![]() |
|
Wesołego Allelujah! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Wesołego Allelujah! (/showthread.php?tid=363) |
Wesołego Allelujah! - BET - 14.04.2006 Z okazji tych najwazniejszych swiat zycze Wam wszystkim przede wszystkim zdrowia, spokoju i cudownej rodzinnej, markowej atmosfery! Wesolych swiat! Wesołego Allelujah! - Robson - 14.04.2006 I ja Wszystkim--->> WSZYSTKIEGO DOBREGO>>>> MIŁOCI I POKOJU <Love And Happiness>
Wesołego Allelujah! - Andrzej - 14.04.2006 Pogodnych ,rodzinnych i wesołych wišt dla wszystkich Knopfleromaniaków Zyczy Mark Knopfler ...oj pomyliłem się życzy Andrzej Jasiński Wesołego Allelujah! - jambore - 14.04.2006 Wszystkim życzę zdrowych i radosnych wišt, wieżych jajek - cokolwiek to znaczy i mokrego migusa-dyngusa
Wesołego Allelujah! - ania - 14.04.2006 ode mnie wszystkiego rodzinnego
Wesołego Allelujah! - lukas1119 - 14.04.2006 Wszystkiego dobrego dla wszystkich forumowiczów
Wesołego Allelujah! - Trissi - 15.04.2006 Również życzę wszystkiego najlepszego, wesołych i pogodnych wišt dla Was i Waszych rodzin
Wesołego Allelujah! - pablosan - 15.04.2006 Dużo zdrowia i radoci z okazji wišt Welkiej Nocy . Wesołego Alleluja!!!
Wesołego Allelujah! - mikołaj - 15.04.2006 życzę Wam radoci, spokoju, szczęcia... Wesołego Allelujah! - Emilka - 15.04.2006 Straszny blues wielkanocny o zatopionej szynce* Stoi facet na mocie z szynkš pięciokilowš, o balustradę oparł się i smutno kiwa głowš, jesień idzie i zima, a facet szynkę trzyma. Ech, facecie, facecie, ty przed nami nie udasz, na nic tu eciepecie, jeste gularz lub dudarz, znamy twe gry zabójcze, ty romantyczny ojcze! Bo patrzcie: Nasz obiektyw scenę notuje takš: ten most, woda, sztachety i ta szynka pod pachš, szynka, prezent od tecia, pięć kilo i dwadziecia. Nagle, rany koguta! Ach, co ty robisz, co ty? Gularz w żółtych półbutach szynkę wrzuca do wody, nawet rybitwy kwilš: szynka przeszło pięć kilo. Cóż za głupi patałach tych przysłów tworzy kosze! U rzenika wisiała, a zatonęła, proszę; zatonęła, po krzyku. Gularz stoi i płacze. A księżyc na młodziku i puchajš puchacze; no bo kto musi puchać. A z szynkš co? Na denko poszła rzeczki wspomnianej, prawie serce jej pękło od tej nagłej przemiany: cztery raki i muszla, ach, ten przeklęty gularz! Nie można żyć na fuksa lari fari lakuksa. I teraz, nocš, zawsze, kiedy wietrzyk dmie w puzon, szynka wypływa na brzeg i piewa jak Caruso: "Jestem taka samotna i mokra, proszę pań! Ach, ać moja podwodna, ach! dziańdzia moja glań*". Lecz każdy się nam-i-wa z tych szynki łez, a wicher na pełnię noc nagrywa jakby na gramopłytę. Co do mnie, ani w zšb nie pojmuję tej kpiny, że: gularz, wody głšb i pięć kilo wędliny. Dla mnie szynka to doping, mylę o niej z oskomš, a ten, czemu utopił, do dzisiaj nie wiadomo. Konstanty Ildefons Gałczyński * w tytule oryginlnym "ballada"-ot, drobne niedopatrzenie Poety B) Wesołego Allelujah! - ania - 15.04.2006 Cytat:Originally posted by Emilka@Apr 15 2006, 02:34 PMeciepecie ..aż musiałam sobie 'puchnšć' po tej okropecznej balladzie
Wesołego Allelujah! - Adam87 - 15.04.2006 ja życze wszystkim zdrowych i wesołych wišt oraz wesołego jajka i dużo muzyki Marka Knopflera i Dire Straits Wesołego Allelujah! - marcin.h - 15.04.2006 I ja życzę wszystkim wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęcia, spokojnych i wesołych wišt spędzonych w miłym, rodzinnym gronie
|