Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Zmiana Hostingu Knopfler - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Dział techniczny (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Informacje, opinie i wnioski (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Wątek: Zmiana Hostingu Knopfler (/showthread.php?tid=2119)

Zmiana Hostingu Knopfler - MARTINEZ - 12.08.2012

czy ktos moze sie tym zajac ?
we wtorek konczy sie hosting i trzeba przeniesc na nowy ftp, ktory jest juz przygotowany
bartek prosi o kontakt na meil b r @ n a n d u . p l barta lub howarda

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 12.08.2012

I am on it.

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 13.08.2012

Uwaga wszyscy! Od jutra do odwołania (odwołanie przewiduję wstępnie na kilka godzin) forum może być niedostępne. Zapraszamy podówczas na FB.

Ponadto proszę wszystkie osoby korzystające z maila w domenie knopfler.pl o informację na bartlomiej.bartkowski@gmail.com

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 09.10.2012

W związku z ciągłymi problemami przenosimy się po raz drugi - przepraszam za niedogodności, robiłem co w mojej mocy by było OK. Będę na bieżąco informował o postępach. Na nowym hostingu (mydevil.pl) jest już dużo większe forum, którym kiedyś się zajmowałem - ateista.pl - i radzi sobie bardzo dobrze.

Zmiana Hostingu Knopfler - kuba1313 - 09.10.2012

super Uśmiech
czy potrzebna jest jakaś "składka" na opłacenie hostingu ??

btw
ateista.pl na myDEVIL.pl - Oczko

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 09.10.2012

Składka niepotrzebna Uśmiech A ateista.pl do tej pory był na RootNode.net, gdzie program do zarządzania w shellu nazywa się Satan Język Więc tradycja pozostała ;]

Zmiana Hostingu Knopfler - Robson - 09.10.2012

Matko Boska czuję swąd siarkiUśmiech

Zmiana Hostingu Knopfler - Ania_M - 09.10.2012

Szefie, cóż za piekielna tradycja! Cwaniak
Gdyby jednak trzeba było jakoś pomóc, wal jak w ogień.
Trzymam wszystkie cztery kciuki.

Zmiana Hostingu Knopfler - pablosan - 11.10.2012

Witam, może uznacie mnie za wariata, ale czy nie możemy mieć hostingu na czymś o innej nazwie?

Zmiana Hostingu Knopfler - Tomek Zaborowski - 12.10.2012

pablosan napisał(a):Witam, może uznacie mnie za wariata, ale czy nie możemy mieć hostingu na czymś o innej nazwie?
jestem za

Zmiana Hostingu Knopfler - numitor - 12.10.2012

pablosan napisał(a):Witam, może uznacie mnie za wariata, ale czy nie możemy mieć hostingu na czymś o innej nazwie?

Ale przecież to tylko nazwa firmy Oczko.

Ciekawe, czy Pablosan ma spisaną listę stron, które obsługuje mydevil.pl i unika wchodzenia na nie...

albo oblewa wtedy monitor wodą święconą…

Zmiana Hostingu Knopfler - Robson - 12.10.2012

Ty nie ironizuj lepiej.

Zmiana Hostingu Knopfler - numitor - 13.10.2012

Robson napisał(a):Ty nie ironizuj lepiej.

Aż się prosi.

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 13.10.2012

Możemy, zaproponujcie coś. Na myDevil koszt wynosi 150 zł rocznie, przy czym knopfler.pl ma to ode mnie za friko, bo swoje rzeczy też tam będę trzymał, więc przytulę i forum. Parametry są tu: http://www.mydevil.net/oferta.html (opcja MD2). Jest shell, czego nie ma praktycznie nigdzie indziej poza upadającym RootNode.

Mogę się opiekować forum gdziekolwiek będzie stało, ale trzeba będzie zrzucić się na opłaty i pilnować ich terminowości. Miałem ponadto na tych najbardziej popularnych hostingach swego czasu niezłe problemy z ich wydajnością i dopłacałem po stówie miesięcznie za transfer, ale chyba tutaj takich akcji nie będzie - mówię o ateista.pl, gdzie był niegdyś naprawdę spory ruch. Na RootNode dopiero problemy zniknęły - niestety, zaledwie na dwa lata...

To czekam na propozycje. Na razie nie będę nic ruszał, nadal stoimy na RootNode.

BTW, na RN zarówno import bazy danych, jak i wszelkie inne operacje odbywają się poprzez komendę "satan" (np. "satan mysql add db knopfler") - i to już od prawie dwóch miesięcy. Czy ktoś coś poczuł? Uśmiech

Zmiana Hostingu Knopfler - Robson - 13.10.2012

A czemu akurat satan?

Zmiana Hostingu Knopfler - pablosan - 13.10.2012

Bart

Jakie są ogólne koszty istnienia forum, wszystkiego za co trzeba płacić?

Ps. Materia to tylko cześć naszego świata i ma kolosalne znaczenie co piszesz, co mówisz, o czym myślisz, co nosisz na sobie, jakich symboli używasz.

Zmiana Hostingu Knopfler - Bart - 13.10.2012

Robson napisał(a):A czemu akurat satan?

Tak sobie zrobili Uśmiech Dla mnie może być cokolwiek byleby działało. Mam zresztą teorię spiskową, że te dwa hostingi (rootnode i mydevil) to jacyś starzy znajomi po schizmie. Wszystko tam jest generalnie podobne - z tym, że obecnie mydevil oferuje lepszą jakość.

pablosan napisał(a):Jakie są ogólne koszty istnienia forum, wszystkiego za co trzeba płacić?

Jeśli forum będzie przeniesione na mydevil, to koszty są zerowe. Ja i tak gdzieś muszę trzymać swoje serwisy i tak czy inaczej na MD będę konto miał. A jeśli forum będzie gdzieś indziej, to koszty zależą od tego, gdzie to będzie.

Cytat:Materia to tylko cześć naszego świata i ma kolosalne znaczenie co piszesz, co mówisz, o czym myślisz, co nosisz na sobie, jakich symboli używasz.

Z tym o materii to powiem tylko, że trzeba by to sprawdzić, a jest to niełatwe. Wiem jednak, że pewne symbole są dla pewnych ludzi istotne. Dlatego jeśli komuś z Was nie pasuje mydevil, to nie widzę problemu. Wybór hostingu to wspólna sprawa forumowiczów. Dla mnie w tym akurat przypadku są istotne tylko kwestie techniczne. Z moich doświadczeń wynika, że MD ma na polskim rynku hostingowym najlepszy stosunek jakości do ceny. Poza tym akurat ten hosting nic by forum nie kosztował.

Zmiana Hostingu Knopfler - koobaa - 13.10.2012

Może anonimowa ankieta?

Mnie wszystko jedno - byle hulało i nie sprawiało Bartowi problemów technicznych.

Zmiana Hostingu Knopfler - numitor - 15.10.2012

Przecież to jest jakiś absurd.

Co to ma do rzeczy niby? To tylko nazwa firmy, o której nikt nic nie będzie wiedział na co dzień.

Ciekawe, czy Pablo i reszta towarzystwa używa w komputrach starych dysków twardych z połączeniem ATA, żeby nie korzystać z połączenia SATA(N) Oczko

Zmiana Hostingu Knopfler - Ania_M - 15.10.2012

Miej szacunek dla uczuć religijnych drugiej osoby. Dla Ciebie to może i absurd, ale dla kogoś innego niekoniecznie. I nie ma się z czego nabijać.