![]() |
|
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Bruce Springsteen: Reaktywacja (/showthread.php?tid=786) |
Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 08.01.2008 "Magic" to dla mnie płyta roku 2007. A tutaj jest tekcik o tym jak BS inspiruje młodych rockmanów. Bruce Springsteen: Reaktywacja - Patique - 08.01.2008 Co do "Magic" mam mieszane uczucia. Nie ma co ukrywać: trudno nagrać drugi raz pod rzšd tak cudnš płytę jak "The Rising"... Nie mniej uwielbiam "Radio Nowhere", "Last To Die" i przede wszystkim "Devil's Arcade". Ale i tak wybiorę się na dubliński koncert Bossa w maju!!! PS. Dla mnie płytš roku jest ostatnie wydawnictwo grupy Blackfield. Bruce Springsteen: Reaktywacja - Robson - 08.01.2008 Ja też z poczštku miałem mieszana uczucia. Ale tylko z poczštku. Po pierwszym przesluchaniu wszystkie utwory wydały mi się do siebie niepokojšco podobne. Ale potem cały album "chwycił" Dobre rockowe rzemiosło i piękne teksty. Wyróżniam "Last To Die" ps. Płyta rocku? Oczywicie "Kill To Get Crimson" Bruce Springsteen: Reaktywacja - BET - 08.01.2008 A ja uwielbiam "We shall overcome". Swietne country, az czuc klimat wielkich rownin
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Stach - 08.01.2008 Mój faworyt to "Your Own Worst Enemy". wišteczny klimacik, wspaniała melodia, no i te dzwoneczki w tle. Ten utwór bardzo mi przypomina twórczoć Electric Light Orchestra
Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 09.01.2008 Powiedziałbym nawet, że harmonie momentami jakby żywcem wzięte z Beach Boys. Ale w warstwie tekstowej to doć ponura piosenka.
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Stach - 09.01.2008 Często bywa tak, że utwór o smutnym przesłaniu jest po prostu piękniejszy. Przykład? "The Soul Cages" Stinga. Piękna i wielka płyta - włanie przez to, że gorzka. I jest tam utwór "All This Time", która pozornie ma pogodny, nieco wišteczny klimacik, ale tak naprawdę ma doć mroczny tekst, zupełnie jak "Your Own Worst Enemy" dla mnie najlepszy na "Magic" .
Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 11.02.2008 Trzy nagrody Grammy dla Szefa!
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Robson - 12.02.2008 Boss ma powody do zadowolenia. Należy mu się Ale i tak Ammy Winehouse jest wygranš tegorocznych Grammy. 3mam za niš kciuki
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Ania_M - 12.02.2008 Jeli chodzi o Amy Winehouse to w tym wywiadzie z RP z Markiem który podałam, wypowiada się on o niej bardzo ciekawie: Amy Winehouse to wstyd dla muzycznej branży. Kto, kto zarabia na jej muzyce, powinien się niš zaopiekować. Przecież ona jest jeszcze dzieckiem. Znam cynicznych ludzi z show-biznesu, którzy lubiš patrzeć, jak młode gwiazdy spalajš się niczym ćmy w ogniu wiecy. Ich talent wybucha i za chwilę już ich nie ma. Przychodzi czas na następny zespół. Amy jest znakomitš wokalistkš. Mam nadzieję, że sobie poradzi. Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 12.02.2008 Dla mnie całe to zamieszanie wokół Winehouse to sztucznie rozdmuchana sprawa. Szkoda, że sprzštnęła sprzed nosa statuetkę kanadyjskiej wokalistce Leslie Feist.
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Robson - 13.02.2008 A ja mylę ze Knopfler ma rację. Nie ma jej kto pomóc a kolorowe szmatławce tylko wysysajš z niej krew. Nieważne czy lubimy jej muzyke czy nie. To też nie do końca moja bajka, ale dziewczyna ma talent, potafi piewać a brukowce zajmujš się tylko jej życiem prywatnym które tak naprawdę nie istnieje. Smutne. Mam nadzięję że jej się uda. Bruce Springsteen: Reaktywacja - Michal - 14.02.2008 http://pl.youtube.com/watch?v=8xGNNuns5Vs najgenialniejszy kawałek, gdzie springsteen "maczał palce" hehehehehe
Bruce Springsteen: Reaktywacja - Ania_M - 15.02.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Feb 13 2008, 02:25 PMOtóż to. Inaczej skończy, jak Wielu Wielkich: Mercury, Morrison, Riedel.... Choc chyba nie wiem czy jest sens jš do Nich porównywać. Mi osobicie jej muzyka sie nie podoba, ale na pewno dla fana żadnš radociš jest patrzenie na grób idola, a nie na idola na scenie.... Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 15.02.2008 Cytat:Originally posted by Michal@Feb 14 2008, 03:12 PMDodajmy jeszcze: Elvis Costello, Tom Waits i Jackson Browne. Bruce Springsteen: Reaktywacja - Michal - 16.02.2008 Nie zapominajmy także o Bonnie Raitt, gdyby kto nie zauważył to w chórku piewała hehehe
Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 16.02.2008 Skoro mowa o genialnych kawałkach innych wykonawców, to ja stawiam na piedestale "Because The Night" Patti Smith. Arcydzieło! Bruce Springsteen: Reaktywacja - olaph72 - 16.02.2008 Wersja live z koncertu "Vote For Change" w Waszyngtonie (E Street Band z Michaelem Stipem) - powala mnie na kolana. Zwłaszcza "brudna" solówka Szefa. :wub: Bruce Springsteen: Reaktywacja - Michal - 16.02.2008 olo to wrzucaj takie kawałki od razu tu, bo mam słaabš pamięć do nazwisk
|