Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Muzyczne Fascynacje - macsa - 07.01.2007

Dziękujemy za pozdrowienia dla "Markowej Rodzinki"

!! My też pozdrawiamy Największych Polskich Sułtanów !!

Do usłyszenia - jeszcze w tym roku nie raz - jak obiecujš Sułtani

Trzymamy za słowo

B)

Muzyczne Fascynacje - Andrzej - 07.01.2007

Robsonie jeœli jesteœ na Forum - pamietasz ta wersję Don't Worry w Hamburgu, wszyscy jakos bylismy zaskoczeni wersjš z EH.
I rzeczywiœcie jest niezapomniana.

Muzyczne Fascynacje - Andrzej - 07.01.2007

Nic nie mogę napisać. Jestem zakręcony. Piekny wieczór.
Ja tez dziekuje polskim Sułtanom.

Muzyczne Fascynacje - jambore - 07.01.2007

To ci niespodzianka. Duży uśmiech

Muzyczne Fascynacje - macsa - 07.01.2007

Kto wczoraj przegapił ma jeszcze szansę posłuchać wczorajszej specjalnej audycji naszych największych SUŁTANÓW - wrzuciłem na konto pocztowe knopflerpl@interia.pl

Po szczegóły odsyłam do wštku:

http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=1057&st=0

B)

Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 07.01.2007

Maćku jeœli można to proszę o hasło do konta (na pw lub e-mail), bo tradycyjnie brak czasu na słuchanie: albo praca, albo sen przed pracš.

Muzyczne Fascynacje - Robson - 09.01.2007

Bardzo dziękuję wszystkim za obecnoœć, że byliœcie z nami tego niezwykłego wieczora. A musiał być niezwykły bo goœciłem Niezwykłych Goœci. Tak! Ewelina i Kuba byli ze mnš Uśmiech Ponownie i graliœmy Najpięknieszja Muzykę Œwiata Oczko (chwile uniesień nie opuszczajš mnie ani na chwile) To był absolutny spontan a przecież te w większoœci w naszym życiu warte sš wykorzystania i podkreœlenia. Chyba spontan bo dwa, trzy dni przed programem otrzymuję od Kuby minilistę co moglibyœmy zagrać Oczko Tym razem Kuba bez czerwonej gitary a godzina i 6 min. bo tyle byliœmy na antenie razem, własciwie niewiadomo gdzie wyparowała. Kuba jak wiecie jest niezwykle skromnym i posiadajšcym ogromnš wiedzę Markowym fanem. Oczywiœcie towarzyszyła Mu Ewelina i razem rozumieliœmy się jakbyœmy znali się od lat. To jest zupełnie niesamowite. A ten rock z 7 na końcu zapowiada sie nad wyraz magicznie Uśmiech
A oto co zagralismy:

I Dug Up A Diamond- RLR i jak pięknie powiedział Kuba to wizytówka A.D. 2006 trudno się nie zgodzić prawda?
Small Potatoes
Millionaire Blues
Pyroman-20.05.01 The Greek Theatre L.A absolutny unikat. Wersja z odsłuchu MK!!! Czyli słuchamy tak jak słyszał to Mark!!! Gdyby nie Kuba nigdy bym nie dotarł do tej wersji.
Iron Hand- Timothy White Sessions
Say Too Much
Why Worry- RLR

Dziękuję. To była czysta i prawdziwa przyjemnoœć ubogacić wieczór obecnoœciš E&Q. Wielki szacunek i serdeczne pozdrowienia.

Muzyczne Fascynacje - Evelda - 10.01.2007

Rob, każde Spotkanie z Tobš jest przeżyciem z najwyższej półki, dlatego cišgniemy do Ciebie z każdego miejsca œwiata i o każdej porze Oczko i możesz być pewien, że nie ulegnie to zmianie dopóki i Ty będziesz wyrażał ochotę Uśmiech
Tak więc: do najbliższego! Wywracanie oczami

PS. Uwielbiam te chwile, kiedy przy którymœ kubku czarnej (co myœli rozjaœnia) przychodzi nam stwierdzać, że… i tym razem żadnym sposobem nie uda się nam nagadać… Duży uśmiech

Uœciski i pozdrowionka Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - Robson - 10.01.2007

Zawsze będę wyrażał ochotę to kwestia bezdyskusyjna Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 10.01.2007

Kończę dopiero słuchać audycję z 16 grudnia. 4 godziny słuchania, a kto słuchał to wie, że nie ma silnego żeby przewijał do przodu. Każda minuta słowa i muzyki (na żywo i z odtwarzacza) jest na najwyższym poziomie i sprawia wielkš radoœć słuchania. Parafrazujšc pewnš stację radiowš, można œmiało powiedzieć, że audycja Robsona to 'Markowy głos w Twoim domu'.
Słuchałem, na razie fragmenty, ostatniej audycji i faktycznie 'Pyroman' z odsłuchu to jest to. A najciekawsze jest to, że mam cały koncert w tej wersji i całkowicie o nim zapomniałem. Chyba skoczę po lecytynę do apteki. Oczko

Muzyczne Fascynacje - macsa - 10.01.2007

Grzegorzu - mam nadzieję, że nie dasz nam długo czekać i wrzucisz czem prędzej ten koncercik na konto knopflerpl(ad)interia.pl ...

A oderwać od audycji Roberta to i końmi nie można - sam wiem o tym najlepiej ...

Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 12.01.2007

Dzisiaj na próbę wysyłam na Knopflerowe konto pierwszš z szeœciu częœci koncertu z 20.05.2001 (bootleg nagrany z odsłuchu Marka) w postaci plików *RAR. W każdym pliku sš po trzy utwory w formacie mp3 160kHz. Pliki sš w załšczniku do wiadomoœci o temacie 20.05.2001p1 do p6, a nadawca-Grzegorz. Jak nic nie zawaliłem to resztę postaram się dosłać jutro.
Do ostatniej częœci będzie dołšczona setlista.

Muzyczne Fascynacje - macsa - 12.01.2007

Grzegorzu - dotarła tylko pierwsza paczka, prawdopodobnie zrobiłeœ zbyt duże załšczniki. Załšcznik do listu nie może mieć więcej niż 35 Mb.

Spróbuj jeszcze raz...

To była tylko próba i wysłałem tylko jednš paczkę. Dzisiaj reszta.

A to przepraszam Grzegorzu - z rana przed kawš mózg nie funkcjonuje jeszcze tak jak bysmy tego oczekiwali...

Oczko

Dosłałem resztę. Jest już całoœć na Markowym koncie. W sumie 7 paczek (doszła 20.05.2001.p5a z Telegraph Road).
A tak na marginesie, to rozmiar paczek podany na koncie z rozmiarem rzeczywistym nie wiele ma wspólnego. Nie wiem dlaczego na koncie znacznie zawyżajš rozmiary listów.

To jest odwieczny problem przeliczania bajtów...tak już niestety jest..

Grzegorzu wrzuć proszę tę informacje do wštku o koncie :

http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=1057

żeby był porzšdek...

Dziękuję

Muzyczne Fascynacje - koobaa - 12.01.2007

Cytat:Originally posted by Evelda@Jan 10 2007, 12:49 PM
Rob, [b]każde Spotkanie z Tobš jest przeżyciem z najwyższej półki, dlatego cišgniemy do Ciebie z każdego miejsca œwiata i o każdej porze Oczko i możesz być pewien, że nie ulegnie to zmianie dopóki i Ty będziesz wyrażał ochotę Uśmiech
Tak więc: do najbliższego! Wywracanie oczami [/b]
To prawda jest! Uśmiech
Serdecznie Dziękujemy za wyrozumiałoœć i za możliwoœć bycia z Wami w tak niezwykły sposób. Obcowanie z Robsonem w Jego żywiole, to absolutnie niezwykłe Doznanie i będziemy robić wszystko, by móc spotkać się tam ponownie jak najszybciej.
Dziękujemy Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - macsa - 14.01.2007

Pięknš muzykę Robson nam wczoraj zaserwował w Muzycznych Fascynacjach. Tylko w jednym utworze zaœpiewał nasz Mistrz - za to w jakim !! Resztę audycji stanowiła muzyka filmowa mistrza - piękne smaczki i trzaski płyty analogowej...

Audycja już jest na naszym koncie pocztowym...

Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 14.01.2007

W końcu odrobiłem zaległoœci w słuchaniu i pierwsze wrażenie to takie, że podoba nam się to samo. Te same rarytasy. Ale chyba wszyscy tak mamy.
Wiadomo, że '' I Dug Up A Diamond'' w wersji live jest wyjštkowy, nawet w opisie płyty "Real Live..." na Allegro sprzedajšcy pisze tak: "Utwór "I DUG UP THE DIAMOND" jest tak dobry, że "BROTHERS IN ARMS" się chowa..." Może nie do końca się z tym zgadzam, ale końcowe solo a właœciwie duo jest wyjštkowe.
Jeœli idzie o ''Timothy White Sessions" to chyba nie było nic więcej ponad cztery znane utwory. Tutaj zdaje się być potwierdzenie tego.