![]() |
|
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem (/showthread.php?tid=64) |
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Eowyn - 29.05.2005 Od razu wyjaśniam, że chodziło mi o jakieś ciekawe, rzadko spotykane gadżety ![]() Ostatnio mój tata znalazł podkładkę z piwa z Markiem Jest otoczona npisami typu "Brok & Roll", "Sultans of Brook", "Brothers In Beers", a z drugiej strony ma taki wielki napis "Brok & Roll". Została przywieziona z Łeby w 1997 roku, czyli kiedy ja miałam 7 lat i o muzyce za dużo nie wiedziałam...
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Vidocq - 29.05.2005 Cytat:Originally posted by Eowyn@May 29 2005, 03:45 PMProfanacja :ph34r: <_<
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Beithe - 29.05.2005 Nie wiem czy to rzadki gadżet, ale mam zeszyt w kratkę formatu A4 z reklamą Philipsa z Markiem na okładce. Kupiony jakieś wieki temu I jeszcze kilka pocztówek z okładkami płyt.
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - grzegorz - 29.05.2005 Chyba w 1991 Dire Straits promował nowy produkt Philipsa - DCC (Digital Compact Cassete), który okazał się totalną klapą i bardzo krótko istniał na rynku. Młodsi forumowicze pewnie nawet o tym nie słyszeli. Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - BET - 29.05.2005 Ano nie Ale chyba nie dlatego klapa ze promowany byl przez Straszliwe Tarapaty?
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Eowyn - 30.05.2005 Tak, nie wiem, o czym piszecie _-_ czuję się sadzonką przy wyrośniętych drzewach -.- Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Grześ_67 - 30.05.2005 <Eowyn> Dire Straits to po angielsku "trudne położenie", "tarapaty" ![]() A DCC, to taka efemeryda w dziedzinie rejestracji dźwięku. Etap pośredni pomiędzy analogową kasetą magnetofonową a kasetą/magnetofonem DAT - Digital Audio Tape. To drugie to już też przeszłość, od czasu upowszechnienia się nagrywalnych w warunkach domowych płyt CD. Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Eowyn - 30.05.2005 Ihihihi O znaczeniu Dire Straits wiedziałam Ale ta reszta... Szok że szok
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Grześ_67 - 30.05.2005 <Eowyn> Poleciałem po całości ![]() Pozdrawiam, Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Eowyn - 01.06.2005 Dzięki serdeczne Coś tam w głowie zawsze zostanie, nie?
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - baccarat - 18.06.2005 W 91 roku, kiedy Eowyn kończyła roczek byłem w Kanadzie, w Winnipeg. W pewnym komisie płytowym wisiała na ścianie taka przezroczysta, czyba czerwona płyta winylowa z jakiejś sesji nagraniowej Dire, takie gadki w studio, strojenia, itd., ale kosztowała chyba z 15 dolców i żal mi było kasy.... Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Robson - 18.06.2005 Tylko 15 dolców za taki rarytas??? Baccart coś mi sie wydaje, że teraz żałujesz B) Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - baccarat - 19.06.2005 Jasne,ze żałuję, ale to był przełom komunizmu, 15 dol. w Polsce to było jakieś pół wypłaty, jeszcze chwilę wcześniej. Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - olaph72 - 14.09.2005 Cytat:DCC, to taka efemeryda w dziedzinie rejestracji dźwięku. Etap pośredni pomiędzy analogową kasetą magnetofonową a kasetą/magnetofonem DAT - Digital Audio Tape. Niezupełnie. Kiedy pojawiła się DCC, DAT-y były już od dawna w powszechnym użytku. Pamiętam jak mój szef w radiu, który kochał eksperymenty, kazał kupić magnetofon reporterski własnie na DCC. W 1995 albo 1996 zabrałem go na festiwal hardrockowo-metalowy na Wyspie Słodowej we Wrocławiu. Na konferencji prasowej Type O Negative wycišgam sprzęt... a tu okazuje się, że nie podładowałem akumulatorka. No i nagranie szlag trafił. :angry: Pamiętam też tamy DCC z "OES" na stoiskach pod Praterem w 1992. Niestety, portfel miałem chudy. Szkoda, dzi byłby to rarytas co się zowie...
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - man2strong - 19.09.2005 Eowyn - na avatarku nie wygladasz na 15 lat )))
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - KLIMAT - 19.09.2005 Widzialem Marka na okladce z kolumnami w jakims katalogu Philipsa jakies sto tysiecy lat temu z podpisem w stylu: On juz wybral, teraz twoja kolej, czy cos takiego. Bylem gnojkiem i tato mi przetlumaczyl bo to bylo po angielsku. Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - Eowyn - 21.09.2005 Cytat:Originally posted by man2strong@Sep 19 2005, 02:17 PMwiem wszyscy mi dajš 17-18 lat-straszna sprawa, nie? chociaż to wcale nie jest takie złe
Ciekawe Przedmioty Związane Z Dire Straits&Markiem - HOWARD - 02.06.2006 A to przedmiot cyberprzestrzenny zwišzany z Dire Straits :http://www.walkoflife.com/
|