Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Muzyczne Fascynacje - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Muzyczne Fascynacje (/showthread.php?tid=476)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Muzyczne Fascynacje - Andrzej - 09.06.2007

Ach, miło bedzie posłuchac starych brachów. Zrobie to ze szczególna uwagš, bo dzisiaj wieczór w domu spędzam sam(żona na zlocie klasowym).

Muzyczne Fascynacje - ania - 09.06.2007

a mi dla odmiany kiedy już i czas jest (bom na wakacjach Język) Uśmiech i chęci ogromne Uśmiech internet posłuszeństwa odmawia Smutny dwa dni z nim wojuję i nic ;(
ale życzę miłego wieczoru!
ufam, że to ten kolejny z niezapomnianych się szykuje Oczko

No to miło usłyszeć zza Oceanu Naszego Coobę na falach Robsona. Zaczeli mocno od Sułtanów w wersji z roku 1977(wersja demo). Nasze chodzšce knopflerkowe encyklopedie.
Jesli jesteœcie na Forum to polecam http://www.rdo.pl - pełno tam dziœ markowej Knopflerkowoœci, Coobowoœci o Robsonowoœci.

Pierwsze(demo nagrania) brzmišce jeszcze bardzo surowo momentami nawet œmiesznie - Robson okreœlił, cytuję:
"Tak hartowało się złoto"

Audycję slucham ze swojš dziesięcioletnia Marcelš. Cišgle zadaje mi pytanie kiedy mówi Cooba , a kiedy Robson(Robsona zresztš zna osobiœcie,poniewaz goœcił u nas przed koncertem w Hamburgu.
Zawsze wydawało mi się ,że ja najbardziej kocham muzykę Marka Knopflera i.....okazuję sie ,że nie jestem sam, mam wręcz wrażenie, że sš osoby , ktore kochaja jeszcze bardziej, jeœli mozna mocniej kochać.

Kochani padły pozdrowienia dla wszystkich FANÓW z calej Polski, a szczególnie dla tych ktorzy pojawiš sie na IV Zlocie w Krakowie. "Kraków to stajnia konopflerowoœci w Polsce" - pieknie powiedziane - prawda.

Ta godzinka zleciala tak szybko, ale jestem szczeœliwy. Dziekuje Panowie.

Muzyczne Fascynacje - anrom - 10.06.2007

A ja znów niestety nie mogłem posłuchać na żywo... Smutny

Muzyczne Fascynacje - macsa - 13.06.2007

Sobotnia audycja dopiero wczoraj doczekała się u mnie przesłuchania. Sułtani jak zwykle odkryli kilka ciekawych kart z najstarszej historii Dire Straits, œwiętowali także 30 rocznicę nagrania pierwszych utworów demo. Ach jak one inaczej brzmiš od tych znanych współczeœnie - ale "tak hartowało się złoto" jak stwierdził Robert.

Bardzo dobra wiadomoœć - Sułtani planujš następne spotkanie już w studiu radiowym i wtedy mam nadzieję usłyszymy znowu dŸwieki słynnej czerwonej gitary...

Nie ma to jak słuchac audycji na żywo ale i odgrzewana perełka ma swojš magię.

Dziękuję Wam Sułtani.

Muzyczne Fascynacje - Robson - 13.06.2007

A ja w imieniu Kuby i swoim bardzo dziękuję za obecnoœć przy odbiorniku. Czuliœmy że jesteœmy wœrod swoich. To był zaszczyt goœcić ponownie Kubę i zaszczyt być w Waszych domach Oczko Serdeczne pozdrowienia Uśmiech

ps. przy pomyœlnych wiatrach za rock to dopiero będzie się działo Uśmiech

Muzyczne Fascynacje - macsa - 13.06.2007

Cytat:ps. przy pomyœlnych wiatrach za rock to dopiero będzie się działo smile.gif

No właœnie - już ostrzymy pazurki na 30 lecie "Jedynki" !!

Muzyczne Fascynacje - koobaa - 14.06.2007

I ja jestem rad, że ponownie dane mi było aktywnie uczestniczyć w Audycji Robsona. To zawsze ogromna frajda i zaszczyt Uśmiech.
Dla wszystkich, którzy słuchali - należy się małe sprostowanie dotyczšce stoczni Swan Hunter. W audycji wspomniałem, że to mała stocznia i niewiadomo właœciwie dlaczego Mark wraz z grupš The Notting Hillbillies zdecydował się zagrać koncert charytatywny dla nich. Otóż okazuje się, że Swan Hunter to ogromne przedsiębiorstwo brytyjskie z siedzibš w Newcastle, które we wczesnych latach 90-tych przechodziło kryzys, grożšcy zwolnieniem ogromnej iloœci pracowników. Uratować je mogło tylko spłacenie długu i poproszono o pomoc m.in. miejscowych artystów. Mark jako rodzimy Geordie zgodził się wzišć udział w specjalnym koncercie, z którego dochód przeznaczono na ratowanie stoczni Swan Hunter. Stšd mamy znakomity bootleg o tym tytule.
To tyle w ramach sprostowania Oczko.

Muzyczne Fascynacje - Robson - 14.06.2007

To prawda że jest znakomity i ja dzięki Kubie moge się nim cieszyć od wczoraj Oczko So Far Away np. w wersji calypso od poczštku do końca Oczko Znakomite Railroad Worksong (zawsze uważałem że to Mark powienien zaœpiewać) Uśmiech i co ciekawe na tym koncercie Guy'a Fletchera zastšpił Alan Clark. Œwietny koncert i jakoœć znakomita. Zagraliœmy sam finał czyli Setting Me Up- również fenomanalne i Kuba zadał mi pytanie czy ja już odtwarzałem ten koncert? Nie bardzo potrafiłem odpowiedzieć. Teraz już wiem, że nie mogłem bo go po prostu nie miałem, ale to już nieaktualne Oczko

Muzyczne Fascynacje - macsa - 30.06.2007

Chciałbym tylko napisać szanownej rodzince knopflerowej, że dzisiaj jubileuszowe 400 wydanie audycji autorstwa Roberta Paciorka "Muzyczne Fascynacje" nadawanej w Radiu Plus Opole. Jak sam Robert powiedział tydzień temu będzie to audycja niezwykła i pełna niespodzianek - również w kšciku poœwięconym Markowi Knopflerowi.

Kto jeszcze nie nastawił to przypominam, że radio nadaje przez internet. Oto strona :

Muzyczne Fascynacje

Do usłyszenia...

Muzyczne Fascynacje - BET - 30.06.2007

Robsonie moglbys sie podzielic nowym nabytkiem? :wub:

Muzyczne Fascynacje - Andrzej - 30.06.2007

Cytat:Originally posted by macsa@Jun 30 2007, 07:38 PM
Chciałbym tylko napisać szanownej rodzince knopflerowej, że dzisiaj jubileuszowe 400 wydanie audycji autorstwa Roberta Paciorka "Muzyczne Fascynacje" nadawanej w Radiu Plus Opole. Jak sam Robert powiedział tydzień temu będzie to audycja niezwykła i pełna niespodzianek - również w kšciku poœwięconym Markowi Knopflerowi.

Kto jeszcze nie nastawił to przypominam, że radio nadaje przez internet. Oto strona :

Muzyczne Fascynacje

Do usłyszenia...
Jestem. Słucham sobie.

Cytat:Robsonie moglbys sie podzielic nowym nabytkiem? wub.gif

Czy my nie wiemy o czymœ ważnym ? Robson - chwal się !!

Muzyczne Fascynacje - BET - 30.06.2007

Zerknij Macku pare postow wyzej.. Robi ma Swan Huntera Duży uśmiech A ja z lowcy labedzi znam tylko setting me up Smutny

Cytat:Zerknij Macku pare postow wyzej.. Robi ma Swan Huntera biggrin.gif A ja z lowcy labedzi znam tylko setting me up sad.gif

Ale ze mnie ciapa...Jak chcesz Beciki Łowcę to daj cynka...

Duży uśmiech

A dla naszego Redaktora Muzycznego - najlepsze życzenia z okazji jubileuszu !! Jeszcze co najmniej 4000 wydań Fascynacji !! Keep On Going Robson !!

Duży uśmiech

Muzyczne Fascynacje - jambore - 01.07.2007

Cytat:Originally posted by macsa@Jun 30 2007, 11:16 PM
Cytat:[b]Zerknij Macku pare postow wyzej.. Robi ma Swan Huntera biggrin.gif A ja z lowcy labedzi znam tylko setting me up sad.gif

Ale ze mnie ciapa...Jak chcesz Beciki Łowcę to daj cynka...

Duży uśmiech

A dla naszego Redaktora Muzycznego - najlepsze życzenia z okazji jubileuszu !! Jeszcze co najmniej 4000 wydań Fascynacji !! Keep On Going Robson !!

Duży uśmiech [/b]
Udało mi się dziœ podsłuchać MF .
Robson: jesteœ Wielki

Muzyczne Fascynacje - Robson - 01.07.2007

Rany ja naprawdę nie wiem co mam teraz powiedzieć -_- chyba tylko tyle, że dzięki Takim Markowym Fanom po prostu wiem że Markowa Muzyka trafia do odpowiednch Ludzi wrażliwych na piękno i ponadczasowoœć tych dŸwięków. Dziękuję to zaszczyt i szczęœcie Uśmiech