![]() |
|
Fani Fanom - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Fani Fanom (/showthread.php?tid=388) |
Fani Fanom - dudageo - 07.05.2006 Posłuchajcie... mam probę. Nie wiem, czy powinienem takie tematy tu poruszać, ale tu jak w rodzinie, więc próbuję... Jest rodzinka, znam ich osobicie... porzšdni ludzie. Nigdy im się nie przelewało, często na życie brakowało, ale zawsze z godnocia przetrzymywali wszystkie trudy... W zeszłym roku jedno nieszczęcie - 1,5 roczna córka ciężko zachorowała na jakšs paskudnš odmianę mukowiscydozy... dziecko nie przybiera na wadze, co zje to zwraca... leki kosztujš majštek! Zacisnęli zęby, nie narzekaja... próbujš z tym żyć. W ostatni weekend - kolejne nieszczęcie... podczas ich nieobecnoci spłonšł im dom... cały dobytek, łacznie ze specjalnš aparturš do specjalnego karmienia córeczki... tragedia! To już ponad ich siły.... Razem z moim kuzynem podjelimy akcję pomocy. Zbieramy każdy grosz, darowany przez ludzi dobrej woli, aby im przekazać. Pienišdze zbieram u siebie na konto i chcę co jaki czas (jak się uzbiera jaka sumka) przekazywać dla nich... Akcja ta prowadzona jest szerokim frontem i np. u mnie na uczelni spotkała się z bardzo serdecznš reakcjš i pomocš... Chyba nie muszę dodawać o co mam probę... Odważyłem się tu napisać, ponieważ ta rodzinka jest od ponad 20 lat wiernymi fanami Dire Straits i Marka Knopflera. Każdy odzew, każdy ofiarowany grosz jest niezwykle cenny. Jesli kto może (zdaję sobie sprawę, że wielu jest takich, którzy bardzo by chcieli pomóc, majš ogromne serca, ale po prostu nie moga... doskonale rozumiem), bardzo proszę o pomoc... wpłaty przyjmuję na koncie: 20 1090 1492 0000 0001 0002 8541 Tomasz Duda ul. Sikorskiego 11/1 73-110 Stargard Szczeciński tytuł wpłaty "pomoc" dziękuję bardzo i jeszcze raz bardzo przepraszam za ten nietypowy temat na Forum Fani Fanom - numitor - 08.05.2006 Ja wplace COS na pewno. Rozumiem, Tomku, ze jesli zrobilbym to np. za dwa tygodnie, to akacja trwac bedzie nadal? ![]() No i jeszcze - gratuluje Ci... Fani Fanom - Andrzej - 08.05.2006 Pomogę.Piekna inicjatywa Dudageo. Fani Fanom - dziadek - 08.05.2006 Nie ma sprawy. Dobrze, że o tym tu napisałe. Jeżeli się nie mylę, zobaczymy się w Hamburgu (?) więc tam będzie to dla mnie zrobić najprociej. Fani Fanom - Robson - 08.05.2006 Tomek do zobaczenia przed Hamburgiem. Ja podobnie jak dziadek. Życie potrafi być okrutne... Fani Fanom - dudageo - 08.05.2006 Dziękuję za pozytywnš reakcję... nie powiem, ze jestem zaskoczony, bo wiem, ze po prostu tacy jestecie... sam zresztš postšpiłbym w podobny sposób jeszcze raz dziękuję... oczywicie akcja trwa i bezie jeszcze trwać, nie ma popiechu
Fani Fanom - pablosan - 09.05.2006 Witam tak sobie mysle, ze jesli ktos chce i moze pomoc tej rodzinie z osob ktore jada na koncert do Hamburga, to moze w Slubicach u Andrzeja lub przed koncertem zebrac pieniadze? Unikniemy w ten sposob oplat za przelewy, co wcale nie jest takim malym kosztem, a przeciez tu liczy sie kazdy grosz? Fani Fanom - MARTINEZ - 11.05.2006 inicjatywa piekna i sam pewnie cos wrzuce na zlocie tylko boje sie zeby nie bylo tak ze potem ktos sie podepnie pod forum wiecie jakis oszust dlatego lepiej zeby uwazac w nowym gronie i tylko wsrod tych co znamy i ufamy jak dudageo Fani Fanom - dudageo - 11.05.2006 Cieszę się, że mi ufacie... Doskonale rozumiem, bo sam nie chciałbym być zaczštkiem nieuczciwych akcji na Forum... długo się zastanawiałem, czy wogóle wystawiać tę akcję u nas, bo przecież tak naprawdę jestem przecież znany jedynie wirtualnie Po tak ciepłym przyjęciu tematu upewniłem się tylko, że dobrze zrobiłem. Pierwsze przelewy już się pojawiły... jesli kto będzie chciał i mógł pomóc przed Hamburgiem czy na Zlocie, to jasne będzie taka możliwoć... (postaram się z tak wielkš kasš nie uciec póniej hi hi hi) Jeszcze raz wielkie dzieki
Fani Fanom - MARTINEZ - 12.05.2006 jedno ale... skoro piszesz ze akcja prowadzona jest szerokim frontem to chyba jest jakis fundusz i jakies konto bezposrednie ? cos tam musicie zalozyc chyba ? Fani Fanom - dudageo - 12.05.2006 szerokim frontem przyjacielskim... nie zakładalimy żadnego dodatkowego konta, bo uznalimy, że nie jest to potrzebne. inicjatywa wyszła ode mnie i mojego kuzyna i tylko my prowadzimy akcję wród wszystkich znajomych, przyjaciół, ja dodatkowo u siebie na uczelni... to, według nas, oznacza szeroki front... ot tyle... kto się boi, jestem w stanie to zrozumieć... nie nalegamy... po porstu chcemy pomóc i tyle ile uzbieramy, tyle przekażemy Mateuszowi i jego rodzinie (nawet jesli będzie to 50 zł, a co! ;-) ) Fani Fanom - dudageo - 25.06.2006 Chciałem serdecznie podziękować wszystkim "Knopflerowcom" , którzy wzieli udział w akcji pomocy. Uzbieralimy 450 zł i takš sumę przekazałem wczoraj Mateuszowi od Foeum. Zdaję sobie sprawę, że to kropla w morzu potrzeb, ale kropla od serca, więc bardzo ważna. Niniejszym póki co kończę akcję, bo Mateusz z rodzinš wyjechali do teciów na południe Polski i tam jaki czas posiedzš, więc nie będzie z nimi bezporedniego kontaktu. Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI!
|