Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Pożegnanie - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Pożegnanie (/showthread.php?tid=1761)

Pożegnanie - faf123 - 27.04.2011

Teraz nie żartuje. W związku z tym, że Raingod groził mi już bezpośrednio nie tylko na forum, ale i na gadu-gadu, zacząłem poważnie obawiać się tego co mnie czeka. Skończyły się żarty. Pisanie na forum okazało się bardzo niebezpieczne, boję się- przyznaje szczerze.
Niektórzy nie mogą znieść krytyki, potem uciekając się do najgorszych środków.
To już mój ostatni wpis. Mam nadzieję, że na kolejnym koncercie Knopflera będe i do tego bez uszczerbku na zdrowiu, albo psychice, albo nie wiem już czym.

Wszystkim, którzy mnie wspierali- dziękuje. A tym, którzy tego nie robili, dziekuje za ożywioną dyskusję.

Pożegnanie - numitor - 27.04.2011

To również mój ostatni post.

Potrafiłem zrozumieć dużo - pogodziłem się z tym, że ożywione dyskusje o interpretacjach tekstów Knopflera zamieniły się w to, co widzimy dziś; pogodzimłem się z tym, że na forum istnieje grupa, której krytykować nie wolno.

Nie mogę jednak zrozumieć tego, że ktoś komuś grozi i obraża. To ja zaprosiłem Fafa na to forum. Na forum, na którym został przez ostatnie dwa dni nazwany "małym zakompleksionym wypierdkiem", "idiotą", "pieskiem", "zasrańcem", "małym, faszystowskim wypierdkiem" i "trollem"; to na forum Fafowi grożono.

Z tym pogodzić się już nie mogę.

Dostałem wiele sygnałów od osób, którym to forum się nie podoba o tym, ze chciałby mieć w sieci inne miejsce, gdzie będą mogli porozmawiać o muzyce Knopflera. Zdecydowałem się założyć w najbliższym czasie nowe forum poświęcone Knopflerowi. Chciałbym, żebyśmy rozmawiali na nim o jego muzyce a także o wszystkim, co nas otacza w miłej i przyjaznej atmosferze, bez agresji i złości.

Wszystkie osoby, które będą chciałby poznać adres forum - zapraszam na priv, po tym jak je założę, wyślę Wam linka.

Dziękuję za wszystkie rozmowy, kłótnie i dyskusje, mimo wszystko było mi tutaj przez ostatnie siedem lat bardzo miło! Uśmiech

Pożegnanie - Raingod - 27.04.2011

CO ZA DRAMATYZM!!! ROMEO, NIE,NIE!!!
Nigdy nie grozilem, moge dokladnie przekopiowac zapis rozmowy na GG. Wrecz nie chcialem z toba rozmawiac. Poza tym nalegales abym ci podal numer telefonu a gdy nie chciales w jakis sposob go znalazles i zadzwoniles - nie wiem po co. Jak zauwazyles, odlozylem sluchawke natychmiast gdy sie przedstawiles. Nigdy z moich ust nie padla ani jedna grozba, wiec nie piernicz takich glupot. Powiedzialem jedynie, ze spotka cie dokladnie takie traktowanie jak ty do mnie wyskoczyles. W kazdym razie nie przeinaczaj faktow. Ale jesli po raz kolejny bedziesz stosowal takie brudne zagrywki, oskarzajac mnie publicznie ze ci grozilem, przekopiuje cala rozmowe z GG. Zreszta moze ty to zrobisz? Zenujaca proba uzyskania poklasku, naprawde. I jeszcze do was obu. Chlopaki.... nikt nie bedzie tesknil Uśmiech))) Ale sadze ze to tylko wybieg, ze czekacie az ktos krzyknie dramatycznie NIE!!!! NIE ODCHODZ!!!! Uśmiech)))))))))))))))))))

Pożegnanie - SmokEustachy - 28.04.2011

Po co mu kłapiesz na GG jak Cię nie lubi? Oflaguj się lepiej Raingod

Pożegnanie - Raingod - 28.04.2011

To Fafik sie odezwal a nie ja Uśmiech Poza tym dostal po chwili blokade - nie nalezay wszak do moich znajomych. Koles sie centralnie narzucal wczoraj Uśmiech

Pożegnanie - man2strong - 28.04.2011

wow strasznie dawno mnie tu nie bylo - widze ze jest tak jak na innych forach - czyli miło i przytulnie Uśmiech eh dzieci...

Pożegnanie - fakungio - 05.05.2011

I krzyżyk na drogę..

Numitor...Kozioł z Pacanowa jesteś i tyle hehe

Pożegnanie - Robson - 05.05.2011

Co się stało z przyjazną atmosferą na tym forum? Czemu tak wszyscy nieprzyjaźnie się nakręcają? Nie potrafię tego zrozumieć. Przecież jak ktoś nowy tu zajrzy to zrobi to tylko raz.

Pożegnanie - Raingod - 05.05.2011

Robson, nie dziw sie. Jak ktos zaczyna politykowac na forum, robi mnostwo komentarzy off topic komentujac PISZACEGO a nie tekst napisany i wyszydza autora postu, w koncu musi sie narazic na ostracyzmy. Takie jest zycie. A co do braku przyjaznej atmosfery to chyba na spotkaniach grupy tego nie zauwazyles? Kazde spotkanie, czy to w Krakowie czy Wrocku czy gdzie indziej zawsze jest w fajnym klimacie. A te osoby, ktore tu strzelily focha jakos w tym nie uczesnicza Uśmiech Powiem wiecej, wstydzili sie podejsc na spotkaniu pokoncertowym, ale pozniej komentowali jak to wszyscy byli nawaleni i jakie chamstwo temu towarzyszylo Duży uśmiech

Pożegnanie - jambore - 05.05.2011

Raingod napisał(a):Robson, nie dziw sie. Jak ktos zaczyna politykowac na forum, robi mnostwo komentarzy off topic komentujac PISZACEGO a nie tekst napisany i wyszydza autora postu, w koncu musi sie narazic na ostracyzmy. Takie jest zycie. A co do braku przyjaznej atmosfery to chyba na spotkaniach grupy tego nie zauwazyles? Kazde spotkanie, czy to w Krakowie czy Wrocku czy gdzie indziej zawsze jest w fajnym klimacie. A te osoby, ktore tu strzelily focha jakos w tym nie uczesnicza Uśmiech Powiem wiecej, wstydzili sie podejsc na spotkaniu pokoncertowym, ale pozniej komentowali jak to wszyscy byli nawaleni i jakie chamstwo temu towarzyszylo Duży uśmiech

Wytrzeźwiałem,przestałem brać ' proszki',więc postanowiłem zabrać głos w tej "publicznej"dyskusji,wszak widać ją na kilometry w sieci.
Cisną się mocne słowa lecz,ci co mnie znają to wiedzą,że używam ich "tylko"w wyjątkowych
sytuacjach.
Ta akcja do wyjątkowych nie należy,znając wcześniejsze upodobania panów ukrywających się pod nickami faf i numitor.O ile dobrze pamiętam to gro osób na forum znana jest z imienia i nazwiska,a ci panowie to tylko krótkie hasła,dla mnie pozostają tylko bezimiennymi hasłami.Krótko mówiąc niech Ci panowie grzecznie pożegnają się z naszym forum i założą swoje-anonimowe.
Przytoczę starą wiejską opowiastkę.
Jest wesele na wsi,wszyscy bawią się,piją,weselą, ok. północy zjawiają się tzw.Maszki, życzenia,tańce,dowcipy,zdrowie młodych itd.,ogólnie wesoło i radośnie.
I ktoś przychodzi na wesele (po koncercie)o 3 nad ranem i próbuje wkraść się w łaskę biesiadników , to jest to szmaciarstwo, delikatnych słów używając.
To jest podobna sytuacja,- ile może znieść normalny człowiek,wysłuchując tak nienormalnych bezimiennych dupków.

Pożegnanie - jambore - 05.05.2011

...