![]() |
|
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476) |
Muzyczne Fascynacje - koobaa - 15.01.2007 Cytat:Originally posted by grzegorz@Jan 14 2007, 04:17 PMStrona Van Tol'a może wprawdzie służyć jako niezłe kompedium bootlegów MK, jednak nawet tam nie zawsze informacja jest precyzyjna. Słyszałem o Why Worry zarejestrowanym (zagranym) podczas tej sesji z kilku ródeł, dlatego o tym powiedziałem. Podobnie sytuacja ma się z tajemniczym Sacred Loving - piosenkš autorstwa Davida Knopflera, którš zarejestrowano na tych samych tamach demo co utwory na pierwszš płytę DS, a która nigdy nie ujrzała wiatła dziennego - z nieznanych przyczyn. Nie ma jej również na bootlegach zawierajšcych te słynne pierwsze sesje. A jednak istniała i była nagrana. Charlie Gillett musiał jš prezentować w swej audycji Honky Tonk Demos, dzięki której zaistnieli DS.... Muszę do niego napisać w tej sprawie... Wracajšc jednak do Timothy White Sessions - jeli kto z Was posiada Two Young Lovers z tych sesji - bardzo chętnie poznałbym tę wersję .
Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 15.01.2007 Wrzuciłem na Markowe konto "Two Young Loveres". Jest to z dużym prawdopodobieństwem wersja ze wspominanej sesji, ale głowy ucišć sobie za to nie dam. Muzyczne Fascynacje - koobaa - 15.01.2007 Dziękuję Grzegorz Okazuje się, że wystarczy tylko rzucić hasło a największe skarby pojawiajš się nagle jak gdyby nigdy nic . To może wiecie cos więcej o wersji Next Time I'm In Town którš zagralismy z Robsonem w Jego Audycji? Mam na mysli okolicznoci jej powstania i goci, których tam słychac na dęciakach. Muzyczne Fascynacje - Robson - 15.01.2007 Włanie! Next Time I'm In Town - wersja alternatywna jak jš ochrzcił Kuba Dobrze byłoby poznać wszystkie okolicznoci Grzegorzu dzięki za Two Young Lovers
Muzyczne Fascynacje - koobaa - 20.01.2007 Drugi tydzień z rzędu mam problem z słuchaniem MF przez internet . Czy Wy również, Drodzy Słuchacze-Forumowicze macie problemy? Nigdy wczeniej tak nie było... :unsure: Macsa, Ty nagrywasz co tydzień... Odbierasz R+ przez odbiornik czy przez net? Muzyczne Fascynacje - macsa - 21.01.2007 Odbiór R+ jest teraz zdecydowanie lepszy niż wczeniej - wystarczy jedynie zainstalować sobie WinAmp'a. Darmowy odtwarzacz dostępny na stronie http://www.winamp.com . Jeli chcecie to wczorajszš audycję umieszczę na koncie... Muzyczne Fascynacje - koobaa - 21.01.2007 Miejmy nadzieję, że winamp rozwišże problem, dotychczas odtwarzałem przez jet audio i było OK. Dzięki Macsa za tę informację .Jeli nie sprawi Ci to problemu (wiem, że zajmuje to dużo czasu), to poproszę Cię o udostępnienie wczorajszego programu .
Muzyczne Fascynacje - macsa - 23.01.2007 W ostatniej - sobotniej audycji nie mogło zabraknšć muzyki Michaela Breckera. Właciwie cały kšcik powięcony muzyce MK wypełniony był dwiękami saksofonu Pana Breckera: MARK KNOPFLER - Boomtown MARK KNOPFLER - Smooching MARK KNOPFLER - Going Home: Theme Of The Local Hero dIRE sTRAITS - Your Latest Trick Program całego wieczoru znajdziecie tu: Wieczór 20.01.2007 r. Cała audycja znajduje się już na naszym koncie pocztowym knopflerpl[małpka]interia.pl B) Muzyczne Fascynacje - koobaa - 23.01.2007 Niesamowity Goć jeste Macsa z dzieleniem się z nami tymi skarbami . Dzięki za Twój czas i chęci. Po zainstalowaniu winampa, faktycznie problem z odtwarzaniem R+ zniknšł i już następnej audycji nie opuszczę .
Muzyczne Fascynacje - grzegorz - 03.02.2007 Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 15 2007, 07:43 PMCiężko co znaleć na ten temat ale wychodzi z moich poszukiwań, że jest to 1990 rok. Przy tym utworze ( z dęciakami) znalazłem dopisek : ''version2-No contenida en el album", a w innym miejscu: "Mark Knopfler en solitario". Po hiszpańsku ale i tak jestemy krok bliżej. Muzyczne Fascynacje - koobaa - 03.02.2007 Tak Grzegorz, to sš jedyne informacje które można znaleć w obiegu. Nie zbliżajš nas jednak do okolicznoci powstania nagrania ani do nazwisk goci, którzy w nim biorš udział .
Muzyczne Fascynacje - macsa - 14.02.2007 Czy kto nagrał może ostatnie Fascynacje z 10.02.2007 ? i może gdzie udostępnić ? Może Kooba ?? Muzyczne Fascynacje - Evelda - 14.02.2007 Mam, Maćku Z przyjemnociš udostępnię gdzie wskażesz Pozdrawiam
Muzyczne Fascynacje - macsa - 14.02.2007 Poproszę na konto forumowe jeli mozesz... Dzięki Muzyczne Fascynacje - MARTINEZ - 14.02.2007 kooba o ile sie nie myle to cala plytka Demos 77 byla wystawiana juz na forum chyba ze nie o nia ci chodzi Muzyczne Fascynacje - koobaa - 14.02.2007 Chodzi o Next Time I'm In Town z sekcjš dętš, a w szczególnoci o okolicznoci powstania tej wersji i kto brał udział w nagraniach. Z legendarnych sesji demo (1977) interesuje mnie na dzień dzisiejszy tylko utwór Sacred Loving - piosenka Davida, którš wtedy zarejestrowano, a której nie ma na bootlegach. Przypuszczam, że pojawiła się w audycji Charliego Gillett'a, ale póki co nie udało mi się tego potwierdzić (czyt. Charlie milczy ). Jeli kto przypadkiem posiada ten numer, to jestem chętny .
Muzyczne Fascynacje - Evelda - 15.02.2007 Cytat:Originally posted by macsa@Feb 14 2007, 04:10 PMMaćku, sobotniowieczorna Perełka tymczasem tutaj: http://www.filefactory.com/file/523380/ Za diaska nie potrafię podzielić (ani tym bardziej skompresować) tego pliku do 35 MB... :ph34r: PS. Polecam z całej duszy i ze wszystkich sił - nie tylko poczštek drugiej godziny
Muzyczne Fascynacje - macsa - 16.02.2007 Serdeczne dzięki Eveldo !! Zawszę słucham całoci z ogromnš ciekawociš Nie tylko Amerykańskiego Bohatera ![]() Pozdrowionka Muzyczne Fascynacje - macsa - 15.03.2007 A ja znowu po probie - czy kto nagrał może ostatniš sobotniš audycję z 10 marca 2007 ? Może Evelda miała chwilkę ? Znowu miałem jakie "bardzo ważne sprawy" i nie uciekło... Bardzo proszę -_- Muzyczne Fascynacje - macsa - 08.06.2007 A ja zwrócę uwagę wszystkim forumowiczom na najbliższš audycję 9.06.2007 r. godz. 21:00. W ostatniš sobotę Robert cichutko napomknšł, że będzie próbował łšczyć się z kim z bardzo daleka w kšciku powięconym MK. Mylę, że znowu szykuje się co niecodziennego jak sławne audycje z udziałem Kooby - proszę nastawić ucha w najbliższš sobotę... B) |