![]() |
|
Projekt DVD Torwar 2008 - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Projekt DVD Torwar 2008 (/showthread.php?tid=1044) |
Projekt DVD Torwar 2008 - Filip - 24.01.2009 Dzięki... myslę jeszcze nad jakims 3 projektem zobaczymy co tam przyjdzie do głowy
Projekt DVD Torwar 2008 - filipk91 - 24.01.2009 Ja chrzanię, dla mnie przód jest boski!!! KA-PI-TAL-NY!! I nie mówię tego, żeby było na odwrót Co do tyłu, to tylko zmienić ciut czcionkę, bo jest pikseloza, a jak będzie wyraźniejsza, to cud, miód i orzeszki
Projekt DVD Torwar 2008 - faf123 - 25.01.2009 Oglądałem sobie te pokazy slajdów na YouTube i mnie troche zirytowały....No dajcie spokój, ile jest tandetnych programów, które losowo robią takie badziewia. Rozumiem jak ktos chce pokazać efekciarsko znajomym wycieczke z Egiptu, dorzucić do tego śpiewy Arabów i pokazać przy okazji spotkania znajomych, chwaląc się zdjeciami przy wielbłądzie...ale wydawać jakies marne pokazy slajdów na DVD i rozpowszechniać to? Może dam linki do odpowiednich programów z internetu i każdy we własnym zakresie zrobi swoją prezentacje gitar Marka... Wybaczcie mi, ale te pokazy są troche żałosne. W kazdym razie nie robiłbym z tego jakiegos wielkego halo...Jak już się ktoś za to zabiera, to niech to będzie wyglądać choć troche profesjonalnie- okładki są w miare dobre...no ale ten pokaz... Dziś porobie zdjęcia mojemu psu, dodam jego szczeki w tle, pokombinuje troche, ekrany będą wskakiwać, obracać się, zanurzać itp, dodam to na forum i też będe oklaskiwany? A może to ma być prezentacja w PowerPoincie? Jeśli tak, to na prezentacje przed pracownikami w biurze się nadaje... Może piszę troche ostro, ale ograniczyłbym ten entuzjazm..naprawdę.. P.S. To prezentacja do Sailing To Philadelphia macsa przypomina mi te tandetne nekrologi z youtube- parę zdjęć, muzyka, przejścia..napisy.... P.S.2. NIe jestem złosliwy, tylko zastanawaim się nad sensem i wyolbrzymiony podziwem nad "dziełem" Macsa. Jak poogląda się trochę filmów z YouTube, trochę profesjonalnych nagrań z koncertów, to taka "kaszanka" nie robi wrażenia. Może trzeba na to poświęcić więcej czasu? A jak się go nie ma, to może w ogole się za to nie zabierać, niż robić na pół gwizdka? Projekt DVD Torwar 2008 - macsa - 25.01.2009 Panie Faf - siedzę nad projektem już pół roku i zapewniam, że żaden klip nie został zrobiony na odwal się za pomocą byle jakiego programu do pokazu slajdów... Obecnie na 18 kawałków tylko dwa składają się z pokazu slajdów, a zajawki widoczne na Tubie to fazy wstępne projektu. Pokłon oddaję wszystkim którzy nadesłali swoje nagrania i przyczynili się do całej sprawy - największy ukłon należy się Panu Mariuszowi Hekselmanowi, Cichemu oraz Januszlo. P.S.1 Z pustego i Salomon nie naleje - podeślij klipy to szybciutko złoże mniej "tandetny" klip. P.S.2 Mój drogi - ciężko obecnie o profesjonalne nagrania po obostrzeniu przepisów przez Pana Knopflera więc materiały są jakie są. Co do efektu końcowego to zapewniam Cię, że nie będzie się czego wstydzić... A teraz kolej na jakiś ciekawy tytuł... Co powiecie na "Speedway At Warsaw" ?? Projekt DVD Torwar 2008 - filipk91 - 26.01.2009 A może coś co nie jest nazwą miasta wrzuconą w tytuł? Może po prostu Warsaw 2008? To był który koncert Marka w Polsce? 3? Może The Third Night In Poland? Były już tytuł tego pokroju Projekt DVD Torwar 2008 - Filip - 26.01.2009 No Speedway At Warsaw dobre A co do tego że projekt jest tandetny to zostawiam bez komentarza.
Projekt DVD Torwar 2008 - Ania_M - 26.01.2009 'Kill to get Mark' może? ![]() Maćku, nie martw się. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał jakieś 'ale', a Ty po prostu rób swoje.
Projekt DVD Torwar 2008 - faf123 - 26.01.2009 macsa napisał(a):P.S.1 Nie mogę....naprawdę... Widzę, że pewność siebie należy u macsa do priorytetowych cech, i wychodzi ponad jakość jego dzieł. Tak nie powinno być. Teraz myśle, że może to juz kwestia gustu- o którym podobno się nie dyskutuje... Jeśli ktoś ma taki gust i zachwyca sie tymi "projekcjami", to najwyraźniej...hmm..ma taki gust i dlatego to mu się podoba. Ja mam inny, uważam, że powinno to wyglądać inaczej i nie mam też żalu o jakość nagrań. Cieszę się, że w ogóle są- żal mam do ich połączenia. Nie piszę już- nie róbcie tego. Piszę teraz- róbcie to jak chcecie, ale można to zrobić lepiej i tym co jest bym się nie zachwycał. Bo Mark w tek obróbce, jest jak pieczeń z bażanta, nafaszerowanego makiem w przepysznym sosie, ale podana na plastykowe talerzyki i jedzona jednorazowymi widelcami w bistrze dla TIRowców... Projekt DVD Torwar 2008 - seska - 26.01.2009 faf123 napisał(a):Nie mogę....naprawdę... Widzę, że pewność siebie należy u macsa do priorytetowych cech, i wychodzi ponad jakość jego dzieł. Tak nie powinno być. Teraz myśle, że może to juz kwestia gustu- o którym podobno się nie dyskutuje... Jeśli ktoś ma taki gust i zachwyca sie tymi "projekcjami", to najwyraźniej...hmm..ma taki gust i dlatego to mu się podoba. Ja mam inny, uważam, że powinno to wyglądać inaczej i nie mam też żalu o jakość nagrań. Cieszę się, że w ogóle są- żal mam do ich połączenia. Nie piszę już- nie róbcie tego. Piszę teraz- róbcie to jak chcecie, ale można to zrobić lepiej i tym co jest bym się nie zachwycał. Bo Mark w tek obróbce, jest jak pieczeń z bażanta, nafaszerowanego makiem w przepysznym sosie, ale podana na plastykowe talerzyki i jedzona jednorazowymi widelcami w bistrze dla TIRowców... Tekst jest dobry zwłaszcza to " w bistrze dla TIRowców"
Projekt DVD Torwar 2008 - Ania_M - 26.01.2009 Faf - a więc skoro uważasz że może być lepiej, zrób to sam i to lepiej niż Maciek.Zobaczymy jak Ci się to uda. Projekt DVD Torwar 2008 - mirek - 26.01.2009 Aniu popieram Cie macs rob dalej spokojnie ciekawe jak skleic czlowieka jak masz tylko nogi i kawalek reki
Projekt DVD Torwar 2008 - Robson - 26.01.2009 Maćku nie zniechęcaj się. Projekt DVD Torwar 2008 - faf123 - 26.01.2009 Ania_M napisał(a):Faf - a więc skoro uważasz że może być lepiej, zrób to sam i to lepiej niż Maciek.Zobaczymy jak Ci się to uda. ............................... Tylko czekałem na taki kontratak......Zastanawiałem się tylko z której strony nadejdzie. Czy pisałem, że zrobiłbym lepiej? Zrobiłbym bez probelmu tak samo- w tym rzecz- każdy z Was mógłby zrobić coś takiego przy odrobinie chęci. Mnie (piszę to już znowu) dziwny wydaje się ten wielki entuzjazm. A ja czuję się na forum jak nieświadomy biały obywatel cywilizowanego kraju, który jest świadkiem pokazu działania telewizora obywatelom południowej Zambii. Nasi koledzy z Zambii patrzą na postać w telewizorze, zachwycają się, klaszczą, matki porzucają dzieci, ojcowie wstrzymują polowania..itd, a ja zastanawiam się- "nad czym oni się tak zachwycają?". Mógłbym przynieść telewizor plazmowy i zupełnie by zdębieli. Czy teraz ktoś rozumie mój stan? Chyba raczej nikt się ze mną nie zgodzi.... Projekt DVD Torwar 2008 - Robson - 26.01.2009 faf123 bo widzisz to nawet nie o to chodzi. Masz prawo oceniać, ma prawo Ci się nie podobać ale ja akurat zawsze próbuję docenić i zauważyć chęci i zapał do pracy a tego wszystkiego Maćkowi nie brakuje. Niejednkokrotnie wyrażałem swoje poparcie dla tego projektu i będę go bronił bo sam nawet nie wiedziałbym jak zacząć A wolny czas i jakikolwiek pomysł i inicjatywa ze strony Maćka to dla Ciebie nic nie znaczy? Trochę szacunku i zrozumienia bo tego w Twoich wypowiedziach nie znalazłem.
Projekt DVD Torwar 2008 - olaph72 - 26.01.2009 Ja rozumiem. Aczkolwiek nie zabieram głosu w sprawie powstającego montażu, bo nie jestem zainteresowany nagraniami niskiej jakości (o ile nie przedstawiają dla mnie wyjątkowej wartości, z różnych powodów). Nie lubię jednak uwag w rodzaju "nie podoba ci się, to zrób lepiej". Powtórzę pytanie, które już kiedyś zadałem: czy jeśli kwestionuję jakość szafy, to mam ją sobie wykonać sam? Bez przesady. Projekt DVD Torwar 2008 - Filip - 26.01.2009 Nikt nikogo nie zmusza do ogladania tego, niepodoba się to nieoglądać, a nasz entuzjazm jak to zostało ujete to podziw dla Maćka który poświeca duzo pracy nad tym i to że zostanie coś po tym koncercie z 2 maja na półce, a z końcowym negatywnym komentarzem lepiej się wstrzymać do obejrzenia wersji finalnej
Projekt DVD Torwar 2008 - Ania_M - 26.01.2009 Trzeba jeszcze zaznaczyć, że nie możemy docekać się oficjalnego wydawnictwa, więc kiedy ktoś tak jak Maciek dobrowolnie, bezinteresownie i z ogromnymi chęciami rusza z pomocą, wykonując kawał naprawdę niezłej roboty i poświęcając na to swój wolny czas - to to jest postawa bardzo godna pochwały. Projekt DVD Torwar 2008 - Robson - 26.01.2009 Olaf to zależy gdzie zamawiałeś tę szafę. Bo jeśli u fachowca masz prawo wymagać solidnej roboty a jeśli nie, to rzeczywiście ciśnie się na usta stwierdzenie że może sam zrobiłbyś to lepiej
Projekt DVD Torwar 2008 - olaph72 - 26.01.2009 Robson, gdybym umiał zbijać szafy, to nie zamawiałbym ich u nikogo. Projekt DVD Torwar 2008 - Robson - 26.01.2009 Skoro tak to wszystko jasne
|