Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
The Scaffolder's Wife - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: The Scaffolder's Wife (/showthread.php?tid=699)

The Scaffolder's Wife - Robson - 25.08.2007

Jako, że to tylko 1.29 więc sobie pozwoliłem Uśmiech Oj coœ mi się wydaje że takiego Marka jeszcze nie słyszeliœmy. To będzie cudna płyta.

rtsp://ra.universal-music-group.com/pig/knopfler_mark/a/markknopfler_thescaffolders2.rm

The Scaffolder's Wife - Raingod - 26.08.2007

I to mi sie podoba. Jest nowe, ciekawe, naprawde mnie to "bierze". Fajnie Robson ze te perelke znalazles Uśmiech

The Scaffolder's Wife - hillbilly - 26.08.2007

Robson kusicielu!!!

Tym razem już poczekam na płytkę Oczko

ps. możecie napisać coœ więcej?

The Scaffolder's Wife - MARTINEZ - 26.08.2007

no tak tyle ze w 0:07 wydaje mi sie ze na wejsciu tak zafalszowal wokalnie

The Scaffolder's Wife - Robson - 26.08.2007

Cytat:Originally posted by hillbilly@Aug 26 2007, 11:00 AM
Robson kusicielu!!!

A pewnie że mogę Oczko Nie wiemy co dzieje się dalej ale nigdy wczeœniej flet nie grał pierwszych skrzypiec na takš skalę Uśmiech To przepiękna partia w wykonaniu Chrisa White'a. Słychac też wibrafon i jak dla mnie ten utwór jest trochę w stylu walca Uśmiech W pewnym momencie odzywa się gitara i jak sadzę będzie jej więcej. Myœlę, że tzn. pokładam takš nadzieję, że uslyszymy dialog fletu z gitarš MK Uśmiech Jednym słowem ta próbka jest urzekajšca i w pewnym sensie to nowa jakoœć w twórczoœci Marka Knopflera i bardzo obiecujšca jakoœć. Uśmiech

ps. i jeœli Scaffolder's Wife zostanie włšczony w repertuar koncertów zobaczymy Chrisa White'a na scenie Uśmiech

The Scaffolder's Wife - anrom - 26.08.2007

Cytat:Originally posted by Robson@Aug 25 2007, 05:22 PM
rtsp://ra.universal-music-group.com/pig/knopfler_mark/a/markknopfler_thescaffolders2.rm
A jakiej magicznej sztuczki użyć, aby to otworzyć?

The Scaffolder's Wife - Robson - 26.08.2007

Romku miałem to samo pytanie Uśmiech Po prostu musisz mieć RealPlayer.

The Scaffolder's Wife - SmokEustachy - 26.08.2007

Cytat:Originally posted by Robson@Aug 26 2007, 07:15 PM
Romku miałem to samo pytanie Uśmiech Po prostu musisz mieć RealPlayer.
nie da sie przekonwertowac jakos? nawet via analog?

The Scaffolder's Wife - fakungio - 26.08.2007

Żeby to odtworzyć wystarczy ten program, nie koniecznie RealPlayer.

http://e-pliki.com/index.php?option=com_re...parent=category

The Scaffolder's Wife - hillbilly - 26.08.2007

Cytat:Originally posted by Robson+Aug 26 2007, 01:04 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ Aug 26 2007, 01:04 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-hillbilly@Aug 26 2007, 11:00 AM
Robson kusicielu!!!

A pewnie że mogę Oczko Nie wiemy co dzieje się dalej ale nigdy wczeœniej flet nie grał pierwszych skrzypiec na takš skalę Uśmiech To przepiękna partia w wykonaniu Chrisa White'a. Słychac też wibrafon i jak dla mnie ten utwór jest trochę w stylu walca Uśmiech W pewnym momencie odzywa się gitara i jak sadzę będzie jej więcej. Myœlę, że tzn. pokładam takš nadzieję, że uslyszymy dialog fletu z gitarš MK Uśmiech Jednym słowem ta próbka jest urzekajšca i w pewnym sensie to nowa jakoœć w twórczoœci Marka Knopflera i bardzo obiecujšca jakoœć. Uśmiech

ps. i jeœli Scaffolder's Wife zostanie włšczony w repertuar koncertów zobaczymy Chrisa White'a na scenie Uśmiech [/b][/quote]
Podoba mi się to twoje ps. bo to oznaczałoby że może usłyszymy Your latest trick a może nawet On Every Street.. aż mi ciarki po plecach przeszły ^_^

Scaffolder zapowiada się ciekawie.

The Scaffolder's Wife - Robson - 27.08.2007

Ale najtrudniejsze zadanie czeka Richarda Bennetta Uśmiech

The Scaffolder's Wife - fakungio - 27.08.2007

Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Aug 26 2007, 12:17 PM
no tak tyle ze w 0:07 wydaje mi sie ze na wejsciu tak zafalszowal wokalnie
Gdzie ty słyszysz fałsz???

Dzisiaj przesłuchałem próbkę.

Gitara się rozpędzi w drugiej częœci. Piękny utwór będzie!!!!!!

Jakoœć nagrania kiepska, ale będzie cudnie, juz jest cudnie!!!!!

To warto posłuchać!!!

I w rytmie walca, piękne!!

The Scaffolder's Wife - Raingod - 28.08.2007

Ten numer mi chodzi od wczoraj po glowie. Ostatnio takim byl What is it. Naprawde przelom w Knopflerze ;D A ja nie mowie po proznicy ;D

The Scaffolder's Wife - anrom - 28.08.2007

Tak, kawałek jest niczego sobie, ale cišgle brakuje mi tego, o czym pisaliœmy nie tak dawno na Forum. Oczekiwałem podœwiadomie bardzo gitarowej płyty, ale to chyba tylko złudne marzenia... Przynajmniej póki co tak to wyglšda.
Za to melodie... melodie sš!