![]() |
|
Markowe Podsumowanie 2006 - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Markowe Podsumowanie 2006 (/showthread.php?tid=545) |
Markowe Podsumowanie 2006 - Robson - 28.12.2006 Rok zaczšł się cudownie 24 kwietnia otrzymalimy długo zapowiadany album All The Roadrunning Marka Knopflera&Emmylou Harris Potem oczywicie trasa już nie tak wielka ale jakże moim zdaniem udana. Poczštek 26 maja w Belgii. Finał 30 czerwca w Berkeley. 25 koncertów. 15 na Starym Kontynencie, 10 w Ameryce Pólnocnej I dla Nas ważny 28 dzień maja . Mocna ekipa z Polski wyrusza do Hamburga na koncert MK&EH. Po drodze mnóstwo niezapomnianych wrażeń a sam koncert? Przeżycie. Płyta Brothers In Arms 20 lat póniej otrzymuje Grammy jako Best Surround Sound Album. ( 8 luty Los Angeles) Planowane na sierpień wydanie DVD ze wspólnych występów Marka Knopflera i Erica Claptona After Midnight Live z 1988 po Stanach nie wiem czy ujrzało wiatło dzienne ale fakt wart odnotowania Mark gocinnie na płycie Tony Joe White'a Uncovered w nagraniu Not One Bad Thought. I nie tylko gra na gitarze a udziela się również wokalnie. Mark gocinnie na płycie Paula Burcha East to West w nagraniu Before The Bells. Niestety wcišż nie udało mi się dotrzeć do tego utworu. 20 wrzenia w Boothbay Harbour w Opara House, USA ma miejsce niezwykły charytatywny koncert. Mark Knopfler Guy Fletcher, Richard Bennett i Glenn Worf akustycznie wykonujš jak dla mnie setlistę marzeń: Done With Boneparte Sailing to Philadelphia Donegan's Gone Rudiger The Trawlerman's Song Romeo & Juliet (W/Richard doing end solo) Song For Sonny Liston (MK & Glen) Marbletown Devil Baby Baloney Again Postcards From Paraguay Whoop De Doo All That Matters (MK, Richard & Guy) A Place Where We Used To Live Going Home - Wild Theme If This Is Goodbye Tak dla przypomnienia 13 listopada otrzymujemy koncertowy album Real Live Roadrunning będšcy zapisem ostatniej wspólnej trasy z Emmylou Harris. Płyta wizyjna i do słuchania z 28 czerwca z Los Angeles. W sumie 17 utworów na DVD i 14 na CD które w wiekszoci się pokrywajš. Bonusem na plycie do sluchania jest All That Matters z Waszyngtonu. Mark na płycie Joolsa Hollanda Moving Out To The Country. Wykonuje standart Hanka Williamsa You Win Again. Moze co Wam sie jeszcze przypomni
Markowe Podsumowanie 2006 - ania - 28.12.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Dec 28 2006, 07:21 PMujrzalo
Markowe Podsumowanie 2006 - Robson - 28.12.2006 Tak już też dał mi znać Raingod. Dzięki Ania
Markowe Podsumowanie 2006 - Hermes - 30.12.2006 Witam Moim zdaniem rok 2006 to delikatne rozczarowanie, mam tutaj na myli głównie płytę z Emmylou Harris. Szumnie zapowiadany duet dla mnie okazał się lekkim niewypałem. Mark o.k., przyzwoity poziom, produkcja, aranżacje itd. ale pani Harris to zdecydowanie nie mój typ, mam na myli głównie głos. Czekam na co innego. Pozdrawiam Markowe Podsumowanie 2006 - Robson - 30.12.2006 Akurat szumnie zapowiadany to on nie był Z naszej perspektywy może tak, ale medialnie? Bez echa
Markowe Podsumowanie 2006 - hillbilly - 30.12.2006 Hermes można na rok 2006 spojrzeć innaczej... Drugiej płyty z EH Mark już nie nagra a na pewno nie w 2007 r.
Markowe Podsumowanie 2006 - koobaa - 12.01.2007 Robsonie, do Twojego podsumowania roku 2006 dodałbym jeszcze uroczystoć w Newcastle, gdzie Marka uhonorowano Srebrnym Sercem oraz nagrodš za życiowe osišgnięcia. 19 padziernika 2006 - Variety Club
Markowe Podsumowanie 2006 - Robson - 12.01.2007 O tak Kuba! Czekałem na Ciebie i tę informację To włanie podczas tej uroczystoci Mark zagrał nasz ulubiony temat filmowy czy może z nadmiaru wrażeń zaczynajš mi się plštać zeznania?
Markowe Podsumowanie 2006 - Andrzej - 12.01.2007 "Srebrne serce i nagroda za zyciowe osiagnięcia" cudnie to brzmi - tak samo jak dzwieki muzyki Marka. Markowe Podsumowanie 2006 - dziadek - 12.01.2007 Czy wie kto o co chodzi z tym "Srebrnym sercem"? Markowe Podsumowanie 2006 - koobaa - 12.01.2007 Silver Heart to takie wyróżnienie przyznawane przez Variety Club w Wielkiej Brytanii dla zasłużonych obywateli (głównie artystów, ale tez sportowców np). Variety Club działa w całym kraju a jego regionalne oddziały honorujš Osobistoci, które w szczególnoci zasłużyły się promowaniem swego regionu, czyli takich, którzy sš swego rodzaju Local Hero's. Głównym celem Variety Club jest jednak działalnoć charytatywna, szczególnie na rzecz chorych i niepełnosprawnych dzieci. Działalnoć tę wspiera wiele znanych osobistoci ze wiata artystycznego oraz sportowego a za szczególny i długotrwały wkład honoruje się je włanie odznaczeniem Silver Heart, czyli Srebrnym Sercem. Marek otrzymał takie wyróżnienie w zeszłym roku i Variety Club zorganizowało uroczysty lunch na Jego czeć. Pisalimy o tym wydarzeniu w tym wštku: http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=1053 ![]() Cytat:Originally posted by RobsonDokładnie Roberto, Local Hero zabrzmiało w bardzo odpowiednich okolicznociach
Markowe Podsumowanie 2006 - StonyRoadRider - 15.01.2007 Cytat:Originally posted by ania+Dec 28 2006, 08:35 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ania @ Dec 28 2006, 08:35 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@Dec 28 2006, 07:21 PMujrzalo [/b][/quote]Widziałem to DVD w sklepie gdzie na miecie. A u mnie w sklepie jest w wersji audio, czyli 2 CD w digipacku
Markowe Podsumowanie 2006 - dziadek - 15.01.2007 Dzięki za wyjanienie, Koobaa. Rzeczywicie, czytałem to wtedy na naszym forum, ale jako nie skojarzyłem... Fajnie, że Marek takie rzeczy robi, fajnie też, że to zostaje pokazane i docenione! Ciekawe, czy słyszał o naszej WOSP? |