![]() |
|
Tygodniowa Top Lista - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Tygodniowa Top Lista (/showthread.php?tid=624) Strony:
1
2
|
Tygodniowa Top Lista - Andrzej - 02.05.2007 Andrzejowa top lista to nic innego jak wybór utworów ,które na pierwszy rzut wyrózniaja sie(dla mnie) wród utworów puszczanych na radiowych falach. Przez cały tydzien słucham ich na okragło na mp3 (CEL - obrzydzić lub polubić). Wiem,że doć łatwo wpadajš w ucho i nierzadko szybko wypadajš, ale z reguły majš w sobie to co..... Jesli po tygodniu przetrwajš w mp3 to znaczy ,że czasami warto do nich wrócić, jeli niestety nie zdobędš statusu lad po nich zanika. A o to Andrzejowa Top Lista na najdłuższy weekend najbogatszego kraju Europy. Ogólnie klimaty wiosenne,pobudzajšce duszę..... Razorlight - America Feist - Piste 4 ONA - Kiedy powiem sobie doć Justin Timberlake - What Goes Aroun Macy Gray - I Try Macie może jakie swoje numery, ktore odtwarzacie nie co częciej niż zawsze? Jesli tak - piszcie posłucham z Wami. B) Tygodniowa Top Lista - olaph72 - 03.05.2007 Ostatnio, w ramach nostalgii za latami 80-tymi - "Living Doll" Cliffa Richarda i The Young Ones. W kółko.
Tygodniowa Top Lista - bercik69 - 03.05.2007 Moje propozycje muzyczne ENDRAGON"Lady luck", CAMEL"Stationary traveller", SNOWY WHITE"Bird of paradise", RED BOX"Chenko", DŻEM"Ballada o dziwnym malarzu".
Tygodniowa Top Lista - BET - 03.05.2007 Bercik pokaz mi radio w ktorym camela puszczaja Chyba ze chodzi ogolnie o to co poza Markiem gosci w naszych glosnikach? Oj, tego to sporo... Ja ostatnio mam faze na poezje spiewana w wykonaniu rodzimego 1,2,3 oraz przepiekne dzielo Trybunich i Voo Voo pt. Tishner. Polecam.
Tygodniowa Top Lista - Ania_M - 03.05.2007 Hmm... Troszkę Beatles'ów i Johna Lennona - All the lonely people, And I love her, And your bird can sing, War is over (i to niezaleznie o tego czy sa wieta czy nie Here comes the sun, Hey Jude, Imagine, In my life, Lucy in the sky with diamonds, Mrs. Robinson, Norwegian Wood, Ob-La-Di, Ob-La-Da, Octopuses Garden, She Loves you ya ya, Something in the way she moves, We can wortk it out, While my guitar gently weeps, Yellow Submarine, Yesterday. Zawsze mnie wzruszał John, a zwłaszcza ten tragiczny koniec.Przy Beatles'ach nie mogło zabrakšć naszego polskiego zespołu Universe i ich cudownej ballady - Mr. Lennon :wub: The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby - to po prostu cudo :wub:, Jumping Jack Flash, House of rising sun, Satisfaction. A tak to Mick mi nie podchodzi.... Dżem i Rysiek Riedel, Wilki, David - brat naszego Mistrza, Scorpions'i, Shadows'i i to co leci w radiu. Trochę się tego nazbierało, postanowiłam już przy ostatnich artystach nie wymieniać tytułów
Tygodniowa Top Lista - pablosan - 03.05.2007 A ja zaglebiam sie w Ennio Morricone "Platinium Collection" 3 plytowy box, ktory dostalem w prezencie od mojej ukochanej Narzeczonej :wub: Tygodniowa Top Lista - macsa - 04.05.2007 A u mnie obecnie na topie dwa wydawnictwa: Gary Moore "Close As You Get" - piekne blusy z bardzo wyrazistš i mocno brzmišcš gitarkš - polecam Andrzejowi jesli ma chęć na ten gatunek muzyczny... no i oczywicie Tori Amos "American Dolly Posse" - jeszcze jestem za cienki do tekstów Pani Tori ale muzycznie bardzo mnie mile zaskoczyła... Nie mogę się doczekać nowej płyty Dolores O'Riordan "Are You Listening?" bardziej zanej jako wokalistka grupy The Cranberries. Ale to jeszcze tylko kilka dni do 7 maja więc zacieram ršczki... Piekna płytowa wiosna tego roku, a jesień będzie jeszcze piękniejsza !!
Tygodniowa Top Lista - Marcin_Kr - 04.05.2007 u mnie bluesowo: Ela Mielczarek Jan "Kyks" Skrzek + Nancy Sinatra
Tygodniowa Top Lista - ania - 04.05.2007 Dire Straits (nie mylic z Markiem Knopflerem ) przeplatane Sade :wub: znowu wpadlam w finansowe tarapaty ... ale nie sposob odmowic znajomym wybierajacym sie na wycieczke do Lake District w Cumbrii cud, ze zdazylam sie przepakowac dlatego teraz z tego oto forumowego miejsca apeluje namietnie: ten region trzeba obowiazkowo odwiedzic!!! chocby nie wiem co! ... na przyklad przy okazji wizyty w markowym Northumberland! Cumbria to jego sasiadka! te zachody slonca nad jeziorami ta soczysta zielen przeplatana pypciami- malenkimi owieczkami... i starymi baranami tez! ta nareszcie bloga cisza ^_^ a wszystko skapane w sloncu! wbrew przewodnikowym przestrogom jakoby region byl jednym z najbardziej deszczowych na wyspach. slowem jest nad czym pomyslec przy ewentualnym wyjezdzie do Anglii
Tygodniowa Top Lista - orson - 08.05.2007 Pink Floyd: High Hopes Wish you were here dIRE sTRAITS: Skateaway (ostatnio wpadlo mi w ucho )i Yugopolis i kukiz - miasto budzi sie czesto w radiu leci
Tygodniowa Top Lista - Robson - 08.05.2007 dIRE sTRAITS: w kółko Follow Me Home. I w ogóle cała płyta z kopertš na okładce...
Tygodniowa Top Lista - macsa - 08.05.2007 Oj widzę, że kto tu ma hopla na punkcie "kopert" - podzielił by się kiedy Robercie swojš "fascynacjš kopertowš"...Czuję, że co ważnego umknęło mi w życiu... W tym tygodniu na tapecie: Różni Wykonawcy "A Tribute To Joni Mitchell" Dlaczego ?? Bo jeden kawałek piewa nasza ulubienica Emmylou Harris o wiele mówišcym tytule "The Magdalene Laundries". Sš tam też takie sławny jak : Bjork, Cassandra Wilson, Prince, Annie Lennox czy James Taylor Polecam... Tygodniowa Top Lista - anrom - 08.05.2007 Szum drzew i wiosenny piew ptaków... a wieczorami w domu radosny krzyk dzieciaczków! A dzi to nawet upragniony odgłos deszczowego lasu zagocił za oknami... to tez muzyka... Tygodniowa Top Lista - macsa - 09.05.2007 Szczęciarz !! B) Tygodniowa Top Lista - Ania_M - 09.05.2007 Anrom, a grad to muzyka niczym z koncertu
Tygodniowa Top Lista - anrom - 11.05.2007 Tak, jak brawa, dawno go u nas nie było... ... i gradu i dobrego koncertu Tygodniowa Top Lista - Ania_M - 02.12.2008 W ramach odświeżenia tematu ![]() U mnie ostatnio króluje Neil Diamond - Girl, you'll be a woman soon. Kocham tę piosenkę, jest prześliczna... jak tu nie kochać utworów lat ubiegłych, skoro są tak magiczne? Myślę, że dobrze ją znacie - ba! jestem tego pewna - ale gdyby ktoś chciał posłuchać to odsyłam tutaj ![]() Oprócz tego Bielszy odcień bieli
Tygodniowa Top Lista - filipk91 - 03.12.2008 A u mnie nowa EPka Coldplay i ich niestety jedyna koncertówka 2003. Atom Heart Mother PF, Echoes i Shine On w całości, czyli trochę tasiemców
Tygodniowa Top Lista - olaph72 - 03.12.2008 Ania_M napisał(a):W ramach odświeżenia tematu Ale to chyba wersja Urge Overkill... Tygodniowa Top Lista - Robson - 03.12.2008 To prawda. |