![]() |
|
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi (/showthread.php?tid=1232) |
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - tlgrphroad - 08.07.2009 Piszcie szczerze, liczą się tylko oryginalne płyty. Ja mam 3 płyty Marka - Golden Heart, The Ragpicker's Dream i Shangri-la; 7 dIRE sTRAITS - Dire Straits, Communique, Making Movies, Love Over Gold, On Every Street, On The Night i Live at the BBC. Mam jeszcze DVD Autumn in Nimes. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - filipk91 - 08.07.2009 Tutaj chodzi o licytowanie się, czy co? Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Ania_M - 08.07.2009 Nie do końca rozumiem, co masz na myśli, zakładając taki temat? Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Robson - 09.07.2009 Przecie to proste chodzi o to czy wszyscy wszystko maja Czyli generalnie o komplet dyskografii![]() tlgrphroad nie mogę uwierzyć brakuje Ci mojej ulochanej plyty DS
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - tlgrphroad - 09.07.2009 a jakbym napisał ż ne mam nic też byście nie wiedzieli o co chodzi?? filipk91 - tak, jasne na końcu stworzę ranking i wyjdzie kto jest najlepszy Robson - niestety, trochę mi wstyd... dostałem tylko przegraną od taty i jakoś tak wyszło... Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - BET - 09.07.2009 Troche bez sensu temat... czuje sie w nim gdzies podtekst 'ile kupiles a ile sciagnales'. Wszystko co zostalo oficjalnie wydane. Z hologramem. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Igor23 - 09.07.2009 Również tak jak BET z wyjątkiem DVD-AUDIO BIA, które brzmi poprostu NIESAMOWICIE !!! ( oczywiście na odpowiednim sprzęcie ) i jest tylko wydane w USA. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - BET - 09.07.2009 No tak, tych rarytasow w super jakosci tez nie mam, bo i tak nie ma na czym odtwarzac singli paru tez brakuje, ale mam na mysli cala studyjna dyskografie DS/MK + oficjalnie wydane koncerty.
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Robson - 09.07.2009 Nie chcę sie bawić w adwokata Temat po prostu nie tyle jest bez sensu co raczej niezbyt fortunnie zatytułowany ale też i odrobinkę prowakacyjnie. Z ciekawości pewnie tlgrphroad chce wiedzieć jakie są zbiory fanów DS/MK. Co w tym złego? Ale ok tlgrphroad wypowiadaj sie sam
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - ania - 09.07.2009 przyznam szczerze, że nie rozumiem ideii całej dyskusji. co komu po wiedzy, które z płyt są w posiadaniu tej, a tamtej osoby ?!? już prędzej zaciekawiłyby mnie historie związane ze zdobywaniem co poniektórych płyt, a nie sama wiedza o tym co kto ma
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - jambore - 09.07.2009 ania napisał(a):przyznam szczerze, że nie rozumiem ideii całej dyskusji.No właśnie - historie ze zdobywaniem,żadna sztuka posiadać wszystkie oficjalne wydawnictwa, kilkanaście zł i jest.Moim zdaniem jeżeli fan chce "tego"słuchać , nie dotyczy tylko MK,to powinien "To" kupić. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - anrom - 09.07.2009 Tlgrphroad jest jeszcze młodym człowiekiem. Prawdopodobnie sam jeszcze nie zarabia mamony. Być może ma też niezbyt zamoznych rodziców. Ma prawo nie mieć wszystkich płyt MK i myśleć, że inni maja podobną sytuację. Sam tez kupowałem płyty Marka "na raty" w miarę przybywania funduszy... Dziś faktycznie pokusa ściągnięcia kopii z netu jest ogromna; "za naszych czasów" poprostu nie było takiej możliwości! Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - tlgrphroad - 10.07.2009 chce po prostu wiedzieć czy inni też kupują oryginalne płyty, czy ściągają z internetu. i nie próbujcie dalej dedukować dlaczego "taki temat??" i że "jest bez sensu". nie podoba się, nikt nie każe Wam odpowiadać. gwoli wyjaśnienia dla tych co "nie rozumieją": kto ile dał ds i mk - chodzi o pieniądze wydane na płyty, czyli analogicznie dane wytwórcy zakupionej muzyki. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - seska - 10.07.2009 Wydaje mi się że nie ważne skąd ma się płyty.Obojetne czy z bazaru czy z netu ważne żeby słuchać tej muzyki. Nie każdego stać dać 30-50 zł za płyte Przeciez nikt nie wie ile dostaje sam knopfler za sprzedaż owej płyty. Wyprodukowanie jednej płyty to podobno 5zł reszta to niewiadomo naprawde co. To jest tak jak z polskim paliwem koszt produkcji niby 2zł reszta to przepływowe . Myslisz że jak kupisz oryginał w sklepie to tak bardzo zasilisz budzetwykonawcy,w tych czasach przy tym piractwie pozostają artyscie tylko koncerty. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - ania - 10.07.2009 Dzieki za wyjasnienia tlgrphroad. W takim razie jak Ci powiem, ze mam wszystkie oryginalne plyty to zaczniesz sie kajac, ze w porownaniu do mnie masz ich tylko kilka? Czy jak napisze ze mam polowe oryginalnych, a reszte z netu to odetchniesz z ulga, ze nie jest z Toba az tak zle, ze tez sciagasz z netu? Jesli juz zakladasz taki temat to sam tez sie nie dziw ze ludzie odpowiadajac krytykuja sam pomysl tego tematu. Parafrazujac- nie podoba sie, nikt nie kazal Ci zakladac tego watku. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - tlgrphroad - 10.07.2009 w zasadzie nie ściągnąłem żadnej płyty z internetu. Pani Aniu proszę by pani nie próbowała bawić się w Sherlocka Holmesa bo coś pani nie idzie. Wyjaśniam: głównie interesuję się muzyką dIRE(jak widać brakuje mi alchemy i bia, mam je przegrane od wujka), mark knopfler solowo zainteresował mnie stosunkowo nedawno - dlatego mam tylko 3 jego płyty. jeszcze raz powtarzam - chciałbym tylko dowiedzieć się czy polscy fani ds i mk kupują oryginalne płyty. WSZYSTKO. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - jambore - 10.07.2009 tlgrphroad napisał(a):w zasadzie nie ściągnąłem żadnej płyty z internetu. Pani Aniu proszę by pani nie próbowała bawić się w Sherlocka Holmesa bo coś pani nie idzie.Ostatnia płyta miała status złotej,o ile dobrze pamiętam - to chyba kupują. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - elsinore - 10.07.2009 Generalnie mam podstawową dyskografię MK i DS w oryginale, wyjątek popełniłem przy K2GC - ściągnąwszy wpierw z netu, ale później uzupełniłem kolekcję o CD
Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - Bart - 10.07.2009 tlgrphroad, ochłoń trochę i nie bądź proszę taki opryskliwy. Kto ile dał dIRE sTRAITS i Markowi Knopflerowi - tlgrphroad - 10.07.2009 wobec kogo byłem opryskliwy?? |