![]() |
|
Mark Knopfler Tribute Lunch - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Mark Knopfler Tribute Lunch (/showthread.php?tid=509) |
Mark Knopfler Tribute Lunch - koobaa - 19.10.2006 To już dzi. Variety Club (o którym mowa między innymi w One More Matinee) zorganizował specjalny lunch na czeć jednego z Local Hero's - naszego Mareczka. Jest to kolejne wydarzenie charytatywne, z którego dochód przeznaczony jest na dzieci niepełnosprawne. W spotkaniu wemie udział oczywicie Mark oraz wielu zaproszonych goci, m.in. Eric Clapton, Sting, Jimmy Nail, Alan Shearer, Jools Holland i wielu innych i znanych. Mark wykona na żywo Going Home (Wild Theme). Bilety kosztowały 100 funtów za miejsce przy stoliku. To kolejny przykład, że wystarczy mieć pienišdze a spotkanie Marka nie jest wcale rzeczš trudnš. Trochę to smutne... ale niestety prawdziwe. Podzieliłem się tš refleksjš z Guyem, ale syty głodnego raczej nigdy nie zrozumie
Mark Knopfler Tribute Lunch - ania - 19.10.2006 a propos tej ceny... tak sobie mysle, ze ona z pozoru tylko taka wygorowana znaczy jesli wziac pod uwage ze i mark tam zagra i eric i gordon i jimmi i cala reszta to nie wyglada to tak najgorzej ...jedyne co ten obraz psuje to ilosc wykonywanych utwrow -_- bo jesli oni wszyscy maja zagrac tylko po jednym, to ... :blink:
Mark Knopfler Tribute Lunch - koobaa - 19.10.2006 Ania, to nie jest koncert tylko lunch. Zaproszeni gocie będš raczej tylko przemawiać (wygłaszać peany) na czeć bohatera, a nie grać jego (czy swoje) numery. Cena owszem nie jest wcale wygórowana, jeli mieszka się blisko Newcastle i zarabia w funtach.
Mark Knopfler Tribute Lunch - Robson - 19.10.2006 Mylę, że też co zapiewa a dopiero potem ci szczęliwcy usłyszš ukochany temat filmowy
Mark Knopfler Tribute Lunch - ania - 19.10.2006 acha... ja bylam przekonana, ze to bedzie raczej koncert po lunchu, a nie takie granie do kotleta ... te peany mnie teraz intryguja
Mark Knopfler Tribute Lunch - aaadam - 19.10.2006 no dobre, dobre ..... "Mark zagra do kotleta", to może do mojego Białegostoku wpadnie do baru "Fryta"
Mark Knopfler Tribute Lunch - ania - 20.10.2006 jakies wiesci o peanach ?
Mark Knopfler Tribute Lunch - koobaa - 20.10.2006 Jak najbardziej peany były MKNews Można również posłuchać wykonania Local Hero. Nic innego jednak nie zagrał. Mark Knopfler Tribute Lunch - Robson - 20.10.2006 A zagrał przepięknie...To jest Mark. Uwielbiam ten temat. Mark Knopfler Tribute Lunch - Andrzej - 20.10.2006 Mi też się podoba - Robsonie. Mark Knopfler Tribute Lunch - lukas1119 - 21.10.2006 Czytam że odbyła się się tam równiez aukcja, na której obok zdjęć z podpisem MK licytowany był równiez podpisany przez niego Stratocaster oraz wejciówki na Grand Prix Wielkiej Brytanii Formuły 1 na paddock oraz dla VIP-ów. Mark Knopfler Tribute Lunch - ania - 22.10.2006 na miejscu Marka do tego lunchu wybralabym 'A place where we used to live' ^_^ a bylo z czego wybierac bo te domowe to m.in. : Baloney Again, Solid Rock , Follow me Home, Tunnel of Love ... when we were kids , no i jak dla mnie to Angel of Mercy B)
Mark Knopfler Tribute Lunch - koobaa - 28.10.2006 Zanim MK pojawił się na uroczystym przyjęciu, udzielił wywiadu w lokalnej TV. Pamiętam jak dzięki tej własnie telewizji moglimy kiedy oglšdać m.in. słynny koncert z Wembely'85... Wywiad video dostępny tutaj. Trzeba 'zjechać' troszkę niżej ![]() Marek opowiada m.in. jak to używa obecnie laptopa do pisania tekstów... czyli o postępie czasu i technologii... a także o tym jakie to niezwykłe wrażenie usłyszeć skomponowany przez siebie utwór (Local Hero) jako hymn jednej ze swoich ulubionych drużyn piłkarskich (Newcastle United) i w dodatku zrobić tym wrażenie na kilkunastoletnim synu (Ben) Z resztš... posłuchajcie
Mark Knopfler Tribute Lunch - Robson - 28.10.2006 wietny i cenny materiał Kuba. Uwielbiam oglšdać podobne. Mark Knopfler Tribute Lunch - ania - 28.10.2006 ufff... kamien z serca ... nie mam sie co martwic o material na esej o globalizaji, nad ktorym wlasnie pracuje ... dzieki maple no bo sami osadzcie- z punktu widzenia socjologicznego 'global existence' tyczy sie wlasnie tego zagadnienia, czyz nie??? ciekawe jaka mine zrobi Charlie jak mu w referencjach zostawie namiary na ten wywiad
|