![]() |
|
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci (/showthread.php?tid=173) |
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Evelda - 17.03.2006 Tak. Często powraca do mnie myl, że na (dla) Camel jest zawsze odpowiednia pora i okazja, ale dla Harbour of Tears dzi włanie wyjštkowa... Irish Air... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - dudageo - 17.03.2006 a ja goršco polecam dzis o 19.00 na dwójce KABARET HRABI... porzšdna dawka porzšdnego humoru... Myslę, że Pablosan mnie poprze w tej kwestii, co Pablo?
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 19.03.2006 Polecam płytę pana który się nazywa John Wetton ("karmazynowy" piewak z lat 1972-74) i jego płytę "Battle Lines". Nie jest to nic odkrywczego ani tym bardziej wybitnego, ale posłuchac tego ciepłego głosu zawsze warto. Nie za szybko, nie za głono, za to melodyjnie. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - HOWARD - 19.03.2006 Z kolei HOWARD, od dni parunastu będšc w chwilowych dire straits, poleca na poranek lub podwieczorkowe biesiadowanie albumik KATE BUSH "Aerial".. Czy kto słyszał już utwór Sunset z tego albumu? Pracujšcych w radio nie pytam, bo to wiadomo, że tak B)P.S. Jest fenomenalny, według mnie.. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Evelda - 19.03.2006 Cały nowy album Kasi Krzaczek jest zjawiskowo piękny, za drugi kršżek - A Sky of Honey - nie do (tradycyjnego) opisania . Czegóż tam nie ma - poranne ptasie trele, leniwe letnie popołudnia, zachody słońca... kšpiel w Atlantyku pod kurtynš gwiazd... Ilekroć po niš sięgam, przenoszę się w jakš niezwykłš przestrzeń - Somewhere in between...
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - HOWARD - 20.03.2006 Ty to dopiero umiesz zachęcić Miłego dnia wszystkim polecajšcym innym co
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Trissi - 20.03.2006 Ja nie przepadam za Kate Bush. jedyna moja ulubienica to Tori Amos Babeczki piewajš podobnie, ale w głosie Kate, jest co, co mnie troszeczkę irytuje. A Tori... pisać dalej nie muszę ![]() "Do wszystkich mieszkańców 3-miasta i okolic... W gdańskim oddziale Muzeum Narodowego w Gdańsku (na terenie Parku Oliwskiego) do połowy kwietnia trwa wystawa prac Zdzisława Beksińskiego zgromadzonych w Muzeum Historycvznym w Sanoku. Prace kultowego malarza widziałem po raz drugi (poprzednim razem miałem okazję dwa lata temu zwiedzić całe muzeum w Sanoku) i gdańska wystawa uzupełniona jest o prace które znajdowały się w prywatnych kolekcjach Tomka Beksińskiego i jego ojca, którzy zapisali je po mierci muzeum sanockiemu. Wrażeń nie będę opisywał, gdyż do wieczora nie skończyłbym mojego wywodu. Bilety nie sš drogie (6 zł i 9 zł). Naprawdę warto!!!" Cytowanie nie działało ![]() Byłam na wystawie. Nie lubie zbyt bardzo sztuki... nigdy nic mnie nie pocišgało w obrazach, ale tym razem było inaczej. Rewelacja... no i użycie czerwieni. Jak on jš niesamowicie wykorzystuje. Właciwie to trzeba zobaczyć, opisać się nie da. Dzięki Patique! Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 22.03.2006 Cytat:Originally posted by Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AMTak samo jak z turkusem; to chyba był jego drugi ulubiony kolor Polecam sie na przyszłoć
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 22.03.2006 Cytat:Originally posted by Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AMMoja kobieta jest zakochana w "Scarlett's Walk". Co do Kaski to sadze ze "Aerial" to taki (wybaczcie za moje pokraczne słowotwórstwo) awangardowy pop (albo odwrotnie...) Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Trissi - 23.03.2006 Cytat:Originally posted by Patique+Mar 22 2006, 11:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Patique @ Mar 22 2006, 11:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Trissi@Mar 20 2006, 10:02 AMMoja kobieta jest zakochana w "Scarlett's Walk". Co do Kaski to sadze ze "Aerial" to taki (wybaczcie za moje pokraczne słowotwórstwo) awangardowy pop (albo odwrotnie...) [/b][/quote] Racja - miała się w czym zakochać!!! Już lubię Twojš kobietę ![]() A co wystawy, to oczywicie okres fantastyczny oraz metafizyki...
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 31.03.2006 "Walk The Line" czyli Johnny Cash w roli głównej ze wspaniałš kreacjš Joaquina Phoenixa. Naprawdę warto zobaczyć! ps. wcišż nie moge uwierzyć, że drogi MK i Johnniego Casha nigdy się nie spotkały... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Trissi - 06.04.2006 Co bardzo pięknego Dream Theater, ale... http://rapidshare.de/files/17328787/the.avi.html Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - BET - 07.04.2006 A czy wiadomo komus a jakichkolwiek wspolnych wystepach/jam sesjach/piciu kawy etc. Marka i Watersa, ew. Gilmoura? PF to dla mnie druga potega i, choc tak bardzo inna od Markowej, jesli cokolwiek takiego mialo miejsce to bardoz bym chcial to zobaczyc/uslyszec ![]() Secundo: czy posiada ktos koncert na 50 anniversary of fender? Czy ktos wie czemu zabraklo tam Marka? Juz chyba kiedys o tym pisalem ale bez odzewu. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 07.04.2006 Pewnie spotkali się przed, bšd po koncercie w Knewborth 30 czerwca 1990 roku i ucisnęli sobie dłonie ![]() ps. oczywiscie mam na myli Dawida G. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - BET - 08.04.2006 Czy ktos posiada ten koncert?????? Bylbym baaaardzo wdzieczny, bo mam tylko urywki i nawet nie wiedzialem ze mr Gilmour tam wystepowal :/ Bardzo prosze jesli ktos ma..... Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Vidocq - 08.04.2006 Mam fragmenty tego koncertu na vcd - w kiepskiej jakosci <_< Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 08.04.2006 Ja mam drugš częć na VHS czyli koncert DS a na płycie oczywicie Solid Rock, Think I Love You Too Much i Money for Nothing. Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - lukas1119 - 08.04.2006 Z 50-lecia Fendera mam mp3 (set: marooned, coming back to life, sorrow) Pozostałych koncertów wymianianych przez Was nie posiadam, chętnie bym posłuchał. Ciekawi mnie też występ Gilmoura na live aid (tym pierwszym). Mark i David to dla mnie cisła wiatowa czołówka... taki duet byłby zbyt piękny aby mógłbyć prawdziwy. Poza tym panowie jednak prezentujš inne style, pochodzš też z innych czasów. Zdałem sobie z tego sprawę czytajšc ksišżkę Oldfielda, który opisuje Dire Straits jako przebudzenie i wieżoć w muzyce po czasach "skostniałych" dłuugich suit. Gilmour był jakby przedstawicielem tego "starego" wiata, o którym autor ksišżki wypowiada się wręcz z pogardš. Teraz również nie sšdzę aby taka współpraca mogła dojć do skutku - Gilmour dalej robi swoje, natomiast Knopfler bawi się w country, co mi się specjalnie nie podoba
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Robson - 08.04.2006 Jak zaczniemy porównywać DS do PF i MK do DG to daleko nie zajdziemy albo przeciwnie daleko zajdziemy Wiem to kuszšca perspektywa ale już dawno się z tego wyleczyłem bo zawsze wtedy kogo niesłusznie nie doceniamy. Mark to Mark a DG to zupelnie inny muzyczny wiat i raz powiedzmy to sobie otwarcie i głono
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci - Patique - 09.04.2006 Cytat:Originally posted by BET@Apr 8 2006, 09:55 AMMam ten koncert na starej zdezelowanej kasecie video firmy Polskie Nagrania (nagrany kiedy z TVP2). Nie puszczałem jej od lat i nie wiem czy przypadkiem nie wybuchnie w odtwarzaczu
|