![]() |
|
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Dire Straits - DYSKOGRAFIA (/showthread.php?tid=2026) |
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - mich_waw - 17.04.2012 Witam, Jestem nowym użytkownikiem tego zacnego forum, dlatego proszę o wyrozumiałość ![]() Mam do Was takie pytanie... Miłością do Dire Straits zaraził mnie tata, który ma całą dyskografię zespołu. Sam również bardzo chciałbym zebrać wszystkie, albumy. Niestety wszędzie dostępne są ReMastery. Czy ktoś wie, czy istnieje jeszcze możliwość kupna płyty z wcześniejszych wydań... I ewentualnie gdzie... Pozdrawiam serdecznie, Michał Dire Straits - DYSKOGRAFIA - Robson - 17.04.2012 Cześć Michał. A co jest złego w remasterach? Lepiej brzmią niż te pierwsze. Ja bym się w ogóle nie zastanawiał. Dire Straits - DYSKOGRAFIA - mich_waw - 17.04.2012 Co do brzmienia utworów to zdania są podzielone. Aczkolwiek nie wiem czy w ogóle jest szansa nabycia wydań wcześniejszych więc wtedy pozostaną remastery Ale chciałem zadać sobie trochę trudu.
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - mary - 17.04.2012 Szukaj na allegro, przy odrobinie cierpliwości i szczęścia znajdziesz w całkiem dobrym stanie. Wiem z autopsji
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - retro13 - 03.07.2012 moim kolejnym nabytkiem jest Communique po pierwsze musze jeszcze raz stwierdzić że słuchanie płyt jako calości jest niezwykłym doswiadczeniem po drugie- ta płyta to cud prawdziwy całość spójna, koncepcyjnie bez zarzutu, nienachalna, pełna uroku przypomina mi się bezwiednie hasło o przekleństwie drugiej płyty, i z całą pewnościa ono w tym przypadku nie ma zastosowania Dire Straits - DYSKOGRAFIA - macsa - 03.07.2012 Kapitalna sprawa odkrywać płytę wydaną 33 lata temu !! Zazdroszczę !! Dire Straits - DYSKOGRAFIA - retro13 - 03.07.2012 tak, wiem że to swoista sytuacja sądze że wiele traciłam słuchajac Knopflera w tak zwanej "rozsypce" płytami to ma jednak swoisty smak tak wiec obok nowego albumu przede mną tak naprawdę jeszcze kilka płyt do ogarnięcia ![]() ps: musiałam sie powstrzymywac żeby nie kupić kilku na raz ostatecznie udało mi sie poprzestać na dwóch: Communique i filmowej z Calnastępny zakup w sierpniu i to chyba będzie Brothers in arms... Dire Straits - DYSKOGRAFIA - macsa - 03.07.2012 Oj to w sierpniu będzie się działo !! Dire Straits - DYSKOGRAFIA - retro13 - 03.07.2012 ![]() ![]() tak sądzę już się nie mogę doczekać ![]() tak samo jak na to co będzie się działo we wrześniu
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - macsa - 03.07.2012 Na wrzesień to chyba większość to zgromadzonych wyczekuje gryząc paznokcie nerwowo
Dire Straits - DYSKOGRAFIA - Raingod - 03.07.2012 Zazdroszcze odkrywania tej muzyki. Sa takie chwile w zyciu (mam to podczas niewielu seansów filmowych, lektury ksiazek czy sluchaniu plyt) ze bardzo zaluje, iz nigdy nie bede juz slyszal(ogladal, czytal) danego dziela po raz pierwszy... Wlasnie tak jest z wszytskimi plytami Dire Straits... To celebrowanie plyty: nabozne przegladanie wkladki, pierwsze wlozenie do odtwarzacza, chłoniecie kazdego dzwieku... Ech... zazdroszcze, Retro... U mnie Brothers jest na topie 27 lat. I juz nigdy zycie nie bylo takie jak wczesniej .... Dire Straits - DYSKOGRAFIA - retro13 - 03.07.2012 Raingod napisał(a):Zazdroszcze odkrywania tej muzyki. Sa takie chwile w zyciu (mam to podczas niewielu seansów filmowych, lektury ksiazek czy sluchaniu plyt) ze bardzo zaluje, iz nigdy nie bede juz slyszal(ogladal, czytal) danego dziela po raz pierwszy... Wlasnie tak jest z wszytskimi plytami Dire Straits... To celebrowanie plyty: nabozne przegladanie wkladki, pierwsze wlozenie do odtwarzacza, chłoniecie kazdego dzwieku... Ech... zazdroszcze, Retro... dokładnie nabożne przeglądanie książeczki i głaskanie wierzchu opakowania mam 4 płyty, lubię je przed sobą rozkładać i się na nie gapić, podczas gdy któraś wybrzmiewa w eterze akurat Communique mam od piątku i jak tylko sie skończyła, zostal żal że już, i poszło od razu dugi raz.. mimo że kawałki znam praktycznie na pamięć czysta magia a tak w ogóle to cos czuje że ze stanu euforycznego szczenięcego zaurozenia zaczynam wchodzić powoli w stan dojrzałej miłości.
|