Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
It's Me Again - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: It's Me Again (/showthread.php?tid=516)

Strony: 1 2 3 4

It's Me Again - majkel - 27.10.2006

Uśmiech

[Obrazek: its.jpg]

Strona 1

strona 2

It's Me Again - Andrzej - 27.10.2006

To już teraz wiem Majkel, dlaczego tak rzadko bywałeœ na Forum. Niezmiernie jestem ciekaw tej płyty . Już piszę do Ciebie na priva.

It's Me Again - ania - 27.10.2006

piekne zdjecie ^_^

takie z rodzaju...hmmm...przystojnych ^_^ Wywracanie oczami Uśmiech

It's Me Again - aaadam - 27.10.2006

fajnie to brzmi, że tak powiem: knopflerowo Oczko

It's Me Again - MARTINEZ - 28.10.2006

przy okazji mike zmienil sie w gitarzyste pedalowo-suwakowego Uśmiech)))
no dobra ... mialem na mysli raczej sposob trzymania
gry jak znany nam jeff healey ( ten niewidomy ktory dostal od marka "i think i love you too much" )

a teraz ide na piwko Uśmiech

http://video.google.pl/videoplay?docid=-38...0&q=jeff+healey

It's Me Again - ania - 30.10.2006

majki mam pytanie - czy do 'it's me again' istnieja slowa?

It's Me Again - majkel - 30.10.2006

Cytat:Originally posted by ania@Oct 30 2006, 12:57 AM
majki mam pytanie - czy do 'it's me again' istnieja slowa?
Czy istnieja... moze powiem tak istnieja ale w mojej glowie jakies zalazki tekstu, ale oficjalnie jest to instrumentalnie choc jak sam tego slucham to ukladaja mi sie rozne wyrazy w glowie.

It's Me Again - Andrzej - 08.11.2006

Jestem szczęœliwym posiadaczem płyty Majkela. Nie jestem godny ,żeby jš recenzowac, ale już wiem że po pierwszym przesłuchaniu często do niej bedę wracał. Cišgle wierzę ,że Majkel ze swš siłš przebicia , pomysłami muzycznymi i technikš gry zdobędzie to coœ - czym zauroczy œwiat.
Tak trzymaj Majkel i niezapominaj ,że ja również jestem w tym gronie Twoich przewodników duchowych, myœlę że nie będę musiał stać w kolejce po autograf.
Życzę żebyœ osišgnšł swój cel - zasłużyłeœ.

It's Me Again - majkel - 08.11.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Nov 8 2006, 06:48 PM
Jestem szczęœliwym posiadaczem płyty Majkela. Nie jestem godny ,żeby jš recenzowac, ale już wiem że po pierwszym przesłuchaniu często do niej bedę wracał. Cišgle wierzę ,że Majkel ze swš siłš przebicia , pomysłami muzycznymi i technikš gry zdobędzie to coœ - czym zauroczy œwiat.
Tak trzymaj Majkel i niezapominaj ,że ja również jestem w tym gronie Twoich przewodników duchowych, myœlę że nie będę musiał stać w kolejce po autograf.
Życzę żebyœ osišgnšł swój cel - zasłużyłeœ.
Nie wiem co powiedzieć.... bardzo dziękuję.... Wielkie słowa Andrzeju.... I Wielkie Marzenia...

It's Me Again - ania - 09.11.2006

ja mam na razie swoje Oczko ulubione 'it's me again' Wywracanie oczami
ale wierze nie slabiej jak Andrzej! Język Uśmiech

wszystkiego dobrego!
Walk of Life dla ciem majki Uśmiech

It's Me Again - Andrzej - 09.11.2006

Dzisiejszš noc spędzilem na słuchaniu na przemian płyty Majkela i DVD z Brukseli. Ollla la jakie klimaty Majk. Wielka sprawa i cudowna muzyka.

It's Me Again - majkel - 09.11.2006

Cytat:Originally posted by ania@Nov 8 2006, 11:59 PM
ja mam na razie swoje Oczko ulubione 'it's me again' Wywracanie oczami
ale wierze nie slabiej jak Andrzej! Język Uśmiech

wszystkiego dobrego!
Walk of Life dla ciem majki Uśmiech
Dzięki! Uśmiech

Cytat:Originally posted by Andrzej@Nov 9 2006, 10:03 AM
Dzisiejszš noc spędzilem na słuchaniu na przemian płyty Majkela i DVD z Brukseli. Ollla la jakie klimaty Majk. Wielka sprawa i cudowna muzyka.
Ja wcišż pamiętam naszš rozmowe w Warszawie na starówce przed koncertem Mark'a w 2005 roku... Cišgle sobie to przypominam, to mi wiele dało.

It's Me Again - Andrzej - 09.11.2006

Michał w trakcie mojego nocnego słuchania pięciokrotnie wracałaem do numeru trzeciego na Twojej płycie. Rano przeczytałem, że to utwór tytułowy "ITS Me Again". Wspaniały pomysł i aranażacja.
A do naszego spotkania w Warszawie i spacerów przed koncertem Marka po Starówce też często wracam w rozmowie z mojš żonš. Obydwoje byliœmy zauroczeniu Twojš osobowoœciš. Jest OK.

Robson promować będzie Twojš płytę w swoim Radio. Damy znać kiedy. Załatwiaj jakšœ przeprowadzkę u kolegi i w jej trakcie na schodach podczas noszenia mebli usłyszysz swoje dzwieki.
Skšœ znamy tš historię, a jak to historia lubi się powtarzać.
Dalsze losy tej historii znasz czego Tobie z całego serca życzę.

Cytat:Originally posted by Andrzej@Nov 9 2006, 02:49 PM
Michał w trakcie mojego nocnego słuchania pięciokrotnie wracałaem do numeru trzeciego na Twojej płycie. Rano przeczytałem, że to utwór tytułowy "ITS Me Again". Wspaniały pomysł i aranażacja.
A do naszego spotkania w Warszawie i spacerów przed koncertem Marka po Starówce też często wracam w rozmowie z mojš żonš. Obydwoje byliœmy zauroczeniu Twojš osobowoœciš. Jest OK.

Robson promować będzie Twojš płytę w swoim Radio. Damy znać kiedy. Załatwiaj jakšœ przeprowadzkę u kolegi i w jej trakcie na schodach podczas noszenia mebli usłyszysz swoje dzwieki.
Skšœ znamy tš historię, a jak to historia lubi się powtarzać.
Dalsze losy tej historii znasz czego Tobie z całego serca życzę.
Ostatnio wiele razy meble nosiłem. Za każdym razem wyobrażałem sobie, że coœ takiego właœnie się dzieje Oczko

Robson: mam nadzieję, że płyta dotarła a i jeœli miałbym do Opola dojechać żeby jš dostarczyć to dojadę.

Andrzej: mam zdjęcia z naszego spaceru, które dostałem od Ciebie, pamiętam każdy szczegół. Pozdrów żonę i córki odemnie serdecznie!!!
Co do utworu - chyba z tego jestem najbardziej zadowolony. Co do numeru pierwszego na płycie - pomyœl o kim to może być............ tak własnie zgadłeœ (tytuł sugeruje)

It's Me Again - Robson - 09.11.2006

O wszystkim Majkelu wiem a płytka mam nadzieję w drodze być może jak dziœ wróce do domu już tam na mnie czeka Oczko Ode mnie tez wszystkiego dobrego a muzyka bardzo mi się podoba Uśmiech

It's Me Again - BET - 09.11.2006

Majki a ja tez moge prosic? Daloby rade na maila? Nie chce zalowac ze nie posluchalem Uśmiech

Cytat:Originally posted by BET@Nov 9 2006, 08:42 PM
Majki a ja tez moge prosic? Daloby rade na maila? Nie chce zalowac ze nie posluchalem Uśmiech
Trudno bedzie wepchnšc pudełko w komputerUśmiech podaj konwencjonalny adresOczko

It's Me Again - macsa - 19.11.2006

Jestem chyba już po 10 odsłuchaniu płyty "It's Me Again" i powiem szczerze że nie mogę się uwolnić od większoœci kawałków...Muzyka naprawdę na wysokim poziomie - Majkelu moim zdaniem masz duży talent muzyczny - oby tak dalej !

Do tych pięknych, nastrojowych nut pasowało by się jeszcze kilka pięknych słów i bestseller murowany.

Najbardziej przypadły mi do gustu kompozycje:

" Watermark " - otwierajšca płytę piękna ballada, wyraŸnie słyszę tutaj podobieństwa do naszego Mistrza. Oczywiœcie w dobrym tego słowa znaczeniu - mistrzostwo kompozycji Majkelu i znakomity klimat. Gdybym nie wiedział kto jest autorem to mógł bym powiedzieć, że to następny temat filmowy Marka Knopflera...

" It's Me Again " - utwór tytułowy, najlepszy i najbardziej dopracowany na płycie. Pojawiajš się troszeczkę ostrzejsze brzmienia gitary w solówkach. I tutaj mam do Majkela malutki żal, że ten utwór trwa tylko 4:41 - ostatnia solówka tak pięknie się rozwija ale niestety jest wyciszona... Mam wrażenie, że jest to wersja radiowa przycięta do konwencjonalnej długoœci. Utwór powinien się rozwinšć i mieć przynajmniej tyle minut co "Telegraph Road" !!! Œwietny utwór, który na singlu powinien wyjœć w wersji co najmniej 16-to minutowej - pomyœl o tym Majkelu ^_^

" Blue Sky Blue " - gitarowe nuty z których płynie opowieœć o pięknym niebieskim niebie... Żadnych przeszkadzajek - tylko struny gitar ...

" No More Goodbyes " - zamykajšcy płytę utwór na wyciszenie. Można go œmiało porównać do " Going Home " Marka... Tu nie trzeba żadnych słów - muzyka płynie a my z niš...

Piękny nastrojowy album z kilkoma szybszymi utworami - czekam na rozpowszechnienie oraz następnš płytę. Proszę mnie wpisać do listy dystrybucyjnej...

Polecam

P.S.
Majkelu - czekam na premierę twojej płyty w "Mini Max-sie" Piotra Kaczkowskiego a potem na płycie " minimax.pl IV". Trzymam kciuki i pomyœl o tym...

Robercie - mam nadzieję, że usłyszę twórczoœć Majkela w "Muzycznych Fascynacjach" jak tylko dostaniesz przesyłeczkę. Bo jak wiesz - w radiu to zawsze inaczej słychać ... B)

It's Me Again - majkel - 21.11.2006

Dziękuje za wszystkie wpisy na ten post.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do wysłuchania audycji w Radiu Lublin z moim udziałem (kto może). Emisja w ten pištek (24.11) o godzinie 22.00!

Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam.