był wywiad Macieja Orłosia z Markiem K. Oczywiœcie mam na myœli Lokomotywę z 7 grudnia 2000 roku Oczko

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - grzegorz - 23.01.2007

Powinni to dołożyć do którejœ z płyt cyklu "Once Upon...", a tak robi się bałagan.

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - macsa - 23.01.2007

Robsonie - jesteœ w stanie przerzucić ten wywiad do postaci elektronicznej i udostępnić ??

Bardzo jestem ciekaw tego wywiadu Macieja Orłosia...

Jestem w stanie Maćku zrobić wszystko abyœcie go poznali ale nie mam pomysłu jak Smutny :wacko: Mam go na wideokasecie. A przerzucić w formie elektronicznej owszem ale jak to zrobić do stu tysięcy robaków???!!!! Duży uśmiech

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - koobaa - 23.01.2007

Mam ten wywiad na DVD. Chętnie zrobię Ci kopię Maciek Oczko. Przyœlij mi adres na PM.

Uff Oczko Kuba -zbawienny Uśmiech

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - macsa - 23.01.2007

Gdybym miał twojš kasetę to jestem w stanie to zrobić i wrzucić gdzieœ aby wszyscy mogli poznać ten wywiad...

Dodatkowo Kooba się zadeklarował, że mi przeœle - tylko te przesyłki zagraniczne takie drogie...

Dzięki Sułtani

Duży uśmiech

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - olaph72 - 24.01.2007

Cytat:Originally posted by macsa@Jan 23 2007, 07:21 PM
Może to już ktoœ ma ale jak dla mnie "What It Is" z Lokomotywy to może być [b]REWELACJA !! [/b]
Z całym szacunkiem Maćku, ale błędnie odczytałeœ zawartoœć tego materiału. Oczko 1:what it is (vocals live) odnosi się do nagrania w studiu ARD. W Warszawie ten kawałek poszedł cały z playbacku, łšcznie z wokalem.

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - koobaa - 24.01.2007

Wszystko się zgadza Olaf, tylko że wtedy w Warszawie w ogóle nie było What It Is. Był za to Silvertown Blues z playbacku, ale zapewne to o tym myœlałeœ Oczko.

Cytat:Originally posted by macsa
1:interview
2:money for nothing (video clip)
3:interview
4Zdezorientowanyilvertown blues (playback)
5:fade to black (live)
Lokomotywa club,TVP-1,warsaw,poland,7th-12-2000
Isntieje duża szansa Maciek, że jeden z wymienionych tu 'interviews' to może być właœnie ten 'Orłosiowy' Oczko Daj znać jak œcišgniesz.

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - macsa - 24.01.2007

Dzięki za info - zobaczymy jak się œcišgnie...

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - Robson - 24.01.2007

A ja słyszałem że podobno z półplaybacku. Tzn. słyszałem nie jest do końca dobrym okreœleniem bo mnie tam nie było Duży uśmiech What It Is z tego co pamiętam było zaraz po Silvertown Blues Uśmiech

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - koobaa - 24.01.2007

A co to znaczy "z półplaybacku"? Uśmiech Z tego co pamiętam to było udawanie na całego, jak to często bywa na tego typu występach promocyjnych. Półplayback jest np wtedy gdy tylko vocal albo gitara jest na żywo, a reszta odtworzona. W Warszawie było udawanie, na szczęœcie Fade to Black zrekompensowało wszystko Oczko.

Co do What It Is - zwracam honor, Olaf Oczko. Te kawałki z playbacku nie utkwilły mi w pamięci Język .

A już się zmieszałem, bo przecież oglšdałem to w TV i nagrywałem - na VHS i telewizyjnš betę. ^_^

Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 24 2007, 02:09 AM
Isntieje duża szansa Maciek, że jeden z wymienionych tu 'interviews' to może być właœnie ten 'Orłosiowy' Oczko
Pierwszy "interview" to tylko zapowiedŸ Orłosia. Potem idzie fragment teledysku do MFN i dopiero po nim właœciwy wywiad.

Kochani - żaden z was nie ma w pełni racji Duży uśmiech

Lokomotywa club,TVP-1,warsaw,poland,7th-12-2000

Oto menu główne:

[Obrazek: PDVD_000_rs.jpg]

Niestety niewłaœciwa zawartoœć polskiej częœci płyty:

[Obrazek: PDVD_001_rs.jpg]

Bo właœciwa kolejnoœć wyglšda tak:

1. Wywiad Tomka Kammela z MK:

[Obrazek: PDVD_002_rs.jpg]

[Obrazek: PDVD_003_rs.jpg]

2. Money For Nothing (video clip)

3. Wywiad Macieja Orłosia z MK:

[Obrazek: PDVD_004_rs.jpg]

[Obrazek: PDVD_005_rs.jpg]

[Obrazek: PDVD_006_rs.jpg]

4. Silvertown Blues (playback) :
5. What It Is (playback):

[Obrazek: PDVD_008_rs.jpg]

5. Fade To Black (live):

[Obrazek: PDVD_007_rs.jpg]

Koobaa - masz zupełnš rację - Fade To Black zrekompensował wszystkie playbacki !!

Jak dla mnie ten 35 minutowy materiał to REWELACJA !

Każdy Polski Fan Powinien To Mieć !

Baloney Again przecie nie było przynajmniej TVP tego nie pokazała. A wywiad z T. Kamelem też jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Może to nagrywali ale czy ostatecznie pokazali w TV to nie jestem pewien. Przynajmniej w moim telewizorku tego nie pokazali. Ale jeœli przegapiłem wolę o tym nie wiedzieć :angry: Uśmiech

Robercie - Baloney Again nie ma na tym występie - ktoœ pomylił się robišc ekran powitalny - właœciwš listę opisałem powyżej. Nic straconego jeœli przegapiłeœ wywiad Kammela - przecież ja go już na dniach będę miał ( jeœli Hiszpanie nie zastrajkujš Oczko )

Teraz mnie olœniło Uśmiech Wywiad z Tomaszem Kamelem gdzieœ mam w druku a co do Baloney Again jasne Maćku. Dziekuję Uśmiech

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - olaph72 - 25.01.2007

Cytat:Originally posted by macsa@Jan 24 2007, 09:43 PM
Kochani - żaden z was nie ma w pełni racji Duży uśmiech
Pozwolę sobie zauważyć, że pisałem o wywiadzie Orłosia poprzedzajšcym materiał nakręcony w Lokomotywie. Kolejnoœć wtedy wyglšdała tak jak opisałem. Mam to na trzech różnych noœnikach, więc na 120% się nie mylę. Oczko
Wywiad Kamela został wyemitowany kiedy indziej (wczeœniej).

Po Co Nam Oficjalne Dvd? - Robson - 25.01.2007

A jednak został wyemitowany???!!! To gdzie ja u licha byłem :angry: Uśmiech